Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Θέμις Μπάκας: Μέρα εθνικής περηφάνειας

Θέμις Μπάκας: Μέρα εθνικής περηφάνειας

Η δήλωσή του

Για την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας, ο πολιτευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θέμης Μπάκας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:  

«Η 25η Μαρτίου είναι μια μέρα εθνικής περηφάνειας για κάθε Ελληνίδα, για κάθε Έλληνα. Η  Ελληνική Επανάσταση, γνήσιο πνευματικό τέκνο του Διαφωτισμού και των πανανθρώπινων αξιών της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της κοινωνικής απελευθέρωσης, απότοκο του μεγάλου ξεσηκωμού του λαού μας, όρισε το αξιακό πλαίσιο πάνω στο οποίο συγκροτήθηκε το σύγχρονο ελληνικό κράτος. Ένα πλαίσιο που μας ορίζει, μας προστάζει, να διατηρούμε σαν κόρη οφθαλμού την ελευθερία, την ανεξαρτησία, την κυριαρχία, την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού.

Σήμερα, πρέπει να θυμόμαστε ότι τίποτα δεν χαρίστηκε στον λαό μας. Όλα κατακτήθηκαν με αγώνες. Και όταν ένας λαός διεκδικεί, όση δύναμη και αν έχουν οι αντίπαλοι του, αν είναι αποφασισμένος, και κυρίως αν έχει το δίκιο με το μέρος του, τότε όλα μπορεί να τα καταφέρει.

Σήμερα, που η Ελλάδα βρίσκεται στη δίνη μιας πολύπλευρης κρίσης και με ενεργές απειλές για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, την εθνική μας ανεξαρτησία και την κοινωνική δικαιοσύνη, μας χρειάζεται περισσότερο από ποτέ ένας οδικός χάρτης ιστορικής μνήμης. Και η 25η Μαρτίου, μας δείχνει τον δρόμο!

Παράλληλα με την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας, εορτάζουμε και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Είναι μια από τις θεομητορικές εορτές της Χριστιανοσύνης, σε ανάμνηση της χαρμόσυνης αναγγελίας από τον αρχάγγελο Γαβριήλ προς την Παρθένο Μαρία ότι πρόκειται να γεννήσει τον Υιό του Θεού. Ως εκ τούτου, πρόκειται για μια μεγάλη, διπλή, γιορτή του Ελληνισμού.   

Χρόνια Πολλά στις Ελληνίδες και στους Έλληνες, απανταχού στον κόσμο!»

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις