Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CINEFIL

/

"Άγνωστοι μεταξύ μας": Η υποψήφια για 6 BAFTA, ταινία στη 2η αίθουσα του Πάνθεον

"Άγνωστοι μεταξύ μας": Η υποψή...
Μαρτάτος Tάκης

Από την Πέμπτη 15/2/2024 έως και την Τετάρτη 21/2 στις 19.30 και στις 21.30

“Μία μαρτυρία για τη δύναμη της αγάπης”, χαρακτήρισε το Total Film το φιλμ «Άγνωστοι μεταξύ μας – All of Us Strangers» σε σκηνοθεσία Άντριου Χέιγκ που κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη 15/2 στην Ελλάδα και θα προβάλλεται στη 2η αίθουσα του Πάνθεον στην Πάτρα.

Διάρκεια: 105 λεπτά.

Κατηγορία: Δράμα, Φαντασίας.

Ώρες προβολής: 19.30 και 21.30.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Άντριου Σκοτ, Πολ Μεσκάλ, Τζέιμι Μπελ, Κλερ Φόι, Κάρτερ Τζον.

Σενάριο: Άντριου Χέιγκ

Χρονολογία Παραγωγής: 2023

Χώρα Παραγωγής: Ηνωμένο Βασίλειο.

Διανομή από την Feelgood.

Μια νύχτα σε ένα σχεδόν άδειο ουρανοξύστη στο σύγχρονο Λονδίνο, ο Άνταμ (Άντριου Σκοτ) συναντά τυχαία έναν μυστηριώδη γείτονα, τον Χάρι (Πολ Μεσκάλ - Paul Mescal), και η καθημερινότητά του αλλάζει. Καθώς η σχέση μεταξύ τους εξελίσσεται, ο Adam κατακλύζεται από μνήμες του παρελθόντος και βρίσκεται να επιστρέφει στην επαρχιακή πόλη όπου μεγάλωσε και στο σπίτι της παιδικής του ηλικίας, όπου μοιάζει να ζουν ακόμα οι γονείς του (τους υποδύονται οι Κλερ Φόι και Τζέιμι Μπελ), όπως ακριβώς τη μέρα που σκοτώθηκαν, πριν από 30 χρόνια.

Όπως γράφτηκε, οι Πολ Μεσκάλ και Άντριου Σκοτ πρωταγωνιστούν στην πιο ιδιαίτερη και συγκινητική ταινία της χρονιάς. Το φιλμ υπογράφει σκηνοθετικά ο Άντριου Χέιγκ - Andrew Haigh, «μαέστρος» των σπαρακτικών δραμάτων ("45 Χρόνια", "Weekend"). Το φιλμ «45 Χρόνια» του 2015 με την υποψήφια για Όσκαρ, Σαρλότ Ράμπλινγκ στην Πάτρα το είχε προβάλλει η Κινηματογραφική Λέσχη. Τις εντυπώσεις κλέβουν οι δύο πρωταγωνιστές του «All of Us Strangers», ο Πολ Μεσκάλ του "Aftersun" της Σάρλοτ Γουέλς (που επίσης πρόβαλλε η Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας πέρυσι), και ο Άντριου Σκοτ της σειράς "Fleabag".

Η πλοκή της ταινίας έχει και κάτι το μεταφυσικό, αφορά ένα σεναριογράφο, ο οποίος ανακαλύπτει πως οι νεκροί γονείς του τελικά ζουν, την ώρα που εκείνος ζει μια θυελλώδη σχέση με το γείτονά του.

Το «Άγνωστοι μεταξύ μας» είναι υποψήφιο για 6 BAFTA: Καλύτερη βρετανική ταινία, καλύτερη σκηνοθεσία, καλύτερο σενάριο (και τα 3 βραβεία με εκπρόσωπο τον 50χρονο σκηνοθέτη Andrew Haigh), καλύτερος δεύτερος γυναικείος και αντρικός ρόλος για την Claire Foy και τον Paul Mescal αντίστοιχα και καλύτερου casting.

H απονομή των 77ων ΒAFTA θα γίνει την Κυριακή 18/2/2024. Ο Άντριου Σκοτ ήταν υποψήφιος για Χρυσή Σφαίρα καλύτερου α' ανδρικού ρόλου σε δράμα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Cinefil