Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ρωμαϊκό Ωδείο: Ξεκινούν κι άλλες εργασίες-Τι αλλάζει- «Οι καλλιτέχνες θα λειτουργούν μέσα στη σκηνή όπως στην αρχαιότητα»

Ρωμαϊκό Ωδείο: Ξεκινούν κι άλλες εργασίε...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Ξηλώθηκαν τα παρασκήνια

Μεγάλες είναι όπως μαθαίνουμε οι αλλαγές που θα γίνουν στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο της Πάτρας.

Το μνημείο παραμένει κλειστό από το 2022 λόγω του έργου συντήρησης και αποκατάστασης ενώ όλα δείχνουν ότι το 2025 το εμβληματικό μνημείο θα ανοίξει ξανά τις πόρτες του για να φιλοξενήσει παραστάσεις και να υποδεχθεί κοινό.

Πέρα από τις εργασίες στο ίδιο το μνημείο, θα γίνουν και άλλες στον περιβάλλοντα χώρο που θα αλλάξουν πάρα πολλά. Αξίζει να σημειωθεί ότι θα υπάρχει πρόσβαση «γύρω- γύρω» από το μνημείο.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr η δρ Αναστασία Κουμούση, αρχαιολόγος- βυζαντινολόγος και διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας, «πρόκειται για αναστηλωτικό έργο, ωστόσο τώρα θα γίνει και διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου.  Πιο συγκεκριμένα  με χρηματοδότηση 610.000 ευρώ  από το νέο ΕΣΠΑ που τρέχει από το πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας δίνεται η δυνατότητα να έχουμε έναν υπέροχο και προσβάσιμο εξωτερικό χώρο γύρω γύρω από το μνημείο».

Όπως εξηγεί η κα Κουμούση, «τέσσερις νέες μελέτες έχουν γίνει και θα υλοποιηθούν. Εκτός από  τη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου σχετίζονται με το φωτισμό ανάδειξης για το μνημείο αλλά και το λειτουργικό φωτισμό για τις παραστάσεις.  Πλέον θα γίνονται παραστάσεις χωρίς να σέρνονται καλώδια. Εξωτερικά το βράδυ το μνημείο θα είναι φωτισμένο σύμφωνα με τις νέες μεθόδους και μη ενεργοβόρα φωτιστικά.

Ωστόσο όταν πραγματοποιούνται παραστάσεις θα πρέπει να φωτίζεται η σκηνή, να φωτίζεται το κοινό πριν ξεκινήσει η παράσταση. Οι καλλιτέχνες θα λειτουργούν μέσα στη σκηνή όπως γινόταν στην αρχαιότητα. Ξηλώσαμε παρασκήνια και τουαλέτες μέσα από το μνημείο. Γι όλα αυτά έγιναν ειδικές μελέτες έτσι ώστε να υπάρχουν μόνο πρίζες ενώ τα καλώδια θα περνάνε κάτω από τη σκηνή. Έχει μπει ξύλινο πάτωμα. Θα καλύπτονται όλες αυτές οι μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν χωρίς να φαίνεται τίποτα».

 Πλέον αλλάζει ακόμα και η είσοδος για το μνημείο.

«Η επίσημη είσοδος θα είναι πλέον από την Γερμανού ενώ θα δημιουργηθεί ένας νέος χώρος καθώς υπήρχε ανάγκη από έναν που θα μπουν όλες ηλετρολομηχανολογικές εγκαταστάσεις. Κάναμε μελέτη αποχέτευσης, μελέτη ύδρευσης, μελέτη φωτισμών. Θα υπάρχει το φυλάκιο, τουαλέτες ανδρών γυναικών και ΑΜΕΑ.  Στο δυτικό παρασκήνιο αναβατόριο για πρόσβαση ατόμων με αναπηρία» καταλήγει η κα η Κουμούση.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις