Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Η Άννα Αδριανού έρχεται στην Πάτρα και μιλά στο thebest- Οι δεσμοί με την πόλη, ο "Έρωτας Φυγάς" και η... Ρόουζ

Η Άννα Αδριανού έρχεται στην Πάτρα και μ...

Έρχεται την Τρίτη 6/2/2024 στις 21:15 στο θέατρο Act με την παράσταση «Θα σε δω στον παράδεισο»

Την πολύ επιτυχημένη παράσταση «Θα σε δω στον παράδεισο» φιλοξενεί το θέατρο act.

Στην παράσταση πρωταγωνιστούν η Άννα Αδριανού, αγαπημένη πρωταγωνίστρια της τηλεοπτικής σειράς Έρωτας Φυγάς, και ο Γιώργης Κοντοπόδης, ένας ηθοποιός που λάτρεψε το κοινό της Πάτρας μέσα από την πολύ μεγάλη θεατρική επιτυχία «Κοιμώμενος Χαλεπάς». Μαζί τους η Δανάη Καλοπήτα και ο Νίκος Καραγιαννίδης.

Το thebest.gr συνάντησε την κυρία Άννα Αδριανού για μία ξεχωριστή συνέντευξη.

 Κυρία Αδριανού, πως αισθάνεστε που έρχεστε στην Πάτρα , ποιες είναι οι θεατρικές σας αναμνήσεις από την πόλη;

Είναι εξαιρετικές. Πριν δέκα περίπου χρόνια παίξαμε εδώ το έργο μου ΟΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΕΣ με τεράστια επιτυχία, μιας και το κοινό της Πάτρας μας υποδέχτηκε με ιδιαίτερη αγάπη. Η προσέλευση ήταν τόσο μεγάλη που αναγκαστήκαμε και κάναμε εκτός από τις 2 παραστάσεις και… μεταμεσονύχτια. Το κοινό της Πάτρας άλλωστε είναι από τα πιο θεατρόφιλα και καλλιεργημένα της Ελλάδας. Από την άλλη, εγώ έχω στενούς δεσμούς με την Πάτρα που εδώ και πολλά χρόνια τώρα επισκέπτομαι συχνά, μιας και ο κουμπάρος μου γνωστός γιατρός, ο καθηγητής Κώστας Χρυσανθόπουλος ζει εδώ με την οικογένειά του, που είναι και δική μου οικογένεια.

Μιλήστε μας για την Ρόουζ και το μεταφυσικό στοιχείο του έργου, που έχει να κάνει με την επαφή με ένα πρόσωπο που έχει φύγει από τη ζωή. Είχατε παρόμοια εμπειρία;

Το έργο είναι από τα πιο μαγικά και δυνατά που έχω διαβάσει. Άλλωστε είναι το τελευταίο (και άπαιχτο στην Ελλάδα) έργο του σπουδαίου Νιλ Σάιμον. Μέσα από κωμικές αλλά και πολύ συγκινητικές καταστάσεις;, μιλάει για τον απόλυτο έρωτα και την αγάπη που συνδέει ένα ζευγάρι για χρόνια, κυρίως χάρη στην λατρεία που τρέφει η Ρόουζ για τον άντρα της (τι να γίνει, οι γυναίκες μάλλον αγαπάμε με μεγαλύτερη δύναμη). Κι όταν εκείνος παύει να ζει, αυτή συνεχίζει την επαφή μαζί του στο ίδιο τους το σπίτι. Μιλούν, κάνουν παρέα, αγαπιούνται, κάνουν ακόμα κι έρωτα. Τι συμβαίνει ; Όλο αυτό είναι άραγε στην φαντασία της; Ένας τρόπος να αντέξει την απώλειά του; Ή μήπως η δύναμη της αληθινής αγάπης ξεπερνάει τα σύνορα που βάζουμε οι άνθρωποι ανάμεσα στην ζωή και τον θάνατο; Η απάντηση έρχεται στο αναπάντεχο, ανατρεπτικό τέλος. Όσο για το αν μπορεί να συμβεί αυτό; Εγώ πιστεύω πως ναι. Πιστεύω ότι ο θάνατος δεν είναι το τέλος για καμμιά ύπαρξη κι όταν οι άνθρωποι αγαπιούνται βαθιά συνεχίζουν να επικοινωνούν. Το έχω ζήσει και με την μητέρα και με τον πατέρα μου, όταν έφυγαν, αλλά ακόμα και τώρα. Όποιοι αγάπησα βρίσκονται πάντα κοντά μου. Ακόμα και κάποιοι πολύτιμοι φίλοι.. Και με βοηθούν μέσα από την σκέψη μου…

Πώς προσεγγίσατε το ρόλο και πόσο χιούμορ και ρομαντισμό έχει η παράσταση;

Η Ρόουζ μοιάζει πολύ σε μένα. Είναι κι αυτή φευγάτη, κι ανάλαφρη σαν παιδί. Είναι τρυφερή αλλά κι ατίθαση, μια ψυχή γεμάτη ελευθερία. Ένα πλάσμα που ανήκει στην γη αλλά και στον ουρανό… Κι αγαπάει με έναν τρόπο απόλυτο που την κάνει να καίγεται και να τα δίνει όλα  χωρίς προφυλάξεις. Το γνωρίζω κι εγώ καλά αυτό.  Έτσι δεν δυσκολεύτηκα πολύ να την προσεγγίσω. Βέβαια ένα έργο που ασχολείται με την απώλεια, την ζωή και τον θάνατο και τα χειρίζεται με χιουμοριστικό τρόπο ήθελε δουλειά και ιδιαίτερη τεχνική, μιας και περνάει από το γέλιο στην βαθιά συγκίνηση. Ευτυχώς ο σκηνοθέτης Αλέξανδρος Λιακόπουλος αλλά και ο παρτενέρ μου Γιώργης Κοντοπόδης ήταν δίπλα μου με εξαιρετικά βοηθητικό τρόπο.

Πού νομίζετε οτι οφείλεται η επιτυχία του έρωτα φυγά και ποια κοινά στοιχεία έχετε με το ρόλο της Ουρανίας;

Ο ΕΡΩΤΑΣ ΦΥΓΑΣ είναι πέρα από τις δυνατές κι απρόβλεπτες ιστορίες του, ένα μωσαϊκό χαρακτήρων και ένας πίνακας με όσα μπορούν να συμβούν στις ζωές των ανθρώπων, έρωτες, πάθη, φόβοι, ματαιοδοξίες, αγώνας για επιβίωση αλλά κι εξουσία, λάθη, ενοχές… Όλα αυτά όμως δεν γίνονται έτσι τυχαία, αλλά τους σπρώχνουν να αλλάξουν και να εξελιχτούν μέσα τους. Να γίνουν καλύτεροι ή να χαθούν. Αυτό δεν συμβαίνει τελικά στις ζωές μας; Όσο για την Ουρανία…έχει την δική της σοφία, που την απέκτησε μέσα από δύσκολες καταστάσεις, όπως ο πόλεμος, ο βιασμός της, και η απώλεια του άντρα που λάτρευε. Ακόμα και η απώλεια της κόρης της που ο πρώην άντρας της, της την πήρε και την κράτησε μακριά της.  Όλα αυτά έχουν  σμιλέψει την Ουρανία και την έχουν κάνει την ήρεμη δύναμη που είναι και έχουν χτίσει την αναμφισβήτητη προσωπικότητα που βγάζει, όντας όχι μόνο καλή αλλά και αυστηρά δίκαιη. Ένα άτομο απολύτως ανεξάρτητο κι ελεύθερο που δίνει αγάπη στους άλλους χωρίς να ζητάει για τον εαυτό της τίποτα.

Θέατρο η τηλεόραση; τι αγαπάτε περισσότερο;

Δύσκολο να απαντήσει κανείς. Αλλά γιατί πρέπει να διαλέξω; Ένας ηθοποιός πρέπει να ερωτεύεται κάθε φορά αυτό που κάνει, τον ρόλο που ενσαρκώνει μέσα από οποιοδήποτε μέσον.

Μια ευχή για το θέατρο και τη νέα χρονιά.

Να έχουμε όλοι υγεία, σωματική αλλά κυρίως ψυχική και πνευματική. Και να αγαπάμε και να στηρίζουμε τους άλλους, κυρίως αυτούς που δεν είναι τόσο τυχεροί όσο εμείς.

Τελικά υπάρχει παράδεισος;

Όπως λέει μέσα στο έργο και ο Ουώλς: «ΥΠΑΡΧΕΙ. ΕΊΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ. Η ΜΟΝΗ ΑΛΗΘΙΝΗ ΟΥΣΙΑ» Όταν το συνειδητοποιήσει κάποιος αυτό βαθιά μέσα του, αγγίζει τον παράδεισο, ακόμα και πριν πεθάνει και πάει σ’ αυτόν.  

Ας κλείσουμε με ένα όνειρο δικό σας για το μέλλον που εύχεστε να πραγματοποιηθεί σύντομα...

Εύχομαι έναν καλύτερο, πιο ειρηνικό κι αρμονικό κόσμο, με ενσυναίσθηση κι αγάπη για όλα τα πλάσματα. Κι εύχομαι, η ζωή μου και το πέρασμά μου από τον κόσμο, να προσθέσει ένα μικρό λιθαράκι στην πραγματοποίηση του.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture