Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στο Καραμανδάνειο ο Άδωνις- Τι λένε οι εργαζόμενοι για την αναβάθμιση του νοσοκομείου- Τι ζητούν από τον Υπουργό

Στο Καραμανδάνειο ο Άδωνις- Τι λένε οι ε...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Οι ελλείψεις και η μονιμοποίηση του επικουρικού προσωπικού

Στην Πάτρα θα βρεθεί αύριο ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, προκειμένου να επισκεφθεί το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων.

Με αφορμή την επίσκεψη του Υπουργού, η Χριστίνα Πουλοπούλου, γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων του Καραμανδανείου, μίλησε στο thebest.gr τόσο για τα έργα ανακαίνισης που έχουν γίνει και αυτά που προβλέπεται να γίνουν, όσο και για το θέμα τον ελλείψεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και την μονιμοποίηση του επικουρικού προσωπικού, που αναμένεται να τεθούν αύριο στον υπουργό.

«Οι ελλείψεις θα τεθούν ως θέμα, από το σωματείο μας, αύριο στον κ. Γεωργιάδη. Πρέπει να γίνει άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, ώστε να λειτουργούν όλες οι αίθουσες των χειρουργείων που θα δημιουργηθούν, όχι ότι δεν λειτουργούν και τώρα, αλλά μέσα στο 2023 αλλά και το 2022 είχαμε πολλές συνταξιοδοτήσεις και σαφώς θα ακολουθήσουν και άλλες» επισημαίνει η κ. Πουλοπούλου. «Η άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, ιατρικού και νοσηλευτικού είναι απαραίτητη. Επίσης, σαφώς ένα θέμα είναι η μονιμοποίηση του επικουρικού προσωπικού, όλων των ειδικοτήτων, οι οποίοι είναι ένας υψηλός αριθμός. Όπως όλα τα νοσοκομεία, στηρίζονται στην κάλυψη των αναγκών από το επικουρικό προσωπικό, έτσι και εμείς και γι’ αυτό ζητάμε την άμεση μονιμοποίησή τους. Να πούμε, ωστόσο, ότι το νοσοκομείο μας είναι πάντα έτοιμο και καλύπτει όλες τις βάρδιες πλήρως. Υπάρχει και μια άψογη συνεργασία με την διοικήτρια του νοσοκομείου, την κ. Ρηγοπούλου, ακούει τα αιτήματά μας, προκειμένου το νοσοκομείο να λειτουργεί όπως ακριβώς πρέπει».

Σε ό, τι αφορά, τα έργα ανακαίνισης που έχουν γίνει ήδη στο Καραμανδάνειο, η γραμματέας του συλλόγου, τονίζει: «Τον Οκτώβριο μας είχε επισκεφθεί ο τότε Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, είχε δει όλα τα τμήματα του νοσοκομείου και είχε δεσμευτεί δημόσια για την ολική κτηριακή αναβάθμισή του. Έτσι η επίσκεψη του κ. Γεωργιάδη, σαφώς σχετίζεται αυτό. Στο νοσοκομείο μας, εδώ και περίπου ένα χρόνο,  έχουν γίνει πολύ σημαντικά έργα όσον αφορά την κτηριακή του αναβάθμιση. Έχει γίνει ανακαίνιση των εσωτερικών χώρων, των διαδρόμων, των θαλάμων, έχει γίνει πλήρης ανακαίνιση στις τουαλέτες και για πρώτη φορά φτιάχτηκε WC για ΑμεΑ. Αυτά είναι πάρα πολύ σημαντικά γιατί δυστυχώς για πολλά χρόνια, οι παρεμβάσεις που γινόντουσαν ήταν μικρές και τώρα το Καραμανδάνειο έχει γίνει ένα άλλο νοσοκομείο. Αυτό πρέπει να το ομολογήσουμε και είναι μια πραγματικότητα. Έχει γίνει ένας χώρος, ανάλογος των υπηρεσιών υγείας που προσφέρει».

Όπως αναφέρει, η πιο σημαντική εξέλιξη για την αναβάθμιση του νοσοκομείου είναι η ανακαίνιση των χειρουργείων «δυστυχώς εδώ και 35 χρόνια λειτουργούν τα χειρουργεία που έχουμε και σε αυτά τα χρόνια δεν έχει γίνει η παραμικρή παρέμβαση, γιατί η υποδομή δεν το επέτρεπε. Η πλήρης ανακαίνισή τους, ήταν άμεση ανάγκη. Η επίσκεψη του κ. Γεωργιάδη αφορά και αυτό. Περιμένουμε να βγει ο διαγωνισμός και άμεσα θα ξεκινήσουν οι εργασίες. Μετά και την εξέλιξη αυτή, έχουν γίνει σημαντικά βήματα. Όπως και για τον μαγνητικό τομογράφο, που πήρε «σάρκα και όστα». Το κτήριο είναι έτοιμο, ο μαγνητικός τομογράφος είναι ήδη τοποθετημένος και πλέον το νοσοκομείο μας, θα είναι ένα κέντρο αναφοράς για τα παιδιατρικά».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις