Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αγρότες: Πώς θα γίνει η «απόβαση» στην Αθήνα - Τα "ραντεβού" στη Δυτ. Ελλάδα

Αγρότες: Πώς θα γίνει η «απόβαση» στην Α...

Αύριο η μεγάλη κινητοποίηση των αγροτών στο Σύνταγμα

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες λίγα 24ωρα πριν την κάθοδο στην Αθήνα, προκειμένου να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο την Τρίτη.

Οι ίδιοι επιμένουν και εμφανίζονται αποφασισμένοι για την κάθοδο στην Αθήνα με τα τρακτέρ σε δύο ημέρες, παρά το γεγονός ότι εισέπραξαν την αρνητική απάντηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αγρότες που δεν θα ταξιδέψουν στην Αθήνα, προσανατολίζονται σε αποκλεισμούς τελωνείων και λιμανιών.

Στη Δυτική Ελλάδα

Στο μεταξύ στη Δυτική Ελλάδα οι αγρότες προγραμματίζουν μαζική παρουσία στην πρωτεύουσα, χωρίς τρακτέρ όμως. Οπως έχουν υποστηρίξει θα φθάσουν με λεωφορεία στα Μέγαρα και από εκεί δίνουν ραντεβού στην πλατεία Ομονοίας, για να κινηθούν με δυναμική πορεία προς το Σύνταγμα.

Με πούλμαν έχουν προγραμματίσει να μετακινηθούν οι αγρότες από Αχαΐα, Ηλεία, Αιτωλοακαρνανία, Κορινθία και Αργολίδα και Μεσσηνία.

Στην Αιγιάλεια οι αγρότες έχουν δώσει ραντεβού στις 12.30 το μεσημέρι της Τρίτης, στο μπλόκο που έχουν στήσει για πάνω από 15 ημέρες, έξω από το Αίγιο, όπου θα τους περιμένουν πούλμαν.

Σε ανακοίνωσή της Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας αναφέρει: «ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ, ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 20 ΦΛΕΒΑΡΗ, ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ! ΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ, ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ! Σε συντονισμό με τα δεκάδες μπλόκα απ’ όλη τη Ελλάδα, τις Ομοσπονδίες και τους Αγροτικούς Συλλόγους, μαζικά παίρνουμε μέρος, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι, από τα μπλόκα σε Βόνιτσα και Ερμίτσα Αγρινίου, από κάθε γωνιά του νομού, με τα αγροτικά μας, τα τρακτέρ και με λεωφορεία, στο μεγάλο συλλαλητήριο της Αθήνας, στις 20 Φλεβάρη.

Όλοι μαζί σπάμε την αδιαλλαξία της κυβέρνησης, που δήθεν έξυσε τον πάτο του βαρελιού, χωρίς να ικανοποιεί κανένα από τα αιτήματά μας. Η ικανοποίηση των αιτημάτων μας για μείωση του κόστους παραγωγής και για αποζημιώσεις στο 100% της ζημιάς μπορούν να εξασφαλίσουν προσιτές τιμές και ποιοτικά τρόφιμα για την κάλυψη των αναγκών όλου του λαού. Η πολιτική που διογκώνει το κόστος παραγωγής σε εμάς, είναι αυτή πλήττει με την ακρίβεια και το τεράστιο κόστος ζωής όλους μας.Έχει φτάσει ο κόμπος στο χτένι με όλους αυτούς, τους βιομηχάνους, τους μεσάζοντες, τα σούπερ μάρκετ που αγοράζουν τζάμπα και βερεσέ τα προϊόντα μας και τα πουλάνε στον καταναλωτή, στον καθένα και σε όλους μας, πανάκριβα στο ράφι.

Όλοι να βρεθούμε την Τρίτη 20 Φλεβάρη στο μεγάλο συλλαλητήριο της Αθήνας στην Πλατεία Συντάγματος. Αναχώρηση 12 το μεσημέρι, από το Μπλόκο στην Ερμίτσα Αγρινίου, θα διατεθούν δωρεάν λεωφορεία, για τη μετάβαση στην Αθήνα. Αναχώρηση και από άλλα σημεία του νομού.

Αγρότες: Πότε και πώς θα γίνει η κάθοδος στην Αθήνα - Τα ραντεβού

 

Πώς θα φτάσουν τα τρακτέρ στο Σύνταγμα;
Προηγήθηκε μπαράζ συσκέψεων στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, και συντονισμός με το Μέγαρο Μαξίμου και τα συναρμόδια υπουργεία, μέχρι να ληφθεί η συγκεκριμένη απόφαση.

Η είσοδος στην Αθήνα αναμένεται να επιτραπεί σε συγκεκριμένο αριθμό τρακτέρ – σύμφωνα με πληροφορίες όχι πάνω από 150 – τα οποία θα φτάσουν στην Αττική τόσο από την εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης όσο και από την Πελοπόννησο.

Ο σχεδιασμός προβλέπει τα τρακτέρ, μαζί με τα λεωφορεία που θα μεταφέρουν αγρότες, να συγκεντρωθούν στη Λεωφόρο Αθηνών και από εκεί, με την συνοδεία περιπολικών να φτάσουν στο Σύνταγμα. Αναμένεται να τους επιτραπεί να παραμείνουν για ένα 24ωρο, ενώ υπάρχει η πρόβλεψη να παραμένει πάντα μία λωρίδα κυκλοφορίας στους δρόμους ανοιχτή.

Οι διεργασίες είναι πυρετώδεις, καθώς πρόκειται για ένα δύσκολο επιχειρησιακό σχέδιο της Ελληνικής Αστυνομίας, δεδομένου μάλιστα ότι το παναγροτικό συλλαλητήριο των αγροτών αναμένεται να πλαισιώσουν και φοιτητές, που διαδηλώνουν ενάντια στο νομοσχέδιο για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, αλλά και άλλοι φορείς.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις