Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Πατρινό Καρναβάλι: Τι σημαίνει η παράλλη...

Πατρινό Καρναβάλι: Τι σημαίνει η παράλληλη μετάδοση και μάλιστα από την ΕΡΤ3- Τι λένε πέντε άνθρωποι που έχουν βρεθεί σε θέσεις- κλειδιά για το θεσμό

Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Πρώτη φορά που συμβαίνει να μην αφιερωθεί τηλεοπτικός χρόνος της ΕΡΤ αποκλειστικά στο Καρναβάλι της Πάτρας

THE BEST CARNIVAL 2024
/

Θέμα συζήτησης παραμένει ο τρόπος μετάδοσης του Πατρινού Καρναβαλιού φέτος από την ΕΡΤ με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για παράλληλη μετάδοση του με το Καρναβάλι της Ξάνθης και μάλιστα από την ΕΡΤ3.

Να σημειώσουμε ότι είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει να μην αφιερωθεί τηλεοπτικός χρόνος της ΕΡΤ αποκλειστικά στο Καρναβάλι της Πάτρας που παραδοσιακά έφτανε μέσα από την τηλεοπτική οθόνη σε κάθε γωνιά του πλανήτη.  Επίσημη διάψευση ή σχετική ανακοίνωση από το Δήμο δεν έχουμε δει (σ.σ. ο Δήμος προχώρησε σε σχετική ανακοίνωση μετά τη δημοσίευση του άρθρου, δείτε εδώ), ωστόσο άνθρωποι που έχουν βρεθεί σε θέσεις- κλειδιά για το θεσμό μιλούν για το πόσο σοβαρή είναι η εξέλιξη και εξηγούν τι σημαίνει για το Καρναβάλι της Πάτρας.

Βικτωρία Αγγελοπούλου

«Λυπάμαι πάρα πολύ αν έχουμε μία τέτοια εξέλιξη, με στεναχωρεί αν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Η Πάτρα χάνει ένα προνόμιο που το δικαιούται. Κάποτε μας πλήρωναν για να προβληθεί το Πατρινό Καρναβάλι και το θέμα συζήτησης ήταν το πόσα εκατομμύρια. Η προβολή του Καρναβαλιού μας σε Ελλάδα και εξωτερικό μέσα από την τηλεόραση ήταν μεγάλη. Θα έπρεπε να παλέψουμε όποιο κι αν ήταν το εμπόδιο. Μένω άναυδη, λυπάμαι για το Καρναβάλι μας και πραγματικά αναρωτιέμαι πώς μπορεί να φτάσαμε ως εδώ…».

Ορέστης Σκαλτσάς

«Το Πατρινό Καρναβάλι είναι το μεγαλύτερο σε πλήθος ανθρώπων που παρελαύνουν και πανευρωπαϊκά είναι το Καρναβάλι των νέων. Δεν είναι δυνατόν να μπει στην ίδια σειρά με άλλα Καρναβάλια και να περιοριστεί η προβολή του. Είναι το καρναβάλι της Ελλάδας, πάνω σε αυτό στηρίχτηκαν όλα τα υπόλοιπα χωρίς ωστόσο να έχουν την ποιότητα και την ιστορία του. Η φετινή εξέλιξη ίσως οφείλεται σε μία λανθασμένη νοοτροπία της ΕΡΤ, ωστόσο ο Δήμος Πατρέων θα πρέπει να διεκδικήσει το διαχωρισμό του Καρναβαλιού της Πάτρας από τα υπόλοιπα».

Αλέξης Σκαρμέας

«Δεν είναι καλή αυτή η εξέλιξη για το Πατρινό Καρναβάλι. Χειρότερο από την μετάδοση από την ΕΡΤ3 είναι η παράλληλη μετάδοση. Ανοίγει ένα δρόμο που δεν αξίζει στο Καρναβάλι μας, είναι το μεγαλύτερο της χώρας. Ο Δήμος και η Περιφέρεια έπρεπε να έχουν αντιδράσει και να επιμείνουν. Κάποτε το Καρναβάλι μας είχε έξι μεταδόσεις από την ΕΡΤ (τελετή έναρξης, Καρναβάλι των Μικρών, Νυχτερινή Ποδαράτη, μεγάλη παρέλαση, τελετή λήξης και το χορό του Δημάρχου) και είχαμε συμβάσεις πολλούς μήνες πριν. Η μετάδοση της Κυριακής είχε μεγάλη απήχηση στο εξωτερικό. Ακόμα κι αν κάποιος δεν παρακολουθούσε όλη τη μετάδοση αλλά  έστω 10 λεπτά, ήταν σημείο αναφοράς».

Σπύρος Καραχάλιος

«Θεωρώ ότι η απόφαση της ΕΡΤ να υποβαθμίσει το Πατρινό Καρναβάλι είναι μία πολιτική απόφαση καθώς η καλλιτεχνική αξία του θεσμού είναι η ίδια. Πρόκειται λοιπόν για απόφαση που λήφθηκε βασισμένη στην κυβερνητική λογική. Ωστόσο από την πλευρά του ο Δήμος δεν είναι άμοιρος ευθυνών. Έπρεπε να επιμείνει σθεναρά στην μετάδοση που γίνεται παραδοσιακά, έχει την ευθύνη του εφησυχασμού. Αιφνιδιάστηκα καθώς η μετάδοση από την ΕΡΤ ήταν στη συνείδηση μας κάτι δεδομένο, από τα πράγματα στο Καρναβάλι που είναι στον αυτόματο πιλότο».

Δημήτρης Πεφάνης

«Όταν δεν υπάρχει ενδιαφέρον και δεν ανανεώνεται ο θεσμός, τότε αυτός φθίνει. Γι΄αυτή την εξέλιξη φταίει το προϊόν που πια δεν έχει ενδιαφέρον. Επί της ουσίας τηλεοπτικά παίρνει αυτό που αξίζει με βάση το έργο που δεν παράγει. Πρόκειται για κακή εξέλιξη που επηρεάζει την πόλη όχι μόνο σε οικονομικό επίπεδο αλλά πλήττει και το κύρος του Καρναβαλιού μας. Τι έχει να κερδίσει πλέον η πόλη από το θεσμό; Επισκέπτες που κάνουν μονοήμερη εκδρομή και μόνο επιβαρύνουν την πόλη».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr