Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Από το «αυτοί είστε» στο «sugar daddies»: Η διαδρομή Κουτσούμπα στο ... λούμπεν

Από το «αυτοί είστε» στο «sugar daddies»...
Κοντογεωργοπούλου Γιώτα
[email protected]

Δεν αρκεί ένα «sugar daddies» για να κάνει την σκοταδιστική σκέψη «μόδα». Μερικές φορές, απλώς την φωτίζει.

 Άτιμο πράγμα η νέου τύπου προβολή στα σόσιαλ. Λίγο θέλει να σε παρασύρει και να σε καταστήσει γραφικό.

Ακόμη και αν περνάει από τη μηχανή ενός κόμματος όπως το ΚΚΕ το οποίο δεν φημίζεται για την δυνατότητά του να επιχειρεί, πολλώ δε μάλλον να καταφέρνει, ανατρεπτικές πιρουέτες, σε επίπεδο πολιτικής ή επικοινωνίας (άλλο πράγμα η προπαγάνδα, μην μπερδεύεστε).

Είναι επικίνδυνα τα σύγχρονα εργαλεία. Ιδίως όταν συνηγορούν με τον δικό τους τρόπο στην εκτόξευση ενός προσωπικού προφίλ, ενός εκλογικού  ποσοστού, ή ενός δείκτη διείσδυσης στη νεολαία.

Κάπως έτσι φαίνεται ότι την …πάτησε και ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος πέταξε ένα «αυτοί είστε», ένα «που το βρήκατε αυτό το φυντάνι;»  και μια καρδούλα στη Ζωή και είδε τον εαυτό του να φιγουράρει στο «Λούμπεν» και να τρεντάρει στα σόσιαλ, επιτυγχάνοντας δια αυτής της οδού κάτι που κάθε πολιτικός θα επιθυμούσε (εξ ου και άπαντες «λιώνουν» στο Tik Tok): να «πλησιάσει» το νεανικό κοινό.

Τι «αυτοί είστε», τι «sugar daddies», θα μπορούσε να σκεφτεί εύκολα και αυτός και το επιτελείο του. Τι καρδούλα, τι ζάχαρη. Τι πολιτική, τι λαϊκισμός διαδικτυακού σωλήνα.

Μόνο που αν ήταν εύκολο να μπαινοβγαίνει κανείς αλώβητος σε αυτό το σωλήνα, θα είχαμε γεμίσει λαοφιλείς και ινφλουένσερς.

Ιδίως αν αυτός ο «κανείς» τυγχάνει να ταξιδεύει στο σόσιαλ ερχόμενος από τη χώρα της ιδεοληψίας και της ακαμψίας.

Δεν πιάνει λοιπόν πάντα το κόλπο. Μερικές φορές, σε  βγάζει το κύμα στο ορίτζιναλ λούμπεν. Το λούμπεν της σκέψης και της λογικής.

Το λούμπεν της οφθαλμοφανώς εκτός τόπου και χρόνου τοποθέτησης που δεν εδράζεται σε στατιστικά, επιστημονικά, πολλώ δε μάλλον συγκριτικά στοιχεία, παρά μόνο σε τετριμμένες εμμονές και σε διάθεση επαναστατικού εντυπωσιασμού δια της πιασάρικης ατάκας που τελικά... δεν πιάνει.

Της ατάκας που σου γυρίζει –κοίτα να δεις!- μπούμερανγκ.

Διότι αντί να εστιάζει μονόφλαθλα  στο σκανδιναβικό μοντέλο σε συνάρτηση με τον καπιταλισμό και τις φοιτήτριες (αλήθεια οι φοιτητές δεν αναζητούν sugar χρηματοδότες;), θα μπορούσε ο κ. Κουτσούμπας να συμπεριλάβει στη δημόσια συζήτηση και την κομμουνιστική Κούβα, χώρα με υψηλότατες  επιδόσεις στην πορνεία, τον σεξουαλικό τουρισμό και το σεξουαλικό τράφικινγκ, αλλά και πόλεις- τοπία κομμουνιστικού θαυμασμού όπως η Μόσχα, το Βουκουρέστι, η Σόφια που θα μπορούσαν κάλλιστα να αποτελέσουν μάθημα στα ιδιωτικά ή μη πανεπιστήμια σε σχέση με την πορνεία, τους λόγους που την γονιμοποίησαν στη μήτρα του κομμουνισμού και τους λόγους που κάποια στιγμή την … εξήγαγαν στον καπιταλιστικό κόσμο, σε συμφέρουσες τιμές.

Eίπαμε, δεν θέλει πολύ να διολισθήσεις στη γραφικότητα αν χάσεις το μέτρο του εντυπωσιασμού.  Από το «αυτοί είστε» μέχρι το «κοίτα τι λέει ο χριστιανός», λίγα κλικ δρόμος.

Και δεν αρκεί ένα «sugar daddies» για να κάνει την σκοταδιστική σκέψη «μόδα». Μερικές φορές, απλώς την φωτίζει. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις