Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Διαμαρτυρία γιατρών της Ακράτας την Δευτέρα στην 6η ΥΠΕ

Πάτρα: Διαμαρτυρία γιατρών της Ακράτας τ...

Η ανακοίνωσή τους

Ψήφισμα διαμαρτυρίας για την υποβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείο Ανατολικής Αχαΐας (Αιγίου) σε κέντρο Υγείας θα επιδόσουν την Δευτέρα 19/2 στην έδρα της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, στις 13.30 οι γενικοί γιατροί του Κέντρου Υγείας Ακράτας.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους:

Ο Διοικητής της 6ης Υ.Πε, κος Γιάννης Καρβέλης, ανακάλυψε το φάρμακο για να θεραπεύσει τα προβλήματα του Γ. Ν. Ανατ. Αχαΐας (Αίγιο). Διατάσσει τους γενικούς γιατρούς του Κ.Υ. Ακράτας να εφημερεύσουν στο νοσοκομείο υποδυόμενοι τον χειρούργο, τον ορθοπεδικό, τον ουρολόγο, τον παθολόγο κλπ. για να δοθεί η εντύπωση στην τοπική κοινωνία, ότι το νοσοκομείο λειτουργεί με ασφάλεια και, προπάντων, λειτουργεί ως νοσοκομείο και όχι ως Κέντρο Υγείας.
Ο κοινός νους αντιλαμβάνεται ότι δεν είναι αυτός ο ρόλος του γενικού οικογενειακού γιατρού. Πέραν της γνώσης του ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ της διαταγής του, τόσον ο Διοικητής της 6ης Υ.Πε όσον και ο Διοικητής του νοσοκομείου γνωρίζουν άριστα τόσον το νομικό πλαίσιο λειτουργίας του νοσοκομείου όσον και τι ΟΦΕΙΛΟΥΝ να κάνουν για να νιώθει ο πολίτης της Αιγιάλειας ασφαλής όταν ζητά ειδικευμένη φροντίδα.
Η λογική «βαπτίζω το κρέας, ψάρι για να νηστέψω», υποκρινόμενος ότι πράττω το καθήκον μου απέναντι στην κοινωνία, ανήκει στον Μεσαίωνα και έγκειται σε εμάς, τους επιστήμονες, αν θα επιτρέψουμε αυτή την οπισθοδρόμηση.

1. Για το Συνδικαλιστικό Σωματείο Γενικών Ιατρών Ελλάδος
Κατερίνα Κορακίδου, Πρόεδρος Δ.Σ.

2. Για το Ελληνικό Κολλέγιο Γενικών Ιατρών Ελλάδος
Θωμαέλλα Τσουβαλτζίδου, Προέδρος Δ.Σ.

3. Για την Επιστημονική Κοινότητα της Γενικής Οικογενειακής Ιατρικής
Αθανάσιος Συμεωνίδης, Πρόεδρος Δ.Σ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις