Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

FOOD

/

Συνταγή για ζουμερά μπιφτέκια γαλοπούλας με σπανάκι και φέτα

Πηγή φωτογραφίας: frames-for-your-heart/unsplash

Πηγή φωτογραφίας: frames-for-your-heart/unsplash

Συνοδεύονται με δροσερό τζατζίκι

Αυτά τα ζουμερά μπιφτέκια γαλοπούλας με σπανάκι, φέτα και δροσερό τζατζίκι θα γίνουν τα αγαπημένα σας.

Το κρεμώδες τζατζίκι και το τραγανό αγγούρι προσφέρουν μια δροσιστική πινελιά σε αυτή την εύκολη συνταγή.

Συνταγή: Μπιφτέκια κοτόπουλου με κάρυ

Δεν έχετε τζατζίκι; Κανένα πρόβλημα! Φτιάξτε το δικό σας στο σπίτι αναμειγνύοντας στραγγιστό γιαούρτι με λίγο λεμόνι, άνηθο και ψιλοκομμένο αγγούρι.

Συνταγή: Κεφτεδάκια κοτόπουλου με παρμεζάνα

 Υλικά
1 φλιτζάνι κατεψυγμένο ψιλοκομμένο σπανάκι, ξεπαγωμένο
500 γραμμάρια κιμά γαλοπούλας με 93% λιπαρά
½ φλιτζάνι τριμμένη φέτα
½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδο
½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¼ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
4 μικρά ψωμάκια για μπιφτέκια, κατά προτίμηση ολικής αλέσεως, κομμένα στη μέση
4 κουταλιές της σούπας τζατζίκι
12 φέτες αγγούρι
8 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες

Οδηγίες
Προθερμάνετε τη σχάρα σε μέτρια-ψηλή φωτιά.
Στραγγίξτε καλά το σπανάκι για να φύγει η υγρασία. Σε ένα μέτριο μπολ, ανακατέψτε το σπανάκι με τη γαλοπούλα, τη φέτα, τη σκόνη σκόρδο, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι.
Πλάστε το μείγμα σε τέσσερα μπιφτέκια διαμέτρου 10 εκ. Αλείψτε τη σχάρα με λίγο λάδι.
Ψήστε τα μπιφτέκια μέχρι να ψηθούν καλά και δεν είναι πλέον ροζ στο κέντρο, 4-6 λεπτά ανά πλευρά. (Ένα θερμόμετρο που εισάγεται στο κέντρο θα πρέπει να δείχνει 74°C.)
Συναρμολογήστε τα μπιφτέκια στα ψωμάκια, προσθέτοντας σε κάθε ένα 1 κουταλιά της σούπας τζατζίκι, 3 φέτες αγγούρι και 2 ροδέλες κρεμμυδιού.

Για να τα φτιάξετε από πριν:

 Φτιάξτε τα μπιφτέκια, τυλίξτε τα ξεχωριστά και φυλάξτε τα στο ψυγείο για έως και 8 ώρες.

Συμβουλή:

Για να αλείψετε τη σχάρα, βουτήξτε ένα διπλωμένο χαρτί κουζίνας σε λάδι, κρατήστε το με λαβίδες και τρίψτε το πάνω στη σχάρα. (Μην χρησιμοποιείτε σπρέι μαγειρικής σε καυτή σχάρα).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life