Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Η Μαρία Τσoύκα σπουδάζει Ιατρική στην Πάτρα και αυτή είναι η καθημερινότητά της μέσα από βιντεάκια στο TikTok

Η Μαρία Τσoύκα σπουδάζει Ιατρική στην Πά...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τι λέει στο thebest.gr για τη νέα της ζωή στην πόλη, την Ιατρική, τους στόχους και τα όνειρά της  

 Η 19χρονη σχεδόν Μαρία Τσούκα σπουδάζει τους τελευταίους μήνες Ιατρική στην Πάτρα. Έχοντας πλέον δημιουργήσει την καθημερινότητά της στην πόλη που εξερευνά συνέχεια, παρακολουθεί τα μαθήματα της, βγαίνει με τις παρέες της και ασχολείται με τα χόμπι και τις δραστηριότητες που αγαπά.

Πολλές από τις καθημερινές της στιγμές τις μοιράζεται μέσα από βιντεάκια στο TikTok που συγκεντρώνουν μάλιστα πολλές προβολές! Όπως εξηγεί μιλώντας στο thebest.gr της αρέσει να ανεβάζει στιγμιότυπα από την καθημερινή της ζωή στα social media καθώς είναι ένας τρόπος έκφρασης και επικοινωνίας.

Λατρεύω το γεγονός ότι η Πάτρα είναι μια παραθαλάσσια πόλη με πολλές δυνατότητες για αποδράσεις όχι μόνο στη θάλασσα, αλλά και στα κοντινά ορεινά μέρη...

Πόσο καιρό βρίσκεσαι στην Πάτρα;  Είχες επαφή με την πόλη πριν μετακομίσεις ως φοιτήτρια;

Βρίσκομαι στην Πάτρα 4 μήνες.  Είχα επισκεφθεί μερικές φορές την πόλη στο παρελθόν καθώς τα αδέλφια μου ζούσαν για αρκετά χρόνια εδώ λόγω σπουδών και δουλειάς. Παρ’ όλα αυτά, δεν είχα κάποια ιδιαίτερη επαφή με την πόλη πριν μετακομίσω εδώ .

Τι σου αρέσει περισσότερο στην πόλη;

Αυτό που μου αρέσει πολύ στην πόλη είναι ότι είναι μια σχετικά μικρή πόλη, που σου δίνει την ευκαιρία να έχεις επαφή με άτομα της ηλικίας σου, με πολλά μέρη που συχνάζουν φοιτητές, όπου μπορώ να πηγαίνω με τους φίλους μου και να διασκεδάζουμε. Οι παρέες έχουν συνοχή και εύκολη καθημερινή επαφή, αφού δεν χάνεσαι όπως συμβαίνει στις μεγαλουπόλεις με τους εντατικούς ρυθμούς και τις μεγάλες αποστάσεις. Επίσης λατρεύω το γεγονός ότι η Πάτρα είναι μια παραθαλάσσια πόλη με πολλές δυνατότητες για αποδράσεις όχι μόνο στη θάλασσα, αλλά και στα κοντινά ορεινά μέρη.

Πώς μπορεί να είμαι μία ημέρα ενός φοιτητή στην Πάτρα; Πώς είναι η δική σου καθημερινότητα;

Η ρουτίνα ενός φοιτητή στην Πάτρα είναι, φαντάζομαι, όπως η ρουτίνα του φοιτητή σε κάθε άλλη πόλη: Το πρωί μαθήματα, εργαστήρια κ.λπ. Το απόγευμα διάβασμα, συναντήσεις για εργασίες και το βράδυ συχνά έξω με φίλους. Κάπως έτσι είναι και η δική μου καθημερινότητα, αν εξαιρέσεις ότι εκτός από την σχολή, τις δουλείες του σπιτιού και τις δραστηριότητες μου, έχω να φροντίζω και να βγάζω βόλτα και το σκυλάκι μου.

Υπάρχουν χόμπι και αγαπημένες δραστηριότητες παρά τα απαιτητικά μαθήματα;

Έχω κάποια χόμπι που μου αρέσει να ασχολούμαι, όπως το διάβασμα, η ζωγραφική ή να παίζω κιθάρα. Ακούω αρκετά μουσική, ακόμα και όταν διαβάζω . Γυμνάζομαι σχεδόν σε καθημερινή βάση και σκέφτομαι μάλιστα να ξεκινήσω ξανά βόλεϊ (που το είχα σταματήσει λόγω πανελληνίων ) πέραν του γυμναστηρίου. Καθώς είμαι στο 1ό έτος τα μαθήματα δεν είναι τόσο απαιτητικά όσο στα επόμενα οπότε μου μένει αρκετός χρόνος για να βρίσκομαι συχνά με τους φίλους μου.

Ήταν στόχος σου η Ιατρική; Πώς επέλεξες να την ακολουθήσεις; Υπήρχαν τέτοια ερεθίσματα στο περιβάλλον σου;

Η Ιατρική ήταν ο μόνος στόχος μου στις Πανελλήνιες, δεν σκόπευα να πάω σε κάποια άλλη σχολή. Από όταν θυμάμαι τον εαυτό μου πάντα ήθελα να γίνω γιατρός . Μεγαλώνοντας είχα αρκετά ερεθίσματα από τον τομέα της ιατρικής χάρη στον πατέρα μου που είναι Καρδιολόγος. Πολύ συχνά με έπαιρνε μαζί του σε συνέδρια και ομιλίες, ενώ παράλληλα στο σπίτι συζητούσαμε πολλές φορές για περιστατικά που χρειάστηκε να αντιμετωπίσει  στο νοσοκομείο. Ο κύριος λόγος που επέλεξα όμως αυτή την σχολή είναι επειδή μου αρέσει να βοηθάω τους ανθρώπους και να είμαι δίπλα τους σε δύσκολες στιγμές. Δεν  θα μπορούσα να φανταστώ τον εαυτό μου σε κάποιο άλλο επάγγελμα.

Έχεις σκεφτεί με ποια ειδικότητα θα προχωρήσεις;

Έχω κάποιες αρχικές σκέψεις, αλλά πιστεύω ότι θα είμαι πιο κατασταλαγμένη μετά από το πέρασμα από όλες τις αντίστοιχες κλινικές στο 5ο και 6ο έτος. Προς το παρόν δύο είναι οι ειδικότητες που μου κεντρίζουν το ενδιαφέρον: καρδιολογία και πλαστική χειρουργική.

Πώς είναι η εμπειρία σου στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών;

Οι εμπειρίες μου από το Πανεπιστήμιο Πατρών είναι μόνο θετικές ως τώρα. Πιστεύω ότι το Τμήμα της Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Πατρών είναι ένα από τα καλύτερα της Ελλάδας, καθώς είναι ένα πολύ καλά οργανωμένο τμήμα με έμπειρους και καταρτισμένους καθηγητές. Παράλληλα η σχολή έχει καλές υποδομές, καθώς τα αμφιθέατρα είναι ανακαινισμένα και υπάρχουν πολλές αίθουσες εργαστηρίων . Γενικώς το campus είναι πολύ όμορφο, όπου και αν βρίσκεσαι περιτριγυρίζεσαι από δέντρα και έχει πολλά μέρη για να περπατήσεις ή να κάτσεις μετά τα μαθήματα.

Σου αρέσουν γενικότερα τα social media;

Μου αρέσει να ανεβάζω στα social media καθώς είναι ένας τρόπος έκφρασης και επικοινωνίας. Βέβαια πιστεύω πως η εικονική πραγματικότητα, σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί ν’ αντικαταστήσει την αληθινή ζωή, με τα όνειρα, τους στόχους μας για ένα καλύτερο αύριο, την οικογένειά μας και τους αληθινούς και όχι εικονικούς μας φίλους. Ακόμα πιο πολύ, αισθάνομαι ότι πολύ συχνά εγκλωβιζόμαστε στην εικονική προσωπικότητά μας, προσπαθώντας να κάνουμε το τέλειο post και χάνουμε άσκοπα ατέλειωτες ώρες και μαζί μ΄ αυτές τον προσανατολισμό μας από τον πραγματικό μας εαυτό και τις προτεραιότητές μας στη ζωή.

Επικοινωνείς ίσως με παιδιά που θέλουν να περάσουν Ιατρική και σου ζητούν συμβουλές;

Έλαβα πάρα πολλά μηνύματα από μαθητές μετά το βίντεο που ανέβασα στο όποιο έδινα συμβουλές για τις πανελλήνιες και προσπάθησα να απαντήσω σε όλους. Με αρκετούς συζητήσαμε και τους έλυσα ορισμένες απορίες που είχαν ενώ στους περισσότερους έστειλα σημειώσεις πάνω στα μαθήματα των Πανελληνίων .

Οι νέοι της ηλικίας μου πιθανόν ταυτίζονται με τα βίντεο που ανεβάζω, γιατί αποφεύγω να παρουσιάζω μια ψεύτικη εικόνα και προσπαθώ απλά να είμαι αυθεντική και ειλικρινής

Τι είναι αυτό που σε κεντρίζει στο TikTok;

Αυτό που με κεντρίζει στο TikTok είναι το ότι τα βίντεο είναι σύντομα και είναι σχετικά με τα προηγούμενα views και τα ενδιαφέροντα σου. Προβάλλουν κυρίαρχες τάσεις και τρόπους επικοινωνίας.

Περίμενες ότι θα υπάρχει αυτή η ανταπόκριση; Πού πιστεύεις ότι οφείλεται;

Όταν ξεκίνησα να ανεβάζω βίντεο δεν περίμενα ότι θα υπάρχει ανταπόκριση είναι η αλήθεια. Πραγματικά δεν θεωρώ ότι είμαι κάτι το εξαιρετικό. Απλά ανεβάζω κάποια κομμάτια της καθημερινότητάς μου και τις εμπειρίες μου. Οι νέοι της ηλικίας μου πιθανόν ταυτίζονται με τα βίντεο που ανεβάζω, γιατί αποφεύγω να παρουσιάζω μια ψεύτικη εικόνα και προσπαθώ απλά να είμαι αυθεντική και ειλικρινής. Γενικά δείχνω ότι δεν είναι αδύνατο να έχεις ψηλούς στόχους, να έχεις παράλληλα κοινωνική και προσωπική ζωή. Δηλαδή το ότι σπουδάζω ιατρική δεν με περιορίζει από το να έχω ενδιαφέροντα και να περνάω καλά.

Τι υπάρχει στα σχέδια σου και τους στόχους το επόμενο διάστημα;

Στα άμεσα σχέδιά μου, τώρα που τελείωσε η εξεταστική είναι να πάω κάποιο ταξίδι με τους φίλους μου. Επίσης θα ήθελα να επισκεφθώ την μητέρα μου που πρόσφατα μετακόμισε στην Αμερική. Θα ήθελα ακόμα, να παρακολουθήσω κάποια χειρουργεία και να πάω, όταν έχω ελεύθερο χρόνο από τη σχολή, σαν ασκούμενη βοηθός εκεί που δουλεύει ο πατέρας μου.

Όταν τελειώσω τις βασικές σπουδές μου, θα ήθελα να πάω κάπου στο εξωτερικό να κάνω ειδικότητα, γιατί στην Ελλάδα οι χρόνοι αναμονής είναι απίστευτοι, ειδικά για τις δημοφιλείς ειδικότητες όπου είναι μεγάλη η ζήτηση. Ο βασικότερος και πιο άμεσος στόχος μου όμως, είναι να παρακολουθώ τα μαθήματα, τα εργαστήρια και να επωφεληθώ όσο το δυνατό από τις γνώσεις που μου προσφέρει η σχολή.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight