Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στρεπτόκοκκος: Έκλεισε το σχολείο της Ορεστιάδας όπου φοιτούσε η 9χρονη - Δεύτερο κρούσμα

Στρεπτόκοκκος: Έκλεισε το σχολείο της Ορ...

Ανοίγει τη Δευτέρα

Στην αναστολή της λειτουργίας του 8ου Δημοτικού σχολείου Ορεστιάδας, στο οποίο φοιτούσε το 9χρονο κορίτσι που έφυγε από τη ζωή από στρεπτόκοκκο το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας, προχωρούν οι τοπικές Αρχές.

Το μικρό κορίτσι έχασε τη ζωή του έπειτα από αιφνίδια επιδείνωση της υγείας του λόγω βαριάς λοίμωξης του αναπνευστικού από στρεπτόκοκκο, ενώ όπως έγινε γνωστό, το βακτήριο της προκάλεσε αναπνευστική ανεπάρκεια με αποτέλεσμα να φύγει από τη ζωή.

Στρεπτόκοκκος: Ανησυχία γεννούν τα θανατηφόρα περιστατικά - Τι συμβουλεύουν οι ειδικοί

Δεύτερο κρούσμα στο σχολείο

Σύμφωνα με την ΕΡΤ Ορεστιάδας, η δημοτική αρχή της περιοχής προχώρησε στην αναστολή λειτουργίας του σχολείου που πήγαινε το κορίτσι διότι υπήρξε κι άλλο κρούσμα λοίμωξης από στρεπτόκοκκο στη σχολική δομή.

Έτσι ο δήμαρχος έλαβε την απόφαση ώστε να περιοριστεί η όποια πιθανότητα διασποράς στρεπτόκοκκου στη σχολική κοινότητα, ενώ έχει ζητηθεί από τος γονείς των μαθητών να είναι ιδιαίτερα προσεκτική και να παρακολουθούν την υγεία των παιδιών τους.

 Τα παιδιά πήγαν κανονικά στο σχολείο το πρωί αλλά αργότερα ειδοποιήθηκαν οι γονείς και κηδεμόνες τους να τα παραλάβουν πριν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα μαθημάτων.

Δυτική Ελλάδα: Τι λέει η Άννα Μαστοράκου για τους θανάτους από στρεπτόκοκκο και τα κρούσματα ιλαράς

Ανοίγει τη Δευτέρα

Το σχολείο θα επαναλειτουργήσει την ερχόμενη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024. Παράλληλα ο δήμος Ορεστιάδας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις δημόσιες αρχές για να υλοποιηθούν όσα προβλέπονται σε αντίστοιχα περιστατικά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις