Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

FOOD

/

Συνταγή: Μπιφτέκια κοτόπουλου με κάρυ

Πηγή φωτογραφίας: thanos-pal/unsplash

Πηγή φωτογραφίας: thanos-pal/unsplash

Μια απολαυστική συνταγή με πικάντικη γεύση

Συνταγή - Αυτά τα μπιφτέκια κοτόπουλου με κάρυ θα σας εκπλήξουν με την πλούσια γεύση τους.

Το κάρυ μαγειρεύεται ελαφρά με τα κρεμμύδια, μετριάζοντας την έντασή του και αναδεικνύοντας τη γλυκιά του γεύση.

Πόσο καιρό μπορεί να διατηρηθεί ο κιμάς στο ψυγείο

Υλικά

 ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλάκια του γλυκού κάρυ
450 γραμμάρια κιμάς κοτόπουλου ή γαλοπούλας
1 μικρό αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
½ φλιτζάνι φρέσκια τριμμένη φρυγανιά
¼ φλιτζάνι ξεφλουδισμένο και τριμμένο πράσινο μήλο
¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένη μάνγκο τσάτνεϊ* (δείτε παρακάτω πως να το φτιάξετε στο σπίτι)
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
4 ψωμάκια για μπιφτέκια

Οδηγίες

 Αλείψτε ελαφρά τη σχάρα με λάδι. Προθερμάνετε για 15 λεπτά.
Σοτάρετε το κρεμμύδι στο λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια-χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας, για 10 λεπτά. Χαμηλώστε τη φωτιά, προσθέστε το κάρυ και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για 1 λεπτό. Αποσύρετε το από το τηγάνι και αφήστε το να κρυώσει.
Ανακατέψτε το μείγμα κρεμμυδιού με τα υπόλοιπα υλικά. Πλάστε το σε 4 μπιφτέκια.
Ψήστε τα στη σχάρα σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά, γυρίζοντας τα μία φορά. Το κοτόπουλο είναι έτοιμο όταν η εσωτερική θερμοκρασία του φτάσει τους 74°C.
Ψήστε τα ψωμάκια για περίπου 30 δευτερόλεπτα.
Σερβίρετε τα μπιφτέκια με τα ψωμάκια. Γαρνίρετε με ντομάτα και κρεμμύδι, αν θέλετε.

Διατροφική αξία ανά μερίδα:

Θερμίδες: 380
Υδατάνθρακες: 36g
Πρωτεΐνη: 25g
Λιπαρά: 17g
Χοληστερόλη: 120mg
Νάτριο: 470mg
Ίνες: 2g

*Πώς να φτιάξετε τσάτνεϊ μάνγκο:

Το τσάτνεϊ μάνγκο είναι μια γευστική σάλτσα που μπορεί να συνδυαστεί με διάφορα πιάτα. Φτιάχνεται από ώριμα μάνγκο, ζάχαρη, ξύδι και μπαχαρικά, και η γεύση του μπορεί να κυμαίνεται από γλυκιά έως πικάντικη, ανάλογα με τα υλικά που χρησιμοποιούνται.

 Υλικά

1 κιλό ώριμα μάνγκο, καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια
200 γρ. ζάχαρη
100 ml λευκό ξίδι
1 κ.γ. τζίντζερ, τριμμένο
1 κ.γ. σκόρδο, τριμμένο
1/2 κ.γ. καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη (προαιρετικό)
1/2 κ.γ. κανέλα
1/4 κ.γ. γαρίφαλο
1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
Αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες

Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε τη ζάχαρη με το ξίδι μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Προσθέστε το τζίντζερ, το σκόρδο, την πιπεριά (αν χρησιμοποιήσετε), την κανέλα, το γαρίφαλο και το μοσχοκάρυδο.
Ρίξτε τα μάνγκο και σιγοβράστε για 30-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα μάνγκο και να πήξει η σάλτσα.
Αλατοπιπερώστε
Αφήστε το τσάτνεϊ να κρυώσει και μετά φυλάξτε το σε αποστειρωμένα βαζάκια στο ψυγείο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life