Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

H ΕΡΤ3, το Καρναβάλι της Πάτρας και οι... πορτοκαλιές της Κουρή

H ΕΡΤ3, το Καρναβάλι της Πάτρας και οι.....
Κοντογεωργοπούλου Γιώτα
[email protected]

Άλλες δύο τρεις τέτοιες «συμφωνίες» σαν της ΕΡΤ να έχουμε και δεν αργεί η βασίλισσα να γίνει ιπποκόμος

«Eμείς είμαστε εδώ και του χρόνου και για πάντα... μας δούλεψαν φέτος; Έχει και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια ....».

Η φράση αυτή της Προέδρου του Καρναβαλικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων σε ανάρτηση στο facebook σε σχέση με την προβολή του Πατρινού Καρναβαλιού από την ΕΡΤ3, προκαλεί πολλά και ποικίλα ερωτηματικά.

-Πότε αντελήφθη ο Δήμος Πατρέων ότι τον δούλεψαν; Μήπως στις αρμοδιότητές του είναι, πλην των άλλων, να αντιλαμβάνεται έγκαιρα τις συμφωνίες στις οποίες προβαίνει, ζητώντας πλήρη ενημέρωση για το προβαλλόμενο προϊόν, ιδίως όταν αυτό αφορά τον μαζικότερο θεσμό της πόλης;

-Από πότε μπορεί να είναι αποδεκτό το «μας δούλεψαν», όταν μιλάμε για ανθρώπους που ασκούν διοίκηση; Οι πολίτες εμπιστεύονται την ψήφο τους σε όσους αναλαμβάνουν την ευθύνη να μεριμνούν ώστε να μην μας δουλεύουν. Στην πολιτική το «μας έπιασαν στον ύπνο» δεν αποτελεί απάντηση. Αποτελεί ομολογία αποτυχίας. Και για να επανέλθουμε στο από την κ. Κουρή ρηθέν, τις άλλες πορτοκαλιές τις αναζητάς πριν σε δουλέψουν.

-Πότε κινητοποιήθηκε ο Δήμος να ζητήσει μέτωπο πίεσης από όλους τους Φορείς (τους οποίους θυμάται μόνο όταν φτάνει σε τοίχο) ώστε να αλλάξει άποψη η ΕΡΤ; Τρεις μέρες πριν την παρέλαση της Κυριακής και ενώ είχε χειριστεί το θέμα κεκλεισμένων των θυρών για να λάβει αρνητική απάντηση, μετά από μια σειρά δημοσιευμάτων και αναρτήσεων περί της πρωτοφανούς αναμετάδοσης μαζί με τα καρναβάλια ανά τη χώρα, και μια σειρά διαψεύσεων και διαβεβαιώσεων από την πλευρά του καρναβαλικού Οργανισμού ότι «όλα θα γίνουν όπως κάθε χρόνο». Την ώρα δηλαδή που δημοσιογράφοι και πολίτες είχαν γνώση του τρόπου προβολής, ο Δήμος Πατρέων τελούσε εν υπνώσει. Τα μέτωπα, τα φτιάχνεις για να δυναμώσεις έγκαιρα τη φωνή σου και να προλαβαίνεις καταστάσεις. Όχι για να γκρινιάξεις κατόπιν εορτής.

Κάπως έτσι φτάσαμε στην εξοργιστική μετάδοση της Κυριακής από την οποία εξαφανίστηκαν άρματα στολές, η πόλη και ο θεσμός της, ανάμεσα σε ανά τη χώρα καρναβάλια, σαφέστατα υποεδεέστερα, οδηγώντας σε μια πρωτοφανή εξίσωση, από την οποία ο θεσμός της Πάτρας βγαίνει σαφώς τραυματισμένος, με προκλητικά ευνοημένο το καρναβάλι κακέκτυπο της Ξάνθης.

Η εξέλιξη αυτή θα έλεγε κανείς ότι αποτελεί το κερασάκι στην τούρτα χρόνιων ατυχών χειρισμών που οδήγησαν το Καρναβάλι της πόλης σε κούραση, επανάληψη και εσωστρέφεια.

Διότι τέτοιες καταστροφές βεβαίως και τις παθαίνεις όταν καταλήγεις η μόνη σου διέξοδος προβολής να είναι η ΕΡΤ, τέτοια παθαίνεις όταν μειώνεις δραματικά την παραγωγή των αρμάτων, όταν φρενάρεις τη θεματολογία τους σε συγκεκριμένη πολιτική ατζέντα, όταν εξαφανίζεις τα άρματα των πληρωμάτων πετώντας τα έξω από το χώρο στον οποίο δημιουργούσαν, όταν δεν παράγεις τίποτε νέο ώστε να  εξάγεις τον θεσμό ως μοναδικό στο είδος του μεν, με ανανεωμένα κύτταρα δε.

Άλλες δύο τρεις τέτοιες «συμφωνίες» σαν της ΕΡΤ να έχουμε και δεν αργεί η βασίλισσα να γίνει ιπποκόμος.

Y.Γ. Περιμένουμε ωστόσο με μεγάλο ενδιαφέρον και τις θέσεις των κυβερνητικών βουλευτών και Φορέων της περιοχής, για τη στάση του κρατικοδίαιτου καναλιού το οποίο έφτασε μέχρι την άνω ραχούλα για να καταγράψει το καρναβάλι της ...στρούγκας, αλλά ξέχασε να αναμεταδώσει το πέρασμα του βασιλιά καρνάβαλου στην Πάτρα. Η κραυγαλέα μεταχείριση υπέρ των βορείων, ήταν απελπιστικά "ηχηρή". Περίπου όσο και η κυβερνητική πολιτική.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις