Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

STYLE

/

Υμνοι για την «peplum» Louis Vuitton τουαλέτα της Εμμα Στόουν, γιατί την διάλεξε

Υμνοι για την «peplum» Louis Vuitton του...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Η εικόνα της θριαμβεύτριας μούσας του Λάνθιμου ήταν πολύ διαφορετική από το Οσκαρ του 2017

 Ανάμεσα στις πλέον καλοντυμένες της τελετής των Oscars συγκαταλέγουν τα διεθνή fashion media την Εμμα Στοουν, νικήτρια στην κατηγορία γυναίκας πρωταγωνίστριας. Η 35χρονη star από την Αριζόνα και σταθερή μούσα του διάσημου πλέον Ελληνα κινηματογραφιστή Γιώργου Λάνθιμου διέψευσε εκείνους που θεωρούσαν πως θα χάσει το αγαλματίδιο από την ιθαγενή ηθοποιό Λίλι Γκλάστοουν, όπως συνέβη στην απονομή των SAG.

Το look της υπέγραψε ο οίκος Louis Vuitton, του οποίου είναι πρέσβειρα και επιλέχθηκε με συγκεκριμένα κριτήρια. Καταρχήν η στράπλες τουαλέτα της με το ανάγλυφο ύφασμα, εκπροσωπεί την τάση «peplum» δηλαδή το παιχνιδιάρικο βολάν που ξεκινάει στη μέση και αγκαλιάζει την περιφέρεια. Επίσης, το χρώμα ανήκει στους λεγόμενους sorbet τόνους, δηλαδή τη super trendy απόχρωση της μέντας που θα κυριαρχήσει τη φετινή άνοιξη. Κάτω κατέληγε σε γοργονέ φούστα couture χάρης. 

Πέρα όμως από την επικαιρότητα της μόδας, υπήρχε συμβολικός βασικός λόγος που επιλέχθηκε το συγκεκριμένο φόρεμα. Η στυλίστρια της Εμμα, Petra Flannery εξήγησε στη βρετανική Vogue πως η λεπτομέρεια με το βολάν παρέπεμπε στο βεστιάριο της Μπέλα Μπάξτερ, της ηρωίδας στο «Poor Things», μιας από τις πιο αξιομνημόνευτες της κιμηματογραφικής χρονιάς. «Θέλαμε κρατήσουμε το πνεύμα της Μπέλα στην εικόνα. Το χρώμα της μέντας αντιπροσωπεύει φρεσκάδα και νέα αρχή και γι΄ αυτό μιλάει ο χαρακτήρας» τόνισε. Επιπλέον, η «τεατράλε» διάσταση του ρούχου, «έφερνε» στα σουρωτά, φουσκωτά  puff μανίκια και γενικότερα στον μαξιμαλιστικό τρόπο ένδυσης της Μπέλα στη μεγάλη οθόνη.

Το φόρεμα των Oscars φτιάχτηκε ειδικά για την ηθοποιό (custom made) και συνδυάστηκε με εκθαμβωτικά κοσμήματα επίσης από τη Louis Vuitton. To 30 καρατίων κίτρινο ζαφείρι από τη Σρι Λάνκα στο κέντρο του κολιέ  «έβγαζε μάτι» ενώ περιστοιχιζόταν από διαμάντια. To μακιγιάζ ήταν σε ροζέ- nude τόνους και τα μαλλιά χτενισμένα προς τα πίσω με διακριτικό «κύμα».

Αυτή τη φορά την Εμμα Στόουν συνόδεψε στο κόκκινο χαλί ο σύζυγός της και η ίδια έκανε αναφορά σε εκείνον και στην 3χρονη κορούλα της μετά τις ευχαριστίες στο Λάνθιμο.  

 Οι style experts σημειώνουν πως δείχνει πολύ αλλαγμένη από το 2017, όταν κέρδισε το πρώτο της Οσκαρ για το μιούζικαλ «La La Land». Τότε είχε διαλέξει ένα χρυσό, μάξι Givenchy dress με κρόσσια επενδύοντας στη λάμψη, στις μπούκλες και στο βαρύ μακιγιάζ. Ηταν ένα glam look σε στενή γραμμή, το οποίο έμοιαζε στο αγαλματάκι της απονομής. Σήμερα η Εμμα εμφανίζεται αισθητικά πιο λιτή, επηρεασμένη από το μοντερνιστικό style της Louis Vuitton, αλλά και την πιο art στροφή της στο σινεμά. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View