Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ο καιρός «σύμμαχος» το Πάσχα; Η πρώτη εκτίμηση από τον Νικόλα Σερέτη

Πάτρα: Ο καιρός «σύμμαχος» το Πάσχα; Η π...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες

«Έως τώρα διανύουμε έναν Απρίλιο ενδεδυμένο με τα ρούχα όψιμου Μαΐου, με τις μέσες θερμοκρασίες να διαμορφώνονται κατά Μ.Ο. έως και 4°C πάνω από τα κλιματικά επίπεδα σε ευρεία κλίμακα και τις βροχοπτώσεις να απουσιάζουν σχεδόν εξ’ ολοκλήρου από το σύνολο της ελληνικής επικράτειας» επισημαίνει στο thebest.gr o γεωλόγος-προγνώστης καιρού Νικόλας Σερέτης.

Ο Απρίλης θα επανέλθει σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, δηλαδή  σε Άνοιξη, το άμεσο χρονικό διάστημα, με τον κ. Σερέτη να εξηγεί: «Από τα μέσα της τρέχουσας εβδομάδας και περίπου για ένα διάστημα 7-8 ημερών (17-24/4), θα βιώσουμε συνθήκες φυσιολογικού Απριλίου με αισθητή πτώση του υδραργύρου και κάποιες βροχοπτώσεις κυρίως στα δυτικά-κεντρικά-βόρεια και κατά τόπους και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Ενδείξεις για πιο αξιόλογα φαινόμενα σε πανελλαδικό επίπεδο υπάρχουν για την χρονική περίοδο από 19 έως 21 Απριλίου από οργανωμένη ατμοσφαιρική διαταραχή».

Ειδικότερα, όσον αφορά την Πάτρα και την Αχαΐα ευρύτερα:

Τετάρτη-Παρασκευή: Νεφελώδης καιρός με παροδικές βροχοπτώσεις (κυρίως Τετάρτη & Πέμπτη)

Σοβαρή πιθανότητα για αξιόλογες βροχές και καταιγίδες από τα μεσάνυχτα και έως τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου με βελτίωση από το απόγευμα

Κυριακή-Τρίτη 21-23/4: Δεν αναμένονται φαινόμενα στην περιοχή

Όσον αφορά τον υδράργυρο, αυτός θα σημειώσει σταδιακή πτώση και αναμένεται να σταθεροποιηθεί έως 24 Απριλίου σε μέγιστες της τάξεως των 19-22°C.

Η πρώτη εκτίμηση για τον καιρό στο Πάσχα

Αναφερόμενος, στον καιρό του Πάσχα, ο Πατρινός προγνώστης καιρού, αναλύει τις πρώτες εκτιμήσεις: «Στα μακροπρόθεσμα προγνωστικά στοιχεία, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Προγνώσεων Καιρού και ως μια πρώτη εκτίμηση για τα τέλη του παρόντος μήνα και τις αρχές του ερχόμενου μπορούν να αναφερθούν τα εξής:

Μια αρχική εκ νέου άνοδος της θερμοκρασίας από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας και έως την Κυριακή των Βαΐων, με μέγιστες κοντά στους 25°C και κατά τόπους αστάθεια στα ορεινά ηπειρωτικά.

Θερμοκρασίες κοντά στις φυσιολογικές για την εποχή τιμές -δηλαδή μέγιστες περί τους 25°C με τις ελάχιστες αντίστοιχα μεταξύ 12-15°C- και αστάθεια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά τμήματα ενδέχεται να είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού για την εορταστική περίοδο του Πάσχα.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στοιχεία για κάποιο έντονο κύμα ζέστης ανάλογο με αυτό που βιώνουμε το τελευταίο 15νθήμερο, καθώς το μοτίβο ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας που φαίνεται να επικρατεί πάνω από την Ευρώπη δεν είναι ευνοϊκό προς μια τέτοια εξέλιξη.

Για όσους, βέβαια, επιλέξουν την δυτική και βορειοδυτική Ευρώπη για την Μ. Εβδομάδα και την περίοδο του ορθόδοξου Πάσχα, πιθανόν να βρουν αρκετά ψυχρές και βροχερές συνθήκες για την εποχή».

Χαρακτηριστικός είναι ο παρακάτω χάρτης ο οποίος δείχνει τις οριακά θετικές αποκλίσεις (~0,5-1,0°C) για την Μ. Εβδομάδα πάνω από την χώρα μας και κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τμήματά της. Λίγο πιο θερμές συνθήκες ενδέχεται να έχουν τα ανατολικά ηπειρωτικά και τα νησιά του Αιγαίου πελάγους

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις