Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καρυστιανού για Αδειλίνη: Υπήρχαν μάρτυρες στη συνάντηση

Καρυστιανού για Αδειλίνη: Υπήρχαν μάρτυρ...

Συνεχίζεται η κόντρα ανάμεσα στην Μαρία Καρυστιανού, μητέρα θύματος στα Τέμπη, με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη.

Απάντηση στη διάψευση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, που νωρίτερα την Τετάρτη υποστήριξε ότι δεν παρέπεμψε κανέναν συγγενή θύματος στην τραγωδία των Τεμπών να πάει στην εκκλησία, έδωσε η Μαρία Καρυστιανού μέσω του OPEN. 

 Σημειώνεται ότι η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου στη δημόσια διάψευση της επικαλέστηκε και την παραγγελία που έδωσε η ίδια στην Εισαγγελία εφετών Λάρισας να διερευνήσει όλες τις καταγγελίες για να μην μείνει καμία σκιά για την τραγωδία. Όπως είπε «το μόνο που δικαιολογεί μια τέτοια παρερμηνεία είναι ο αβάσταχτος πόνος που βιώνουν οι συγγενείς των θυμάτων».

«Η αντιληπτική μας ικανότητα είναι εξαιρετική»

Ειδικότερα, η Μαρία Καρυστιανού απάντησε στη Γεωργία Αδειλίνη: «Προς απάντηση λοιπόν όχι δεν τα έχουμε χάσει. Η αντιληπτική μας ικανότητα είναι εξαιρετική και αντιλαμβανόμαστε πολύ περισσότερα από όσα θέλει η ίδια» και πρόσθεσε: «Λυπάμαι για μια ακόμη φορά που ακούω την κυρία Αδειλίνη, πραγματικά θα ήθελα πάρα πολύ να δω να απαντάει για όλα αυτά τα τελευταία γεγονότα, που έχουν βγει στο φως με τη μονταζιέρα για τα ηχητικά για το ότι ο ανακριτικές μετά από 13 μήνες, ζήτησε 14 τα ηχητικά. Για ποιο λόγο πρέπει αυτή τη στιγμή πρέπει να ψάχνουμε σε ένα χώρο εκτός από το Κουλούρι και εκτός από το χώρο του δυστυχήματος, θα πρέπει να ψάχνουμε τα υπολείμματα των ανθρώπων μας».

Υπήρχαν και μάρτυρες στις συναντήσεις
 Όπως αποκαλύπτει το OPEN η κ. Καρυστιανού δεν ήταν μόνη της εκείνη την ημέρα στη συνάντηση με την Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ενώ δεν πήγε μόνο μία φορά. Οι συναντήσεις φαίνεται να ήταν τέσσερις ενώ παρούσα η κ. Καρυστιανού ήταν δύο σε μια από αυτές ήταν και οι αδερφοί Πλακιά, στις άλλες δυο ήταν ο Χρήστος Κωνσταντίδης και ο Παύλος Ασλανίδης.

 Όπως υποστήριξαν οι απαντήσεις της Εισαγγελέως ήταν παρόμοιες σε όλες τις συναντήσεις. Του προέτρεπαν να απευθυνθούν στην Εκκλησία και να βρουν παρηγοριά στο Θεό. Μάλιστα σε μία από τις συναντήσεις της έδειξε φωτογραφίες από το Κουλούρι. Τότε εκείνη του απάντησε ότι «είναι ένα μικρό ηθικό θέμα» ενώ τους είπε στη συνέχεια ότι «τους καταλαβαίνει αλλά δεν μπορεί να κάνει κάτι».

«Διαψεύδω κατηγορηματικά»

Σε κατηγορηματική διάψευση των όσων υποστήριξε η Μαρία Καρυστιανού προχώρησε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη από το 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

 «Ο λόγος που μέχρι στιγμής δεν τοποθετήθηκα είναι από σεβασμό στα νεκρά παιδιά, στα θύματα του δυστυχήματος που συγκλόνισε το Πανελλήνιο. Διαψεύδω κατηγορηματικά ότι αντί να διαβεβαιώσω οιονδήποτε συγγενή προσέφυγε σε μένα για να κάνουμε ό,τι πρέπει να κάνουμε, τον παρέπεμψα για παρηγοριά στην Εκκλησία. Διαψεύδω κατηγορηματικά ότι συμπεριφέρθηκα με αυτόν τον κυνισμό που μου αποδίδεται. Θα ήταν απάνθρωπο - και για όσους με γνωρίζουν δεν μου ταιριάζει. Αψευδής μάρτυς είναι η παραγγελία στην Εισαγγελία Λάρισας, που λέω ότι πρέπει να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα των συγγενών» είπε χαρακτηριστικά.

 «Δεν είμαι απέναντί τους, αντίθετα είμαι μαζί τους. Έχει αποσταλεί στην Αγγλία βιντεοληπτικόυλικό, το οποίο έχει εξεταστεί εδώ από τις αρμόδιες υπηρεσίες, αλλά εστάλη για να διερευνηθεί πλήρως από εξειδικευμένο προσωπικό, αν η εμπορική αμαξοστοιχία μετέφερε κάτι άλλο πέραν των δηλωθέντων εμπορευμάτων».

 Για το ενδεχόμενο να υπάρχουν ποινικές ευθύνες υπουργών για την τραγωδία των Τεμπών, είπε: «Και ο πρωτοετής φοιτητής της Νομικής γνωρίζει ότι μόνο η Βουλή είναι αρμόδια για άσκηση δίωξης κατά υπουργών ή βουλευτών. Σε οιανδήποτε έρευνα δικαστικός συναντήσει στοιχεία ευθύνης πολιτικού, οφείλει να τα αποστείλει αμελλητί χωρίς να τα αξιολογήσει… Οι διατάξεις του άρθρου 86 διατρέχουν τα ελληνικά Συντάγματα από σύστασης ελληνικού κράτους και είναι στο Σύνταγμα από το 1975. Καμία κυβέρνηση δεν θέλησε να το αλλάξει. Τέτοιες διατάξεις για την ποινική ευθύνη υπουργών υπάρχουν στα περισσότερα κράτη του κόσμου και στην ΕΕ και στον ΟΗΕ και αποσκοπούν στην απρόσκοπτη άσκηση καθηκόντων τους».

Τι είπε για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα

Για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα, η κυρία Αδειλίνη είπε ότι «αναφέρεται σε πλειάδα υποθέσεων που είναι εκκρεμείς στην ποινική δικαιοσύνη και παρεμβαίνει κατά τρόπο που αντιβαίνει στην αρχή της διάκρισης των εξουσιών. Διατυπώνει κρίσεις για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Καραϊβάζ, για τη δίωξη και έρευνα σοβαρών αδικημάτων διαφθοράς», ενώ πρόσθεσε: «Είμαστε κράτος δικαίου. Είμαστε στον ευρωπαϊκό μέσο όρο, ειδικά στο θέμα των εκλογών είμαστε και πιο μπροστά από άλλους. Η δικαιοσύνη είναι οχυρό της δημοκρατίας».

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις