Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Οι ΗΠΑ ξεκίνησαν τα αντίποινα κατά του Ιράν- Επιδρομές σε Συρία, Ιρακ

Οι ΗΠΑ ξεκίνησαν τα αντίποινα κατά του Ι...

Οι επιδρομές έρχονται ως απάντηση σε μια επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην Ιορδανία

Οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν πλήγματα αντιποίνων κατά ιρανικών στόχων, μια κλιμάκωση των εχθροπραξιών στη Μέση Ανατολή μετά από μια επίθεση στην οποία σκοτώθηκαν 3 Αμερικανοί στρατιώτες, μετέδωσαν οι New York Times.

Οι ΗΠΑ έχουν ξεκινήσει ένα κύμα αεροπορικών επιδρομών με στόχο μαχητές στο Ιράκ και τη Συρία, δήλωσαν αξιωματούχοι στο Associated Press, το Reuters και το δίκτυο NBC News.

Οι αρχικές επιδρομές πραγματοποιήθηκαν από επανδρωμένα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη πλήττοντας τα αρχηγεία διοίκησης και ελέγχου, αποθήκες πυρομαχικών και άλλες εγκαταστάσεις, ανέφερε το AP.

Οι επιδρομές έρχονται ως απάντηση σε μια επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην Ιορδανία που σκότωσε τρεις Αμερικανούς στρατιώτες και τραυμάτισε περίπου 40 άλλους την Κυριακή.

Οι ΗΠΑ κατηγόρησαν για την επίθεση την Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ, έναν συνασπισμό πολιτοφυλακών που υποστηρίζονται από το Ιράν. Ο Τζο Μπάιντεν και εκπρόσωποι του Λευκού Οίκου είχαν ήδη προειδοποιήσει ότι θα υπάρξουν αντίποινα.

Ομάδες πολιτοφυλακής που υποστηρίζονται από το Ιράν σε όλη την περιοχή έχουν χρησιμοποιήσει τη σύγκρουση μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς για να δικαιολογήσουν πλήγματα κατά αμερικανικών εγκαταστάσεων τουλάχιστον 166 φορές, γράφει το Sky News.

Συρία: Έξι φιλοϊρανοί μαχητές σκοτώθηκαν σε «πιθανόν αμερικανικά» πλήγματα
Εξάλλου, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε νωρίτερα ότι έξι φιλοϊρανοί μαχητές σκοτώθηκαν την Παρασκευή σε πλήγματα που «πιθανόν» πραγματοποίησαν οι Ηνωμένες Πολιτείες στην ανατολική Συρία.

Ο διευθυντής αυτής της μη κυβερνητικής οργάνωσης Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι τα πλήγματα «πιθανόν πραγματοποιήθηκαν από τις ΗΠΑ».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις