Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Greek Mafia: Συνεχίζονται οι έρευνες - Οι ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ.

Greek Mafia: Συνεχίζονται οι έρευνες - Ο...

Όσα αναφέρθηκαν στην επίσημη ενημέρωση

Ευρεία επιχείρηση σε Ασπρόπυργο και Θεσσαλονίκη για την αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης, γνωστή ως Greek Mafia, πραγματοποίησε η ΕΛΑΣ όπως τόνισαν οι εκπρόσωποι της στο πλαίσιο της σημερινής ενημέρωσης, μετά τις συλλήψεις της Τετάρτης.

Όπως ανέφεραν, συνελήφθησαν δύο άτομα ενώ έχουν ταυτοποιηθεί ακόμα πέντε. Όπως προέκυψε τα άτομα αυτά εμπλέκονται σε υποθέσεις ανθρωποκτονίας, απόπειρας ανθρωποκτονίας και σε περιπτώσεις εκρήξεων και εμπρησμού.

“Όπως προέκυψε εμπλέκονται σε υποθέσεις ανθρωποκτονίας, απόπειρας ανθρωποκτονίας και σε περιπτώσεις εκρήξεων – εμπρησμών και συγκεκριμένα: στην ανθρωποκτονία ημεδαπού και τον τραυματισμό από τους πυροβολισμούς δύο συγγενικών του προσώπων, την 25-04-2022 στα Σκούρτα Βοιωτίας, στην ανθρωποκτονία δύο ημεδαπών, την 07-06-2023 στον Κορυδαλλό, στην απόπειρα ανθρωποκτονίας ημεδαπού, την 03-07-2023 σε αγροτική περιοχή στο Πλατανόδασος Σβορώνου Πιερίας, στον εμπρησμό οχημάτων σε χώρο στάθμευσης πρατηρίου υγρών καυσίμων την 10-06-2023 στον Ασπρόπυργο, χώροι οι οποίοι ανήκουν σε εταιρείες της οικογένειας του πρώτου ημεδαπού θύματος, και στον εμπρησμό σε βιομηχανική αποθήκη την 16-06-2023, όπου καταστράφηκαν μηχανήματα που σχετίζονται με την παρασκευή καπνικών προϊόντων”.

Όπως ειπώθηκε καταλυτική ήταν η συνδρομή του επιστημονικού προσωπικού της ΕΛΑΣ που χρησιμοποίησε ειδικά μέσα με αποτέλεσμα σημαντικά ευρήματα για τον συσχετισμό των υποθέσεων. Ακόμα ειπώθηκε ότι η πλειοψήφια των μελών της εγκληματικής οργάνωσης έχει απασχολήσει τις αρχές στο παρελθόν.  Αναφέρθηκε επίσης ότι εντοπίστηκαν και αναλύθηκαν σημαντικά ευρήματα, τα οποία ανέδειξαν το συσχετισμό μεταξύ των υποθέσεων και κατέδειξαν την ύπαρξη της εν λόγω εγκληματικής οργάνωσης και τη δράση των μελών της καθώς και το κίνητρό τους για την τέλεση των προαναφερόμενων εγκληματικών ενεργειών.

“Η εξιχνίαση των υποθέσεων είναι αποτέλεσμα κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων που είχαν προκύψει από τα αρχικά στάδια διερεύνησης και στη συνέχεια μέσω της συνδυαστικής αξιολόγησης του προανακριτικού υλικού στο σύνολό του” υπογράμμισε ο κ. Σκούρας.

Οι συλληφθέντες για τον ακήρυχτο «πόλεμο της νύχτας» και τις δολοφονίες μελών της Greek Mafia οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις