Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Επικοινωνιακό Βατερλώ για το παλάτι με φωτογραφία της Κέιτ

Επικοινωνιακό Βατερλώ για το παλάτι με φ...

Οι 16 αλλοιώσεις που πρόδωσαν την επεξεργασία με τεχνολογία AI

Η λέξη «καταστροφή» είναι λίγη για να περιγράψει το επικοινωνιακό Βατερλώ στο οποίο έχει πέσει η βασιλική οικογένεια της Αγγλίας.

Με τις θεωρίες συνομωσίας σχετικά με την κατάσταση της υγείας της Κέιτ Μίντλετον να έχουν θεριέψει, το παλάτι θεώρησε ότι θα τις τελείωνε με την πρώτη της φωτογραφία μετά τη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε.

Αντί να συμβεί αυτό, ωστόσο, άναψε νέές φωτιές, αφού τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία του πλανήτη την απέσυραν, εντοπίζοντας αλλοιώσεις, ενώ η συγνώμη που ζήτησε η πριγκίπισα Κάθριν από τον επίσημο λογαριασμό του παλατιού του Κένσινγκτον στο Χ, δεν έσβησε αυτές τις φωτιές.

Σχεδόν ταυτόχρονα, ο Βασιλιάς Κάρολος εμφανιζόταν σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του, φανερά ταλαιπωρημένος από τη μάχη που δίνει με τον καρκίνο, με γιατρούς να τον επικρίνουν για το ότι δεν ανακοινώνει τον τύπο του καρκίνου από τον οποίο πάσχει ώστε να κινητοποιήσει το κοινό σχετικά με αυτόν.

Με το παλάτι να έχει χάσει εντελώς, καθώς φαίνεται, τον έλεγχο στο επικοινωνιακό κομμάτι, στο «τραπέζι» έχει πέσει η ιδέα να «επιστρατευθεί» ένα πρόσωπο που θα μπορέσει να «γυρίσει την παρτίδα»: Ο λόγος για την πριγκίπισσα Σοφία, σύζυγο του πρίγκιπα Εδουάρδου (του μικρότερου αδερφού του βασιλιά), για την οποία υπάρχει η σκέψη να αναλάβει να παρίσταται στις δημόσιες εκδηλώσεις αντί της πριγκίπισας Κάθριν. Να γίνει «η Άν της Κέιτ», ό,τι ήταν δηλαδή για τη βασίλισσα Ελισάβετ η κόρη της, πριγκίπισα Άν.

Η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και εξειδικευμένη σε θέματα του βρετανικού θρόνου συγγραφέας, Πωλίν Μακλάραν, λέει στη βρετανική εφημερίδα Express ότι πιστεύει πως «ο βασιλιάς πιθανότατα θα δώσει μεγαλύτερο βάρος στον Εδουάρδο και τη Σοφία στο μέλλον. Κι αυτό ιδιαίτερα σε συνάρτηση με το ότι η Σοφία, έχει αποδειχθεί δημοφιλής στο κοινό και βοηθά να προωθηθεί η θηλυκή πλευρά της μοναρχίας, με δεδομένο ότι υπάρχει ο κίνδυνος να θεωρηθεί πολύ αρσενική, λόγω της μελλοντικής διαδοχής». Η ίδια εξηγεί ότι το τελευταίο διάστημα βλέπουμε όλο και συχνότερα τη Σοφία και αυτό είναι πιθανό να συνεχιστεί.

Η πριγκίπισα Σοφία θεωρείται όντως το ιδανικότερο πρόσωπο για να αντικαταστήσει την Κέιτ Μίντλετον χωρίς να την επισκιάσει.

Προερχόμενη από μεσοαστική οικογένεια (ο πατέρας της ήταν έμπορος ανταλλακτικών αυτοκινήτων, η μητέρα της νοικοκυρά και η ίδια εργαζόταν στις δημόσιες σχέσεις, μέχρι να παντρευτεί τον Εδουάρδο, το 1999), είναι ιδιαίτερα χαμηλών τόνων και συμπαθής, τόσο στο ευρύ κοινό, όσο και στο παλάτι. Όχι τυχαία, η βασίλισσα Ελισάβετ τη θεωρούσε «δεύτερη κόρη» της, περνούσε πολλές ώρες μαζί της, ενώ όταν πέθανε ο πρίγκιπας Φίλιππος, της έδωσε την τιμητική θέση της υπεύθυνης του REME, του Σώματος Βασιλικών Ηλεκτρολόγων και Μηχανολόγων Μηχανικών, τίτλο που κατείχε ο Φίλιππος για περισσότερο από μισό αιώνα, λόγω του πάθους του για τη μηχανολογία.

Η Σοφία έχει αναλάβει αυξημένα καθήκοντα μετά την έξοδο του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν από το παλάτι, θεωρούμενη «δευτεραγωνίστρια» μετά την Κέιτ. Ιδιαίτερα εργατική, έχει έντονη φιλανθρωπική δράση, είναι επικεφαλής 70 ιδρυμάτων (κυρίως γύρω από τα δικαιώματα των γυναικών και των ατόμων με αναπηρίες, όπως αυτών με προβλήματα όρασης) και εκπροσωπεί τη βασιλική οικογένεια σε περισσότερες από 200 εκδηλώσεις το χρόνο. Οι συχνές επισκέψεις σε σχολεία, πανεπιστήμια και στρατιωτικές βάσεις, της έχουν δώσει μεγάλη και θετική δημοσιότητα.

Η «πειραγμένη» φωτογραφία και οι θεωρίες συνωμοσίας

Πού βρίσκεται η Κέιτ Μίντλετον; Η απουσία της από τις δημόσιες εμφανίσεις μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε και η απόφαση του πρίγκιπα Ουίλιαμ να ακυρώσει την προγραμματισμένη του παρουσία στο μνημόσιο του νονού του, Κωνσταντίνου, φούντωσαν τις φήμες και τις θεωρίες συνωμοσίας. Στο Διαδίκτυο και όχι μόνο άρχισαν να κυκλοφορούν θεωρίες σύμφωνα με τις οποίες η πριγκίπισα «είναι βαριά άρρωστη», βρίσκεται σε κώμα, έχει χωρίσει με τον Ουίλιαμ, έχει κάνει πλαστική επέμβαση και περιμένει να φύγουν τα σημάδια, μέχρι και ότι... πέθανε και την αντικατέστησαν με σωσία. Ανεξάρτητα με το πόσο μπορούν να στερούνται σοβαρότητας, το παλάτι θέλησε να τις σταματήσει δηλώνοντας ότι η «Κέιτ συνεχίζει να αναρρώνει και είναι καλά» και, αφού δεν τα κατάφερε με αυτό, με μια φωτογραφία της με τα παιδιά της.

Όμως τα εμφανέστατα σημάδια «πειράγματος» της φωτογραφίας έκαναν τα μεγαλύτερα φωτογραφικά πρακτορεία του πλανήτη να στείλουν «kill notice», δηλαδή εντολή απόσυρσής της.

Η φωτογραφία, που από τον κωδικό της φαίνεται πως έχει τραβηχτεί όχι με smartphone, αλλά με φωτογραφική μηχανή Cannon, έχει 16 αλλοιώσεις.

«Μετά από πιο επισταμένη επιθεώρηση, φαίνεται ότι η πηγή έχει αλλοιώσει την εικόνα» ανέφερε σε ενημέρωσή του το Associated Press με εκπρόσωπό του να δηλώνει στην Telegraph ότι «η φωτογραφία παρουσιάζει μια ασυνέπεια στην ευθυγράμμιση του αριστερού χεριού της πριγκίπισσας Σάρλοτ».

Οι 16 αλλοιώσεις είναι οι εξής:

1. Στο αριστερό χέρι της Σάρλοτ υπάρχει κενό εκεί που θα έπρεπε να υπάρχει το μανίκι της
2. Στο φερμουάρ της ζακέτας της Κέιτ η αρχή του είναι ψηλότερα από ό,τι θα έπρεπε
3. Τα μαλλιά της Σάρλοτ σβήνουν απότομα στον δεξί της ώμο
4. Η δεξιά άκρη της φούστας της Σάρλοτ είναι υπερβολικά ίσια
5. Το δεξί γόνατο της Σάρλοτ φαίνεται «σβησμένο» στην άκρη
6. Στη μπλούζα του Λούις το σχέδιο φαίνεται πειραγμένο στο δεξί χέρι
7. Ο δεξιός αντίχειρας του Λούις έχει θολωθεί εκεί που ακουμπάει στο παντελόνι
8. Πειραγμένη μια από τις πέτρες από την πάνω πλευρά
9. Πειραγμένη μια από τις πέτρες από την κάτω πλευρά
10. Αλλοιωμένο το σκαλί πίσω από το δεξί πόδι του Λούις
11. Το μικρό δάχτυλο στο αριστερό χέρι του Λούις «εξαφανίζεται» νωρίς
12. Η άκρη της μπλούζας στο δεξί χέρι του Τζορτζ φαντάζει αποτέλεσμα τεχνητής νοημοσύνης
13. Το δεξί χέρι της Κέιτ μοιάζει θολωμένο ενώ δεν συμβαίνει το ίδιο με τη μπλούζα της
14. Τα μαλλιά της Κέιτ είναι θολωμένα ενώ η μπλούζα της όχι
15. Τα μαλλιά της Σάρλοτ στη δεξιά πλευρά της πέφτουν με αφύσικο τρόπο
16. Οι περιέργες γραμμές στο μοτίβο του

Εκ πρώτης όψεως θα φαινόταν ότι έγινε επεξεργασία με ειδικό πρόγραμμα όπως το photoshop (από... πρωτάρη), όμως όλα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι χρησιμοποιήθηκε κάποιο πρόγραμμα Τεχνητής Νοημοσύνης για να «βελτιώσει» τη φωτογραφία. Και αυτό, έκανε τα πράγματα χειρότερα από πρίν καθώς πολλοί υποθέτουν ακόμα και ότι η φωτογραφία δεν είναι πολύ πρόσφατη. Η Κέιτ Μίντλετον, εν μέσω μεγάλης πίεσης, αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη για την αναστάτωση που προκλήθηκε με δήλωσή της μέσα από τον επίσημο λογαριασμό του παλατιού του Κένσινγκντον στο Χ.

«Όπως αρκετοί ερασιτέχνες φωτογράφοι, συχνά πειραματίζομαι με την επεξεργασία των φωτογραφιών. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη για οποιοδήποτε μπέρδεμα δημιουργήθηκε με την οικογενειακή φωτογραφία που αναρτήσαμε την Κυριακή. Ελπίζω όλοι να γιορτάζουν μια πολύ χαρούμενη Γιορτή της Μητέρας. C.» ανέφερε στη δήλωσή της η σύζυγος του πρίγκιπα Ουίλιαμ. Όμως ούτε και αυτό στάθηκε ικανό να κατευνάσει τις αντιδράσεις και, πολύ δε περισσότερο να υπηρετήσει τον αρχικό της σκοπό, καθώς το Παλάτι αρνείται να δώσει στη δημοσιότητα την αυθεντική εικόνα της πριγκίπισας με τα παιδιά της, με πολλούς να σχολιάζουν ότι πλήττεται η αξιοπιστία του.

Σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει (ξανά) τις αντιδράσεις, το παλάτι άφησε να διαρρεύσει (στη Daily Mail) μια νέα φωτογραφία. Αυτή τη φορά, η Κέιτ Μίντλετον είναι μαζί με τον Ουίλιαμ, στο αυτοκίνητο καθώς αποχωρούν από το Κάστρο του Ουίνδσορ, με την πριγκίπισα της Ουαλίας να έχει στραμμένο το κεφάλι της προς το τζάμι του αυτοκινήτου, κοιτάζοντας προς την αντίθετη πλευρά από την κάμερα. Κάτι που ενδεχομένως να επιβεβαιώνει το μάλλον αυτονόητο. Ότι η Κέιτ Μίντλετον δεν αισθάνεται καλά με την εικόνα της αυτό το διάστημα και χρειάζεται λίγο χρόνο...

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight