Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Θεματικές συζητήσεις σε Αθηναϊκές αίθουσες για το λυρικό ανιμέισον φιλμ "Το Αγόρι και ο Ερωδιός"

Θεματικές συζητήσεις σε Αθηναϊκές αίθουσ...
Μαρτάτος Tάκης

Το υποψήφιο για Όσκαρ φιλμ του Χαγιάο Μιγιαζάκι προβάλλεται από την Πέμπτη 1/2/2024 και στην Πάτρα

Το ανιμέισον φιλμ «Το Αγόρι και ο Ερωδιός - The Boy and the Heron», το βραβευμένο με Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ταινίας Animation έργο του Hayao Miyazaki προβάλλεται από την Πέμπτη 1/2/2024 στη χώρα μας & στην Πάτρα στη Βέσο Μάρε.

Πρόκειται για το αριστουργηματικό, νέο φιλμ του Ιάπωνα δημιουργού που έχει κατακτήσει κοινό και κριτικούς και τώρα διεκδικεί με αξιώσεις το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Animation.

Οι παγκόσμιες εισπράξεις της ταινίας έχουν φτάσει τα σχεδόν 165 εκατ. δολάρια.

Με αφορμή την έξοδο της πολυαναμενόμενης ταινίας του κορυφαίου Ιάπωνα δημιουργού, μία από τις ακριβότερες όλων των εποχών στην Ιαπωνία, η εταιρεία διανομής Feelgood Entertainment όπως αναφέρει, οργανώνει θεματικές συζητήσεις για το λυρικό και μεγαλειώδες αυτό υπερθέαμα.

Η αρχή θα γίνει αυτή την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου στον κινηματογράφο ΑΣΤΟΡ (Σταδίου 28-είσοδος από στοά Κοραή, ΜΕΤΡΟ Πανεπιστήμιο) στην Αθήνα στις 19.00, μετά το τέλος της προβολής των 17.00, με τον βραβευμένο από διεθνώς αναγνωρισμένα φεστιβάλ για το φιλμ του “Heatwave” σκηνοθέτη και animator Φωκίωνα Ξένο και τον Πάνο Γκένα, κριτικό κινηματογράφου, αρχισυντάκτη του ΣΙΝΕΜΑ, cinemagazine.gr και υπεύθυνο προγράμματος ελληνικών ταινιών μικρού μήκους του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας.

Ακολούθως, την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου στις 21.50, στον κινηματογράφο Δαναός (Λ. Κηφισίας 109, Αμπελόκηποι), στην Αθήνα μετά το τέλος της προβολής των 19.45, σε συνεργασία με το Comicdom CON Athens 2024, θα γίνει σχετική θεματική συζήτηση με τη συμμετοχή των Μυρτώ Τσελέντη, θεωρητικού των manga και project manager στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, Αλέκου Παπαδάτου, animator, συγγραφέα comics και εικονογράφου και τον Δημήτρη Σαββαΐδη, δημιουργό και παραγωγό animation.

Μοναδικές συναντήσεις με ανθρώπους που αγαπούν τον κόσμο του Miyazaki και ξέρουν από animation, οι οποίοι συζητάνε με το κοινό για τον μοναδικό εικονοκλάστη δημιουργό, αναφέρει τέλος η σχετική ανακοίνωση.

Να θυμίσουμε πως η αυλαία του 29ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας είχε πέσει στις 7 Οκτωβρίου 2023 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με την πανελλήνια πρεμιέρα ενός από τα κινηματογραφικά γεγονότα της χρονιάς: της ταινίας «Το Αγόρι και ο Ερωδιός», την ταινία που σηματοδότησε τη μεγάλη επιστροφή στο σινεμά του κορυφαίου δημιουργού κινουμένων σχεδίων, Χαγιάο Μιγιαζάκι.

*Το περιοδικό Αθηνόραμα έγραψε για την ταινία: "ένα οπτικά γοητευτικότατο, ψυχαναλυτικά συμβολικό και θαρραλέα σκοτεινό οδοιπορικό ενηλικίωσης με γνήσια παραμυθένια ατμόσφαιρα".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture