Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Γυναικοκτονία: Απίστευτη η ανακοίνωση της αστυνομίας- Μιλάει για panic button με μια νεκρή έξω από ΑΤ!

Γυναικοκτονία: Απίστευτη η ανακοίνωση τη...

H ΕΛ.ΑΣ. θεώρησε ότι είναι η ώρα να επισημάνει τη… χρησιμότητα του panic button που έχει δημιουργηθεί για αυτές τις περιπτώσεις, παρόλο που η γυναικοκτονία συνέβη λίγα μέτρα έξω απ’ το Α.Τ.

Ολόκληρη τη χώρα έχει σοκάρει η γυναικοκτονία που συνέβη χθες στους Αγίους Αναργύρους, όπου ένας άνδρας μαχαίρωσε θανάσιμα την 28χρονη πρώην σύντροφο του έξω απ’ το αστυνομικό τμήμα της περιοχής, στο οποίο η κοπέλα είχε πάει για να τον καταγγείλει.

Για το έγκλημα τοποθετήθηκε και με επίσημη ανακοίνωση η ΕΛ.ΑΣ., χωρίς να  κάνει καθόλου αυτοκριτική για το περιστατικό.

Στην ανακοίνωση περιγράφονται οι συνθήκες της επίθεσης που δέχτηκε η 28χρονη, χωρίς όμως να δίνονται απαντήσεις σε καίρια ζητήματα που προκύπτουν από τον τρόπο που λειτούργησε η ΕΛ.ΑΣ,  το βράδυ της Δευτέρας.

Συγκεκριμένα, όταν η 28χρονη μετέβη μαζί με έναν φίλο της στο ΑΤ Αγίων Αναργύρων, προκειμένου να καταγγείλει τον πρώην σύντροφό της, ζήτησε από τους αστυνομικούς να τη συνοδεύσει περιπολικό μέχρι το σπίτι της. Εκείνοι της απάντησαν πως κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατό και της πρότειναν να καλέσει την Άμεση Δράση.
Για ποιον λόγο δεν ήταν δυνατό να τη συνοδεύσει κάποιος αστυνομικός του συγκεκριμένου ΑΤ μέχρι την οικία της δεν έγινε γνωστό.

Επίσης, η ανακοίνωση δεν σταματάει εκεί, καθώς η ΕΛ.ΑΣ. θεώρησε ότι είναι η ώρα να επισημάνει τη… χρησιμότητα του panic button που έχει δημιουργηθεί για αυτές τις περιπτώσεις, παρόλο που η γυναικοκτονία συνέβη λίγα μέτρα έξω απ’ το Α.Τ. και ενώ είχε γίνει η καταγγελία.

Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση της αστυνομίας: «Σχετικά με τον θανάσιμο τραυματισμό 28χρονης γυναίκας πλησίον του Αστυνομικού Τμήματος Αγίων Αναργύρων, γνωστοποιούνται τα ακόλουθα:

 
Περί την 22:10 ώρα χθες (1 Απριλίου 2024) το θύμα μετέβη με οικείο της πρόσωπο στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων, όπου περιέγραψε περιστατικά τα οποία είχαν λάβει χώρα σε βάρος της κατά το παρελθόν από τον πρώην σύντροφό της και τα οποία είχε καταγγείλει στην Αστυνομία. Παράλληλα, περιέγραψε ότι την προηγούμενη και την ίδια μέρα διαπίστωσε ότι ο πρώην σύντροφός της κινούνταν έξω από την οικία της.

Κατά την παραμονή της στην Υπηρεσία δεν υπέβαλε έγκληση σε βάρος του, εκφράζοντας την επιθυμία να μεταφερθεί με περιπολικό στην οικία της.

Κατά την έξοδό της από το Αστυνομικό Τμήμα κάλεσε την Άμεση Δράση και σε κοντινή απόσταση, ενώ συνομιλούσε με τηλεφωνήτρια, παρουσία του οικείου της προσώπου, δέχθηκε αιφνίδια επίθεση από τον πρώην σύντροφό της, ο οποίος με χρήση μαχαιριού την τραυμάτισε θανάσιμα και στη συνέχεια αυτοτραυματίστηκε.

Ο δράστης συνελήφθη και νοσηλεύεται φρουρούμενος σε ψυχιατρικό νοσοκομείο των Αθηνών.

 
Τονίζεται ότι από το 2020 έχει καταρτιστεί οδηγός χειρισμού υποθέσεων ενδοοικογενειακής βίας, τα οποία έχουν εκπονηθεί σε συνεργασία με εισαγγελικές Αρχές. Τα πρωτόκολλα αυτά έχουν αποσταλεί σε όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες που χειρίζονται υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας και βρίσκονται υπό διαρκή επικαιροποίηση.

Τα πρωτόκολλα αποτελούν τη βάση διαρκούς εκπαίδευσης του αστυνομικού προσωπικού.

Μάλιστα, αυτή τη στιγμή λειτουργούν 18 επιχειρησιακά γραφεία αντιμετώπισης ενδοοικογενειακής βίας σε ολόκληρη τη χώρα, εκ των οποίων τα δύο στη Δυτική Αττική. Ήδη, δημιουργούνται άλλα 45, ώστε να υπάρχει ένα σε κάθε Διεύθυνση Αστυνομίας.

Επιπλέον, από το 2023 τα θύματα έχουν πρόσβαση και στην ειδική εφαρμογή άμεσης και έγκαιρης ειδοποίησης της Αστυνομίας με δυνατότητα γεωεντοπισμού (Panic Button).

Επισημαίνεται ότι, από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, προκειμένου να διερευνηθούν οι ενέργειες των αστυνομικών που επιλήφθηκαν στην υπόθεση.».

Άγιοι Ανάργυροι: Οι γονείς έμαθαν ότι η κόρη τους είναι νεκρή από δημοσιογράφο και όχι από την αστυνομία – Μετά από 12 ώρες


Εξοργιστικά είναι τα νέα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα για τη νέα γυναικοκτονία  που σημειώθηκε λίγα μέτρα μακριά από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων.

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες οι γονείς της 28χρονης έμαθαν ότι η κόρη τους είναι νεκρή 12 ώρες μετά και μάλιστα όχι από τις αστυνομικές αρχές αλλά από δημοσιογράφο του newsit.

Τη συγκεκριμένη λεπτομέρεια που δημιουργεί πολλαπλά ερωτήματα για τη λειτουργία της αστυνομίας και συνολικά του κρατικού μηχανισμού, ανέδειξε το ίδιο το site κάνοντας μάλιστα χαρακτηριστικά λόγο για «μια απαράδεκτη εξέλιξη που προστίθεται σε σειρά λαθών όσον αφορά στο έγκλημα στους Αγίους Αναργύρους με θύμα μια 28χρονη».

Πιο συγκεκριμένα οι γονείς της 28χρονης κοπέλας που κατέσφαξε ο πρώην σύντροφός της έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων δεν είχαν ενημερωθεί έως σήμερα το πρωί (σχεδόν 12 ώρες μετά) ότι το παιδί τους είναι νεκρό. Ενημερώθηκαν από την ρεπόρτερ του newsit.gr όταν τους κάλεσε για να μάθει περισσότερες λεπτομέρειες για την υπόθεση!

Σημειώνεται πως η γυναικοκτονία της 28χρονης κοπέλας στους Άγιους Ανάργυρους φέρνει στο προσκήνιο μια σειρά από ζητήματα για την προστασία των γυναικών συνολικά από την πολιτεία.

Η 28χρονη είχε μεταβεί στο τμήμα ζητώντας βοήθεια, λόγω της παρουσίας του πρώην συντρόφου της, σε κοντινή απόσταση από το σπίτι της.

Οι αστυνομικοί αντί να τη μεταφέρουν σπίτι με περιπολικό, της είπαν να καλέσει το 100 προκειμένου να μεταβεί στο σημείο όχημα της ΕΛΑΣ, με τον δράστη, να την κατακρεουργεί μόλις βγήκε από το τμήμα.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η τηλεφωνήτρια του κέντρου στην Άμεση Δράση άκουγε σε ζωντανή μετάδοση τη δολοφονία της, καθώς δευτερόλεπτα πριν την επίθεση, η 28χρονη είχε καλέσει το 100 προκειμένου να ζητήσει περιπολικό να τη μεταφέρει στο σπίτι.

 

πηγή koutipandoras.gr

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις