Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αγανακτισμένοι: Για 24η μέρα στο Σύνταγμα- Μαζί τους και ο Γλέζος

Αγανακτισμένοι: Για 24η μέρα στο Σύνταγμ...

Οι Αγανακτισμένοι συγκεντρώθηκαν και χθες στις πλατείες

22.00 «Στην άμεση δημοκρατία όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το λαό, ανήκουν στο λαό και ασκούνται από το λαό, ώστε ο πολίτης να μην είναι άπολις και να συμμετέχει στην πολιτική ζωή. Αυτό κάνετε εσείς εδώ. Μια καινούρια Ελλάδα γεννιέται, αυτή της άμεσης δημοκρατίας» ειπε στους Αγανακτισμένους ο Μανώλης Γλέζος.

 

21.00 Για 24η συνεχή ημέρα συγκετρώνονται οι Αγανακτισμένοι στην πλατεία Συντάγματος. Ανέμεσά τους και πολλοί Σύροι Αγανακτισμένοι οι οποίοι βγήκαν στους δρόμους για να συμπαρασταθούν στους Έλληνες διαδηλωτές αλλά και για να διαμαρτυρηθούν για τα εγκλήματα πολέμου που σημειώνονται στη χώρα τους από το καθεστώς Άσαντ.

Από τις 19:30  οι Αγανακτισμένοι πραγματοποιούν Λαϊκή συνέλευση για την Άμεση Δημοκρατία και το Σύνταγμα. Στην εκδήλωση συμμετέχουν οι: Μανόλης Γλέζος, Γιώργος Αναστασόπουλος, Δρ. Πολιτικής και Κοινωνικής Ιστορίας, Κώστας Δουζίνας, καθηγητής πολιτικής Φιλοσοφίας και Θεωρίας Δικαίου, Γιώργος Οικονόμου, Δρ. Φιλοσοφίας και Σταύρος Σταυρίδης, καθηγητής ΕΜΠ.

Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΜΕΡΑ

Πάνω από 2.000 «αγανακτισμένοι» πολίτες συγκεντρώθηκαν χθες στην πλατεία Συντάγματος για 23η μέρα, παρά τη βροχή που έπεφτε στη διάρκεια της ημέρας. Χθες οι συγκεντρωμένοι εκτός από τις σφυρίχτρες και τα κατσαρολικά, κρατούσαν και... καραμούζες και κανονάκια με κομφετί, για να "ευχηθούν" στον πρωθυπουργό χρόνια πολλά για τα γενέθλιά του.

Μάλιστα περίπου 15 νεαρά άτομα μαζί με μία μεσήλικη κυρία, αγόρασαν γλυκά, κρατούσαν πανό με "happy birthday", φόρεσαν καπελάκια "the party is here", και ένα πλακάτ που έγραφε: "Σήμερα 16/6, γενέθλια Γιωργάκη - Εορτή Οσίου Μνημονίου - Τυχαίο; Δε νομίζω."

Η ομάδα των "ευχών", πήγε έξω από τα "λουλουδάδικα" στο πλάι της Βουλής, και τραγούδησε παραφρασμένο το Χρόνια Πολλά, στον Γιώργο Παπανδρέου.

Το τραγουδάκι είχε ως εξής: "Να ζήσεις Γιωργάκη και χρόνια πολλά, κλείνεις σχολεία, πουλάς τα νησιά..."


Συμβολική όσο και εντυπωσιακή είναι πάντως και η απόφαση Αγανακτισμένων Ελλήνων από την ευρύτερη περιοχή της Νοτίου Πελοποννήσου να δώσουν ραντεβού στο άγαλμα του Λεωνίδα στην Σπάρτη την Κυριακή 19 Ιουνίου, με σκοπό να περπατήσουν επί τέσσερις ήμερες για να ενωθούν με τους Αγανακτισμένους της πλατείας Συντάγματος.

Πορεία δικυκλιστών στην Πάτρα

"Σήμερα ραντεβού στις 7 το απογευμα στην πλατεια Γεωργιου με δίκυκλα για να κανουμε πορεία στις συνοικίες της Πατρας με ντουντουκες και κρουστα μήπως και αφυπνισουμε τους Πατρινους!!!!" αναφέρει η σχετική πρόσκληση μέσω facebook, ενώ συνεχίζονται οι συγκεντρώσεις στην πλατεία Γεωργίου. Επίσης, γίνεται συντονιαμός μέσω της σελίδας Patras Greek Revolution για όλους όσοι επιθυμούν και μπορούν να βρεθούν στην Αθήνα, την ημέρα ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις