Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BODY & SOUL

/

Αυτοί είναι πέντε τρόποι για να ζεσταθείτε και να κοιμηθείτε άνετα το χειμώνα

ΦΩΤΟ unsplash

ΦΩΤΟ unsplash

Σύμφωνα με ειδικό ύπνου

Ένας ειδικός στον ύπνο αποκαλύπτει πέντε αποτελεσματικούς τρόπους για να ζεσταθείτε τις κρύες μέρες του χειμώνα.

Το πολύ κρύο το βράδυ μπορεί να διαταράξει τον ύπνο σας. Επομένως είναι σημαντικό να κοιμηθείτε άνετα για να είστε σε καλή φυσική κατάσταση την επόμενη μέρα.

Ευτυχώς, ο ειδικός στον ύπνο Chris Tattersall, Διευθύνων Σύμβουλος του Woolroomαποκάλυψε πέντε τρόπους που μπορούν να σας βοηθήσουν να ζεσταθείτε στο σπίτι, χωρίς να ανάψετε τη θέρμανση.

 Τα 5 πράγματα για να παραμείνετε ζεστοί κατά τη διάρκεια του ύπνου το χειμώνα
Το σωστό πάπλωμα
Μάλλινα κλινοσκεπάσματα
Κατάλληλες πιτζάμες
Ζεστό κρεβάτι
Μάλλινη κουβέρτα και θερμικές κουρτίνες

Πώς να επιλέξετε το σωστό πάπλωμα για ζεστό ύπνο

Ο ύπνος σε ένα κρύο δωμάτιο μπορεί να είναι δύσκολος και να διαταράξει τον ύπνο σας. Ένα πάπλωμα μεγαλύτερου βάρους μπορεί να σας βοηθήσει να παραμείνετε ζεστοί όλη τη νύχτα, σύμφωνα με τον ειδικό. Τι μπορείτε να κάνετε:

 Βρείτε το σωστό βάρος: Το ιδανικό πάπλωμα θα πρέπει να είναι περίπου 13,5 έως 15 togs για τους περισσότερους ανθρώπους. Εάν είστε ιδιαίτερα ευαίσθητοι στο κρύο, μπορείτε να επιλέξετε ένα πιο βαρύ πάπλωμα.
Επιλέξτε τα σωστά υλικά: Τα παπλώματα από πούπουλο και τα μάλλινα είναι γενικά τα πιο ζεστά. Τα παπλώματα από συνθετικά υλικά, όπως από πολυεστέρα, είναι επίσης μια καλή επιλογή, αλλά μπορεί να μην είναι τόσο ζεστά όσο τα παπλώματα από φυσικά υλικά.
Προσθέστε ένα κάλυμμα στρώματος: Ένα μάλλινο κάλυμμα στρώματος μπορεί να κάνει πιο ζεστό το πάπλωμα σας.
Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, μπορείτε να επιλέξετε το σωστό πάπλωμα για να σας βοηθήσει να παραμείνετε ζεστά όλη τη νύχτα και να έχετε έναν ξεκούραστο ύπνο.

Μάλλινα κλινοσκεπάσματα: Ο τέλειος τρόπος για ένα ζεστό και άνετο ύπνο το χειμώνα
Τα μάλλινα κλινοσκεπάσματα είναι η τέλεια επιλογή για ένα ζεστό και άνετο ύπνο το χειμώνα. Το μαλλί είναι ένα φυσικό υλικό που ρυθμίζει τη θερμοκρασία, διατηρώντας σας ζεστούς το χειμώνα.

Σύμφωνα με τον ειδικό ύπνου, η επιλογή φυσικών κλινοσκεπασμάτων είναι ο καλύτερος τρόπος για έναν ήσυχο ύπνο. Το μαλλί είναι μια ιδανική επιλογή χάρη στις ικανότητές του να ρυθμίζει τη θερμοκρασία.

 «Τα μάλλινα κλινοσκεπάσματα είναι ιδιαίτερα ωφέλιμα το χειμώνα. Λειτουργούν ως αποτελεσματικοί φυσικοί μονωτές, δημιουργώντας ένα εξατομικευμένο μικροκλίμα για τον ύπνο. Αυτό εξασφαλίζει μια βέλτιστη θερμοκρασία όλη τη νύχτα και μια αίσθηση θαλπωρής παρά τις ψυχρότερες συνθήκες», επισημαίνει ο ειδικός.

Εκτός από την ικανότητά τους να ρυθμίζουν τη θερμοκρασία, τα μάλλινα κλινοσκεπάσματα έχουν πολλά άλλα πλεονεκτήματα. Είναι ανθεκτικά, απορροφητικά και δεν προκαλούν αλλεργίες.

Αν ψάχνετε για έναν τρόπο να ζεσταθείτε και να νιώσετε άνετα το χειμώνα, τα μάλλινα κλινοσκεπάσματα είναι η τέλεια επιλογή. Είναι φυσικά, υγιεινά και θα σας βοηθήσουν να έχετε έναν υγιή και ξεκούραστο ύπνο.

Πώς να επιλέξετε τις καλύτερες πιτζάμες για ζεστό ύπνο το χειμώνα
Οι χειμωνιάτικες πιτζάμες είναι απαραίτητες για να παραμείνετε ζεστά και άνετα στο κρεβάτι. Αλλά με τόσες πολλές επιλογές στην αγορά, μπορεί να είναι δύσκολο να γνωρίζετε από πού να ξεκινήσετε.

Επιλέξτε το σωστό υλικό

Το υλικό που θα επιλέξετε για τις πιτζάμες σας είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Τα φυσικά υλικά, όπως το βαμβάκι και το μαλλί, είναι τα καλύτερα για τον ύπνο, καθώς επιτρέπουν στο δέρμα σας να αναπνέει και να απομακρύνει την υγρασία.

Αποφύγετε τις συνθετικές ίνες

Οι συνθετικές ίνες, όπως ο πολυεστέρας, μπορεί να σας κάνουν να ιδρώσετε και να νιώσετε άβολα όλη τη νύχτα.

Φορέστε κάλτσες

Το να φοράτε κάλτσες στον ύπνο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κρατήσετε τα πόδια σας ζεστά. Τα αιμοφόρα αγγεία στα πόδια σας είναι πιο κοντά στην επιφάνεια του δέρματος, πράγμα που σημαίνει ότι το να φοράτε κάλτσες θα τα ζεστάνουν, κάνοντας το σώμα σας να νιώσει πιο ζεστό συνολικά.

Επιλέγοντας τις σωστές χειμωνιάτικες πιτζάμες, μπορείτε να παραμείνετε ζεστοί όλη τη νύχτα και να απολαύσετε έναν άνετο ύπνο.

Πώς να ζεστάνετε το κρεβάτι σας για έναν άνετο ύπνο
Το να μπείτε σε ένα ζεστό κρεβάτι είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να χαλαρώσετε και να κοιμηθείτε. Ευτυχώς, υπάρχει ένας εύκολος τρόπος να το κάνετε αυτό: απλώς ετοιμάστε ένα ζεστό μπουκάλι νερού το βράδυ και βάλτε το κάτω από τα σκεπάσματά σας.

Για να ζεστάνετε το κρεβάτι σας με ένα μπουκάλι ζεστού νερού, απλώς ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

Γεμίστε ένα μπουκάλι με ζεστό νερό.
Βάλτε το μπουκάλι κάτω από τα σκεπάσματά σας τουλάχιστον 30 λεπτά πριν πάτε για ύπνο.
Αφαιρέστε το μπουκάλι όταν είστε έτοιμοι να κοιμηθείτε.

Το ζεστό νερό μεταφέρει θερμότητα στο περιβάλλον του. Όταν βάζετε ένα μπουκάλι ζεστού νερού κάτω από τα σκεπάσματα σας, το νερό αρχίζει να χάνει θερμότητα στο κρεβάτι σας. Αυτό βοηθά να ζεσταθεί το κρεβάτι σας και να είστε έτοιμοι να κοιμηθείτε μόλις το πέσετε.

Εκτός από το ότι σας βοηθά να κοιμηθείτε πιο άνετα, το να ζεσταίνετε το κρεβάτι σας με ένα ζεστό μπουκάλι νερού έχει και άλλα οφέλη. Για παράδειγμα, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του πόνου στους μύες και τις αρθρώσεις.

Πώς να παραμείνετε ζεστοί στο κρεβάτι το χειμώνα με 2 απλά tips
Το να παραμείνετε ζεστοί στο κρεβάτι το χειμώνα μπορεί να είναι δύσκολο, αλλά υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε τις πιθανότητές σας. Εδώ είναι δύο απλά tips που θα σας βοηθήσουν να παραμείνετε ζεστά και άνετα όλη τη νύχτα:

Χρησιμοποιήστε μια μάλλινη κουβέρτα
Επενδύστε σε μια μαγνητική θερμική κουρτίνα
Χρησιμοποιήστε μια κουβέρτα από μαλλί

Οι κουβέρτες από μαλλί είναι εξαιρετικές για τη διατήρηση της θερμότητας, καθώς είναι φυσικοί μονωτές. Μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη μείωση της υγρασίας, καθιστώντας τον ύπνο σας πιο άνετο.

Επενδύστε σε μια μαγνητική θερμική κουρτίνα

Οι μαγνητικές θερμικές κουρτίνες είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να αποτρέψετε τα ρεύματα στο δωμάτιό σας. Αυτό μπορεί να βοηθήσει να διατηρήσετε τη θερμότητα στο δωμάτιό σας και να κάνετε το κρεβάτι σας πιο ζεστό.

Ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές, μπορείτε να παραμείνετε ζεστοί στο κρεβάτι το χειμώνα και να έχετε έναν πιο άνετο και ξεκούραστο ύπνο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being