Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μητέρα έβαλε φωτιά στο σπίτι της και έκαψε τα τέσσερα παιδιά της

Φωτογραφία αρχείου reuters

Φωτογραφία αρχείου reuters

Στις ΗΠΑ

Τα τέσσερα ανήλικα παιδιά της φέρεται πως έκαψε ζωντανά μέσα στο σπίτι τους στο Μιζούρι των ΗΠΑ, η ίδια τους η μητέρα η οποία βρισκόταν σε δικαστική διαμάχη με τον πρώην σύζυγό της.

Η μητέρα ονόματι Bernadine “Birdie” Pruessner, σύμφωνα με τις τοπικές αστυνομικές αρχές, προκάλεσε “ύποπτη”  φωτιά που έκαψε ζωντανά τα τέσσερα ανήλικα παιδιά της.

Λίγες ώρες νωρίτερα, η μητέρα που εργαζόταν ως δασκάλα, κατέφυγε στα social media και παρότρυνε “ζήσε την κάθε σου μέρα σαν να είναι η τελευταία σου”.

Η Pruessner και τα παιδιά της – τα δίδυμα Ellie και Ivy Pruessner, 9 ετών, ο 5χρονος Jackson Spader και η 2χρονη MIllie Spader – χάθηκαν στην πυρκαγιά στο σπίτι τους στο Ferguson το πρωί της Δευτέρας (19.02.2024).

Την Τετάρτη, το αστυνομικό τμήμα της κομητείας του Σεντ Λούις επιβεβαίωσε ότι οι ερευνητές έκριναν την πυρκαγιά ως δολοφονία-αυτοκτονία.

“Πιστεύεται ότι η Μπερναντίν έβαλε σκόπιμα φωτιά σε ένα στρώμα, καθώς αυτό ήταν το σημείο προέλευσης της πυρκαγιάς”, ανακοίνωσε η υπηρεσία. Η μητέρα άφησε πίσω της και ένα σημείωμα στο οποίο αναφερόταν η πρόθεσή της να αφαιρέσει τη ζωή της και τη ζωή των παιδιών της”, αναφέρεται σε ανακοίνωση, χωρίς να διευκρινίζεται το περιεχόμενο του σημειώματος.

Γύρω στις 12:15 τα ξημερώματα της Δευτέρας – λίγες ώρες πριν ξεσπάσει η φωτιά γύρω στις 4:30 – η 39χρονη, ανάρτησε στο Facebook ένα post για τα παιδιά της:
“Όλα τα παιδιά μου, κοιμούνται ειρηνικά στο κρεβάτι μου… Γνωρίζοντας ότι τα αγαπούν τόσο έντονα που θα έκανα απολύτως τα πάντα γι’ αυτά”, έγραψε. “Αυτή είναι η αγαπημένη μου στιγμή”.

Την Κυριακή, η καθηγήτρια του Lewis & Clark Community College μοιράστηκε μια χαμογελαστή selfie του μικρού της κοριτσιού.

Όπως σημειώνουν τα διεθνή μέσα, η Pruessner βρισκόταν σε “απαίσια ψυχολογική κατάσταση” εξαιτίας της “συνεχιζόμενης δικαστικής διαμάχης” με τον πρώην σύζυγό της και πατέρα των δίδυμων κοριτσιών της.

Η Pruessner και ο πρώην της, David Pruessner, χώρισαν το 2017 και μοιράζονταν την κοινή επιμέλεια της Ivy και της Ellie μέχρι πέρυσι, όταν ο πατέρας κατέθεσε αίτηση για να εμποδίσει τα σχέδια της Pruessner να μετακομίσει σε απόσταση περίπου 10 μιλίων στο προάστιο Creve Coeur του Σεντ Λούις, σύμφωνα με τα δικαστικά αρχεία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις