Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Πατρινό Καρναβάλι 2024- μετάδοση από την...

Πατρινό Καρναβάλι 2024- μετάδοση από την ΕΡΤ3:«Καλύτερα να μην είχε μεταδοθεί καθόλου»- «Ήταν απαξιωτικό, χάθηκε μια παράδοση, να σταματήσει η υποβάθμιση»

Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τι λένε δημοτικές παρατάξεις και καρναβαλιστές

THE BEST CARNIVAL 2024
/

Στη λίστα με τα πράγματα του Πατρινού Καρναβαλιού που μας «πίκραναν» φέτος ήταν ο τρόπος που μεταδόθηκε από τη δημόσια τηλεόραση, αποσπασματικά, παράλληλα με της Ξάνθης και τα καρναβάλια άλλων περιοχών της χώρας και μάλιστα από την ΕΡΤ3.

Ο τρόπος μετάδοσης του Καρναβαλιού της Πάτρας για φέτος άρχισε να συζητιέται λίγες μέρες μόνο πριν την κορύφωσή του με τους ανθρώπους που έχουν βρεθεί σε θέσεις κλειδιά του θεσμού να μένουν άναυδοι. Ο τρόπος μετάδοσης αποτελούσε αίνιγμα, και τελικά την Κυριακή είδαμε όλοι τι συνέβη.

Όπως τονίζουν οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων αλλά και καρναβαλιστές η απαξίωση του θεσμού ήταν ξεκάθαρη. Κάποιοι λένε ότι θα ήταν προτιμότερο από αυτό που έγινε τελικά να μην είχε μεταδοθεί καθόλου εικόνα ενώ γίνεται σαφές ότι πλέον πρέπει να μας απασχολήσει τι προϊόν παράγουμε και γιατί πλέον δεν θεωρεί η δημόσια τηλεόραση ότι αξίζει να μεταδοθεί αποκλειστικά και στο σύνολό του.

  • Τι λένε οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων

ΚΩΣΤΑΣ ΣΒΟΛΗΣ- ΠΑΤΡΑ ΕΝΩΜΕΝΟΙ

«Ήταν απαξιωτικό να μην μεταδοθεί το Πατρινό Καρναβάλι ως ένας ανεξάρτητος θεσμός. Αν υπάρχει ευθύνη από την πλευρά της ΕΡΤ1 που δεν το μετέδωσε με τον τρόπο που το έκανε μέχρι πρότινος υπάρχει ευθύνη και σε εμάς που δεν βοηθήσαμε να γίνει μία σωστή αποτίμησή του, που δεν δώσαμε να γίνει αντιληπτό ότι αξίζει και την προσοχή και την αποκλειστικότητα».

ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΙΒΑΛΗΣ- ΠΑΤΡΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ

«Μετά λύπης μας βγήκαμε αληθινοί σχετικά με το καμπανάκι που είχαμε κρούσει για τη μετάδοση του Πατρινού Καρναβαλιού. Θα έπρεπε να υπάρχει από νωρίς μέριμνα έτσι ώστε να μεταδοθεί από το κύριο πρόγραμμα της ΕΡΤ στο σύνολο του, να φτάσει σε όλα τα μήκη και πλάτη. Ελπίζουμε να μη συμβεί ξανά και οι αρμόδιοι να μεριμνήσουν να σταματήσει η υποβάθμιση του Πατρινού Καρναβαλιού που όλοι βιώσαμε μέσα από τον τρόπο που μεταδόθηκε». 

ΠΕΤΡΟΣ ΨΩΜΑΣ- ΣΠΙΡΑΛ

«Δεν ήταν μόνο το «στραπάτσο» με την (μη) παρουσίαση του Πατρινού Καρναβαλιού από την ΕΡΤ που στιγμάτισε τη φετινή διοργάνωση. Ήταν μια σειρά από λάθη και παραλείψεις που έγιναν από πλευράς δημοτικής αρχής, άλλα από άγνοια, άλλα από αμέλεια, μερικά σκόπιμα, όλα όμως επειδή -αποδεδειγμένα πλέον- οι δημοτικοί παράγοντες δεν αγαπούν το Καρναβάλι και αγνοούν τη λειτουργία του. Αυτό που έγινε με την μετάδοση ήταν μία μεγάλη αστοχία, ένα πλήγμα κύρους, συμβολισμού και διαχείρισης.  Εικόνα του Καρναβαλιού βγήκε προς τα έξω από κανάλια επικοινωνίας (τηλεόραση, διαδίκτυο), όμως διακόπηκε βάναυσα μία παράδοση που υπήρχε από το 1972. Χάλασε κάτι στη διαδικασία και δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι να επανέλθει αυτό του χρόνου. Υπάρχουν ευθύνες και πρέπει να αποδοθούν».

  • Τι λένε οι Καρναβαλιστές

ΑΡΙΣΤΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

«Αυτό που έγινε ήταν τραγικό. Ήταν ένα πισωγύρισμα αυτός ο τρόπος μετάδοσης και μάλιστα από την ΕΡΤ3, ένα κανάλι πολύ μικρότερης απήχησης και τηλεθέασης. Το Πατρινό Καρναβάλι είναι ο βασιλιάς όλων, δεν μπορεί να μεταδίδεται αποσπασματικά και μαζί με άλλα. Θα ήταν προτιμότερο να μη δείξουμε τίποτα και να στείλουμε εμείς ό,τι θέλουμε στα media. Είναι κάτι που λέμε άλλωστε εδώ και χρόνια. Η σκηνοθεσία και ο τρόπος κάλυψης του Πατρινού καρναβαλιού είναι κάτι που θέλει ιδιαίτερη προσοχή».

ΤΑΚΗΣ ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΣ

«Πολύ κακώς μας τσουβάλιασαν και μας έμπλεξαν με εικόνες άλλων Καρναβαλιών που δεν έχουν καμία σχέση με το δικό μας ούτε σε ποιότητα ούτε σε τίποτα. Εξίσωσαν το Πατρινό Καρναβάλι με άλλα. Ένας τηλεθεατής μετά βλέπει μία ωραία εικόνα από την Πάτρα και την συγχέει με άλλες από άλλα μέρη, είναι άδικο. Θα ήταν προτιμότερο να μη μεταδοθεί τίποτα. Θα έπρεπε ή να υπάρξει αποκλειστική μετάδοση ή τίποτα. Ωστόσο πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι θα πρέπει να υπάρχει ένα τόσο καλό προϊόν που θα μας το ζητάνε και δε θα παρακαλούμε για να το πάρουν».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΑΚΑΛΟΣ

«Είναι απαράδεκτο, είναι ντροπή ένας δημόσιος οργανισμός που υπάρχει για να αναδεικνύει εκτός των άλλων πολιτιστικά γεγονότα να μην προβάλλει τον κορυφαίο πολιτιστικό θεσμό αυτή την περίοδο που είναι αναμφίβολα το Καρναβάλι της Πάτρας. Άσχετα από το τι έκανε ο Δήμος Πατρέων, πρόκειται για τον κορυφαίο πολιτιστικό θεσμό της χώρας και τον ιστορικότερο εδώ και 200 χρόνια σχεδόν. Όφειλε λοιπόν να καλύψει το μεγαλύτερο γεγονός των ημερών  καθώς υπάρχει όπως είπα για να υπηρετεί τον πολιτισμό, τους πολίτες, τον κόσμο και την τοπική αυτοδιοίκηση».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr