Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πανεπιστήμιο Πατρών: Οι καταλήψεις σε 10 τμήματα και το «όχι» σε εξ’ αποστάσεως εξεταστική- O ρόλος της τεχνητής νοημοσύνης

Πανεπιστήμιο Πατρών: Οι καταλήψεις σε 10...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Η σημερινή ανακοίνωση της Συγκλήτου

Στην απόφαση της Συγκλήτου να μην γίνουν εξ’ αποστάσεως εξετάσεις στα τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών που βρίσκονται υπό κατάληψη αναφέρθηκε ο πρύτανης Χρήστος Μπούρας απαντώντας και την χθεσινή αναφορά του πρωθυπουργού στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας.

  • Η σημερινή ανακοίνωση της Συγκλήτου

Σήμερα ανακοινώθηκε από τη Σύγκλητο ότι, το Πανεπιστήμιο Πατρών στο πλαίσιο του αυτοδιοίκητου και σε συνέχεια της ομόφωνης απόφασης της Συγκλήτου στις 31/01/2024, υλοποιεί τον Εσωτερικό του Κανονισμό, ο οποίος προβλέπει δυνητικά ειδικές μέριμνες για την αντιμετώπιση έκτακτων συνθηκών.
Οι έκτακτες αυτές συνθήκες διαπιστώνονται σε 10 από τα 31 Τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών, σήμερα 02/02/2024. Στο πλαίσιο αυτό, με μέριμνα των Κοσμητειών, τα Τμήματα δύνανται να υλοποιήσουν τις σχετικές διατάξεις του Εσωτερικού Κανονισμού, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες κάθε Τμήματος και διασφαλίζοντας το αδιάβλητο των εξετάσεων». Όπως διευκρίνισε στο thebest.gr ο πρύτανης στα τμήματα που βρίσκονται υπό κατάληψη, θα εξετάζονται μεταπτυχιακά και διπλωματικές εργασίες με τον διδάσκοντα κάθε φορά θα πρέπει να εξασφαλίσει το αδιάβλητο της διαδικασίας, με προφορικές εξετάσεις ζουμ κ.λπ.

Μιλώντας στο thebest.gr κ. Μπούρας ξεκαθάρισε ότι με αυτό τον τρόπο δεν εξασφαλίζεται το αδιάβλητο της διαδικασίας και ότι κατά την πανδημία το ποσοστό επιτυχίας σχεδόν διπλασιάστηκε.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο thebest.gr, «αυτή τη στιγμή από  τα 31 τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών βρίσκονται υπό κατάληψη τα 10. Σε αυτά τα τμήματα δε γίνονται εξετάσεις ενώ η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου διαπίστωσε ότι οι μαζικές εξετάσεις εξ αποστάσεως δε διασφαλίζουν το αδιάβλητο.  Με βάση αυτό και τον εσωτερικό μας κανονισμό, αποφασίστηκε να προχωρήσουμε χωρίς εξετάσεις από απόσταση».

Όπως επεσήμανε ο κ. Μπούρας, «το ποσοστό επιτυχίας κατά την περίοδο της πανδημίας όπου οι εξεταστικές γίνονταν διαδικτυακά, περίπου διπλασιάστηκε. Αν λάβουμε υπόψιν μας και όλα αυτά τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης που εμφανίστηκαν τώρα και δεν υπήρχε πριν, φαίνεται ότι υπάρχει ένα θέμα αδιαβλητότητας. Πρόκειται για μία τεχνολογία που θα επηρεάσει πολλά πράγματα.

Το θετικό είναι ότι σε 21 τμήματα του Πανεπιστημίου οι εξετάσεις γίνονται κανονικά. Ελπίζω ότι θα υπάρξει μία αποκλιμάκωση έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η εξεταστική. Θέλω να καλέσω τους φοιτητές και τις φοιτήτριες να αναζητήσουν άλλους τρόπους διαμαρτυρίας και ΝΑ κρατήσουμε όλοι μαζί το πανεπιστήμιο ανοιχτό. Κλειστό πανεπιστήμιο δεν έχει να προσφέρει κάτι στην κοινωνία και τους φοιτητές.

Γίνονται καταλήψεις για ένα νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια που θα κατατεθεί. Νομίζω ότι θα μπορούσαμε να περιμένουμε να το δούμε και να συζητήσουμε. Σίγουρα οι καταλήψεις είναι τρόπος αντίδρασης πολύ παλιός που δεν εξυπηρετεί και σχεδόν πάντα αμαυρώνει την εικόνα του δημοσίου πανεπιστημίου. Είμαι οπαδός του διαλόγου με επιχειρήματα. Η τριτοβάθμια εκπαίδευση και η παιδεία πρέπει να είναι πεδίο σύγκλησης όλου του πολιτικού συστήματος. Το οφείλουμε στη νέα γενιά και πρέπει όλοι να συζητήσουμε γιατί όταν μιλάμε για παιδεία μιλάμε για το μέλλον της χώρας».  

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις