Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ανδρέας Τσώκος: «Υψίστης σημασίας για τον τόπο μας, η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στα Καλάβρυτα»

Ανδρέας Τσώκος: «Υψίστης σημασίας για το...

Η ανακοίνωση του πολιτευτή Νέας Δημοκρατίας στην Αχαΐα

Στα Καλάβρυτα βρέθηκε και μίλησε σε πολίτες ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, την Τρίτη 2 Απριλίου. 

Σχετικά, ο πολιτευτής Νέας Δημοκρατίας στην Αχαΐα Ανδρέας Τσώκος αναφέρει: «Η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο ιστορικό σημείο ήταν υψηλού συμβολισμού, ως η τελευταία του παρουσία εκτός Αθηνών, πριν το επετειακό συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, όπου εορτάζονται τα 50 χρόνια ίδρυσης της Νέας Δημοκρατίας από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. 

Ωστόσο, δεν είναι μόνο τα συμβολικά και ιστορικά θέματα που απασχόλησαν την ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στα Καλάβρυτα, καθώς στάθηκε ιδιαίτερα στα παρακάτω σημεία για την περιοχή μας, στην ουσία και στο σήμερα: 

  • Αύξηση του κατώτατου μισθού: Καταρχάς, μόλις τέθηκε σε εφαρμογή ένα μεγάλο μέτρο της κυβέρνησης, που αποφέρει οφέλη σε όλους.
  • Εξεύρεση λύσης για την επαναλειτουργία του οδοντωτού σιδηρόδρομου Διακοπτού – Καλαβρύτων και επέκταση προς την Αγία Λαύρα: Όσον αφορά ιδιαίτερα την περιοχή μας, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι βρίσκεται σε συνεργασία με τον Δήμο και την Περιφέρεια για το σοβαρό ζήτημα που μας απασχολεί.
  • Ανάδειξη του χιονοδρομικού ως κορυφαίου στη χώρα και αξιοποίηση του όλο τον χρόνο: Η όψη του χιονοδρομικού αλλάζει ριζικά με σημαντική επένδυση από το ΕΣΠΑ ύψους σχεδόν 20 εκατομμυρίων ευρώ. Έτσι, αυξάνεται η δυναμικότητα του, ως ένα από τα κορυφαία χιονοδρομικά κέντρα στην Ελλάδα. Επιπλέον, έχει κατατεθεί μία ακόμα πρόταση στα πλαίσια ενός προγράμματος το οποίο έχει χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης για περαιτέρω επεμβάσεις στο χιονοδρομικό.
  • Μελέτη για νέο οδικό δίκτυο στην περιοχή των Καλαβρύτων από Πάτρα μέσω Χαλανδρίτσας και από την Εθνική οδό Πούντας – Καλαβρύτων: Ο Πρωθυπουργός δεσμεύθηκε ότι θα βρεθεί λύση για πολλές παρεμβάσεις, παρακάμψεις οικισμών και χωριών που πρέπει να γίνουν στον υφιστάμενο δρόμο.
  • Αξιοποίηση της Εστίας του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, με στόχο να γίνει χώρος για να υποδεχθεί συνέδρια ή μεταπτυχιακούς φοιτητές.
  • Ενίσχυση του αγροτικού τομέα: Με πρότυπο τον Συνεταιρισμό Καλαβρύτων που επισκέφθηκε ο Πρωθυπουργός, μπορεί να ενισχυθεί περαιτέρω ο πρωτογενής τομέας, που συμβάλλει στην ευρύτερη ανάδειξη των μεγάλων πλεονεκτημάτων της ορεινότητας. 

Σταχυολογώντας με προσοχή την ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στα Καλάβρυτα, θέλω και προσωπικά να τονίσω ότι σηματοδοτεί και επαναφέρει στο προσκήνιο την ιστορικότητα και τη σπουδαιότητα του τόπου μας στην ιστορία και το Έθνος. 

Ταυτόχρονα, η ιστορικότητα αυτή μας βαραίνει με ευθύνη για να εργαστούμε για τις ανάγκες των πολιτών στο σήμερα, τη βελτίωση της καθημερινότητας, προς την ευημερία και την πρόοδο. Πρέπει να δούμε το παρόν και το μέλλον, με συνείδηση αυτής της ευθύνης και να αποφύγουμε λαϊκισμούς ή και πειραματισμούς στις επιλογές μας ως πολίτες. Με τις κάλπες των ευρωεκλογών μπροστά μας, κλείνοντας 50 χρόνια μεταπολιτευτικής περιόδου και, παράλληλα, από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας, κόντρα στους λαϊκισμούς, η επιλογή μας πρέπει είναι η ευθύνη για πράξεις ουσίας και προόδου».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις