Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Γ. Δημαράς: Έκκληση στην ευαισθησία των κατοίκων πέριξ της Ξερόλακκας να ανοίξουν το ΧΥΤΑ

Γ. Δημαράς: Έκκληση στην ευαισθησία των ...
Βγενόπουλος Φάνης

Παραμένει ενεργή η δέσμευση της δημοτικής Αρχής για κλείσιμο του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμάτων δηλώνει ο δήμαρχος

Έκκληση στην αποδεδειγμένη, όπως είπε, ευαισθησία των περιοίκων του ΧΥΤΑ ώστε να ανοίξουν το Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων στη Ξερόλακκα, απευθύνει ο δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς, σχολιάζοντας στα ΜΜΕ τον αποκλεισμό της Ξερόλακκας. Ο δήμαρχος τονίζει δε, ότι η δέσμευση της δημοτικής Αρχής για κλείσιμο του ΧΥΤΑ παραμένει ενεργή.

Ο Γιάννης Δημαράς με δήλωσή του, αναγνωρίζει ότι οι κάτοικοι της περιοχής διαβούν κάτω από δύσκολες συνθήκες, ωστόσο τους ζητά να προχωρήσουν στο άνοιγμα της Ξερόλακκας, καθώς όπως σημείωσε με τον αποκλεισμό επιβαρύνεται η ήδη επιβαρυμένη, λόγω της κινητοποίησης των εργαζομένων, κατάσταση που επικρατεί στην πόλη, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η δημόσια Υγεία.

Παράλληλα, δηλώνει ότι η δημοτική Αρχή είναι ανοικτή σε κάθε πρόταση που συμβάλλει στη άμβλυνση της υπάρχουσας κατάστασης στην περιοχή.

Ο δήμαρχος Πατρέων τονίζει ότι η δημοτική Αρχή έχει προχωρήσει όλες τις ενέργειες που θα οδηγήσουν στο κλείσιμο το ΧΥΤΑ, ωστόσο προσθέτει πως αυτή τη στιγμή είναι τεχνικά αδύνατο να κλείσει ο ΧΥΤΑ στην Ξερόλακκα, καθώς δεν υπάρχει ο αναγκαίος εξοπλισμός μεταφόρτωσηςτων απορριμμάτων.

Όπως είπε ο κ. Δημαράς η δημοτική Αρχή, ήδη έχει εγκρίνει την προμήθεια του απαιτούμενου εξοπλισμού μεταφόρτωσης των απορριμμάτων, ενώ έχει έρθει σε αρχική συνεννόηση με τον Δήμο Δυμαίων να δεχθεί τα σκουπίδια της Πάτρας, αμέσως μόλις αναδειχθεί ο ανάδοχος του εργοστασίου απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ Φλόκα.

Ο κ. Δημαράς επέρριψε τις ευθύνες για τη καθυστέρηση, αφενός στις γραφειοκρατικές και χρονοβόρες διαδικασίες που απαιτούνται για την απόκτηση του απαραίτητου εξοπλισμού, αφετέρου προσωπικά στην Υφυπουργό Εσωτερικών Θεοδώρα Τζάκρη, η θέση της οποίας είναι να παραμείνει σε λειτουργία ο ΧΥΤΑ, έως ότου δημιουργηθεί το εργοστάσιο στου Φλόκα.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις