Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

ΕΣΥ: Κοινή ερώτηση από Ανδρέα Παναγιωτόπουλο και τις Ράνια Θρασκιά και Κατερίνα Νοτοπούλου

ΕΣΥ: Κοινή ερώτηση από Ανδρέα Παναγιωτόπ...

Όπως αναφέρουν, "η εξαίρεση των ψυχολόγων του ΕΣΥ από την χορήγηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας συνιστά παράβαση της αρχής της ισότητας & αδικαιολόγητη αδικία εις βάρους του κλάδου»

Κοινή ερώτηση προς τους αρμόδιους υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Εσωτερικών, Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και Υγείας με θέμα «Η εξαίρεση των ψυχολόγων του ΕΣΥ από την χορήγηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας συνιστά παράβαση της αρχής της ισότητας και αδικαιολόγητη αδικία εις βάρους του κλάδου», κατατέθηκε από τον βουλευτή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέα Παναγιωτόπουλο.

Ο βουλευτής Αχαΐας είναι και τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία. Την ερώτηση μαζί με τον κ. Ανδρέα Παναγιωτόπουλο κατέθεσαν η βουλεύτρια Α’ Θεσσαλονίκης και τομεάρχης Πρόνοιας & Κοινωνικής Συνοχής Κατερίνα Νοτοπούλου και η βουλεύτρια Α’ Θεσσαλονίκης και αναπληρώτρια τομεάρχης Παιδείας Ράνια Θρασκιά με τη συνυπογραφή των υπόλοιπων αρμόδιων τομεαρχών.

Στο περιεχόμενο της ερώτησης, που έρχεται ως συνέχεια της συνάντησης των τριών βουλευτών και του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σωκράτη Φάμελλου με αντιπροσωπεία του υπό σύσταση σωματείου με την επωνυμία «Πανελλήνιος Σύλλογος Νοσοκομειακών Ψυχολόγων»,  αποτυπώνεται η κατάφωρη αδικία απέναντι στους Ψυχολόγους που εργάζονται στο ΕΣΥ λόγω της υπ’ αριθμ. οικ. 2/35134/ΔΕΠ/05-04-2023 Κοινής Απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Υγείας «περί του καθορισμού Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής εργασίας του άρθρου 18 του ν. 4354/2015 των υπαλλήλων του Υπουργείου Υγείας και των εποπτευόμενων φορέων του».

Σύμφωνα με την απόφαση αυτή και όπως αναφέρεται στην ερώτηση «εξαιρούνται του επιδόματος οι Ψυχολόγοι που απασχολούνται σε Νοσοκομεία, Κέντρα Ψυχικής Υγείας, Κέντρα Υγείας των Υ.ΠΕ., στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας, στο Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης (Ε.Κ.Α.), στα Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία, στα Περιφερειακά Ιατρεία, στα Ειδικά Περιφερειακά Ιατρεία, στα Ειδικά Κέντρα Υγείας των ΔΥΠΕ, στις Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) και στην Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (Α.Ε.Μ.Υ. ΑΕ)».

Στα ερωτήματα που τίθενται είναι: με ποια κριτήρια αποκλείστηκαν οι Ψυχολόγοι του ΕΣΥ από τα εν λόγω επιδόματα και τι πρόκειται να πράξει η κυβέρνηση για να αποκατασταθεί η αδικία, που συνιστά παράβαση της ισονομίας εις βάρος των θεραπόντων αυτής της σημαντικής επιστημονικής ειδικότητας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις