Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Πάτρα: Εγκαινιάζεται έκθεση του Νικόλα Γερασιμόπουλου με θέμα την γυναικεία φύση

Πάτρα: Εγκαινιάζεται έκθεση του Νικόλα Γ...

Την Παρασκευή 8/3/2024 στις 20.00 στο χώρο του Mosaic στην οδό Ερμού 112 - Θα διαρκέσει έως τις 10/5/2024

Η γυναικεία φύση είναι το θέμα της έκθεσης του συμπολίτη εικαστικού δημιουργού Νικόλα Γερασιμόπουλου που θα εγκαινιαστεί αυτή την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024 και ώρα 8 το βράδυ στον χώρο του Mosaic// Πολιτισμός και Δημιουργικότητα στην οδό Ερμού 112, στο Μαρκάτο, στην Πάτρα.

Μέσα από τους πίνακες και αυτής της έκθεσής του, ο Νικόλας Γερασιμόπουλος, γνωστός στους Πατρινούς από τη δουλειά του στην γκαλερί Παλίσσανδρος, προσπαθεί να αποτυπώσει και να αποκωδικοποιήσει την μοναδική γυναικεία φύση. Μέσα από αφαιρετικές μορφές και χρώματα, ο καλλιτέχνης υφαίνει ένα ονειρικό κόσμο, γεμάτο συμβολισμούς και συναισθήματα. Η απουσία ρεαλιστικών απεικονίσεων αφήνει χώρο στον θεατή να ερμηνεύσει ελεύθερα τα έργα, φέρνοντας στο προσκήνιο τις δικές του σκέψεις.

Η χρήση έντονων χρωμάτων και δυναμικών πινελιών δημιουργεί μία αίσθηση ενέργειας και ζωντάνιας, ενώ οι ασαφείς μορφές προσδίδουν μία αίσθηση μυστηρίου και γοητείας. Σαν να ξεδιπλώνεται ένα ονειρικό τοπίο, η γυναικεία οντότητα αποκαλύπτεται σιγά-σιγά μέσα από αέρινες υφές.

Στα έργα κυριαρχούν οι έντονες χρωματικές αντιθέσεις και οι ρευστές γραμμές, δημιουργώντας μια αίσθηση δυναμισμού και ρευστότητας. Η γυναικεία φύση αποτυπώνεται ως μια οντότητα άυλη, αέρινη και αιθέρια, που ξεφεύγει από τα στενά όρια της ρεαλιστικής απεικόνισης.

*Ο Νικόλας Γερασιμόπουλος γεννήθηκε και πέρασε τα σχολικά του χρόνια στο Παλαιό Φάληρο. Αποφοίτησε από τις σχολές ΑΚΤΟ όπου και εξειδικεύτηκε στις γραφικές τέχνες, το Αρχιτεκτονικό Σχέδιο και τις Διακοσμητικές Εφαρμογές. Παρακολούθησε για σειρά ετών στις Ελεύθερες Δράσεις του Πανεπιστημίου Πατρών σεμινάρια σχετικά με την τέχνη και τα παλαιά αντικείμενα.

Από το 1995 δραστηριοποιείται στο χώρο της κορνιζοποιίας με το κατάστημα Παλίσσανδρος. Για πάνω από είκοσι χρόνια έχει διαμορφώσει τον Χώρο Τέχνης Παλίσσανδρος στον οποίο έχουν πραγματοποιηθεί περίπου πενήντα εκθέσεις πατρινών εικαστικών. Έχει δημιουργήσει και λειτουργήσει Χώρους Τέχνης στη Μύκονο (2002-2008) και στις Σπέτσες (2015- έως σήμερα).

Παράλληλα ο Νικόλας Γερασιμόπουλος έχει συνεργαστεί στην αναδιαμόρφωση των εκθεμάτων του Μουσείου της Ιεράς Μονής Αγίας Λαύρας. Έχει αναπτύξει φιλανθρωπικό έργο μέσα από φορείς όπως η Κιβωτός της Αγάπης, το Άλμα Ζωής και η MeXOXO. Υπήρξε ενεργό μέλος της Κριτικής Επιτροπής του Πατρινού Καρναβαλιού για δώδεκα χρόνια και συνεχίζει ως ενεργός καρναβαλιστής.

*Η έκθεση του στο Mosaic θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 10 Μαΐου 2024 και θα είναι ανοικτή τις ώρες λειτουργίας του Mosaic//Πολιτισμός και Δημιουργικότητα, Δευτέρα-Παρασκευή: 10:00 π.μ. – 6:00 μ.μ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture