Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Euro 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

FOOD

/

Συνταγή για vegan κέικ σοκολάτας χωρίς αλεύρι

Πηγή φωτογραφίας: uliana-kopanytsia/unsplash

Πηγή φωτογραφίας: uliana-kopanytsia/unsplash

Αποτελεί την ιδανική επιλογή για vegetarian και vegan άτομα

Συνταγή - Αυτό το κέικ σοκολάτας χωρίς αλεύρι είναι τόσο λαχταριστό, που δεν θα πιστεύετε ότι είναι και vegan και χωρίς γλουτένη.

Αποτελεί την ιδανική επιλογή για vegetarian και vegan άτομα. Η πλούσια σοκολάτα του γλυκού συνδυάζεται τέλεια με τα φρέσκα μούρα που το συνοδεύουν.

Υλικά

2 σοκολατένιες vegan μπάρες κουβέρτουρας χωρίς ζάχαρη (70% κακάο), ψιλοκομμένες (περίπου 60 γραμμάρια η κάθε μία)
⅓ φλιτζάνι λάδι καρύδας
1 κονσέρβα (425 γραμμάρια) πουρές κολοκύθας χωρίς καρυκεύματα
¾ φλιτζάνι αλεύρι αμυγδάλου
¾ φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμου
½ φλιτζάνι κακάο χωρίς ζάχαρη
½ φλιτζάνι σκούρα καστανή ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας κόκκοι στιγμιαίου εσπρέσο
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)
1 ¼ φλιτζάνι φρέσκα blueberries
1 ¼ φλιτζάνι φρέσκα raspberries

Οδηγίες

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 190°C. Στρώστε τον πάτο μιας φόρμας με αποσπώμενα τοιχώματα 20 εκ. με λαδόκολλα. Ψεκάστε ελαφρά τον πάτο και τα πλαϊνά της φόρμας με αντικολλητικό σπρέι. Τοποθετήστε τη φόρμα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  • Ανακατέψτε την ψιλοκομμένη σοκολάτα και το λάδι καρύδας σε μια μικρή κατσαρόλα. Μαγειρέψτε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει ελαφρώς, για περίπου 5 λεπτά.
  • Εν τω μεταξύ, χτυπήστε τον πουρέ κολοκύθας, το αλεύρι αμυγδάλου, το σιρόπι σφενδάμου, το κακάο, την καστανή ζάχαρη, τους κόκκους εσπρέσο, τη βανίλια και το αλάτι σε ένα μεσαίο μπολ μέχρι να ενωθούν καλά.
  • Προσθέστε το μείγμα λιωμένης σοκολάτας στο μείγμα κολοκύθας και ανακατεύοντας καλά. Ρίξτε το μείγμα στη φόρμα. Ισιώστε την επιφάνεια με μια σπάτουλα.
  • Ψήστε για περίπου 50 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια κρούστα στην επιφάνεια και στα πλαϊνά. Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε να κρυώσει στη φόρμα για 15 λεπτά. Αφαιρέστε τα πλαϊνά της φόρμας και αφήστε το κέικ να κρυώσει τελείως, για περίπου 1 ώρα. Σκεπάστε και βάλτε το στο ψυγείο να σφίξει, για 8 ώρες ή όλη τη νύχτα.
  • Για να σερβίρετε, πασπαλίστε ελαφρά την επιφάνεια του κέικ με ζάχαρη άχνη και διακοσμήστε με τα μούρα. (Χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό μαχαίρι βουτηγμένο σε ζεστό νερό για να κόψετε αυτό το πυκνό, σοκολατένιο κέικ απευθείας από το ψυγείο).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life