Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αυστραλία: Ψάχνουν στην Ελλάδα τον James Dalamangas - Κατηγορείται για φόνο ομογενή

Αυστραλία: Ψάχνουν στην Ελλάδα τον James...

Παγκόσμια έκκληση της αυστραλιανής αστυνομίας – Το χρονικό της υπόθεσης

Η αυστραλιανή αστυνομία απευθύνει παγκόσμια έκκληση για τον εντοπισμό ενός από τους πλέον καταζητούμενους άνδρες στη χώρα, ο οποίος, όπως λένε, διέφυγε στην Ελλάδα αφού φέρεται να μαχαίρωσε μέχρι θανάτου έναν άνδρα σε νυχτερινό κέντρο του Σίδνεϊ πριν από 25 χρόνια.

Ένας εκ των πλέων καταζητούμενων στην Αυστραλία

Ο Τζέιμς Δαλαμάγκας (James Dalamangas) καταζητείται για την εμπλοκή του στη δολοφονία του Γιώργου Γιαννόπουλου (George Giannopoulos) στο Belmore, στα νοτιοδυτικά του Σίδνεϊ, τον Απρίλιο του 1999. Η αστυνομία εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για τον Δαλαμάγκα την επομένη της ημέρας που φέρεται να μαχαίρωσε θανάσιμα τον Γιαννόπουλο, όταν ο 32χρονος πατέρας δύο παιδιών φέρεται να παρενέβη σε καυγά στο χώρο, σύμφωνα με τον Guardian.

 Ο Δαλαμάγκας φέρεται να διέφυγε στην Ελλάδα μετά το περιστατικό. Δεν βρέθηκε ποτέ, παρόλο που η αστυνομία διεξήγαγε «εκτεταμένες έρευνες» για το πού βρίσκεται. Η αστυνομία της Νέας Νότιας Ουαλίας τον έχει χαρακτηρίσει ως έναν από τους πλέον καταζητούμενους άνδρες της Αυστραλίας.

 Η Τούλα Γιαννοπούλου, αδελφή του φερόμενου ως θύματος του Δαλαμάγκα, δήλωσε ότι ο θάνατος του αδελφού της άφησε «κενό» στη ζωή των γονέων, των αδελφών και των δύο παιδιών του, τα οποία ήταν ηλικίας οκτώ και τεσσάρων ετών όταν πέθανε. «Πιστεύω ότι υπάρχουν άνθρωποι, τόσο εδώ όσο και στην Ελλάδα, που τον καλύπτουν, και αυτό δυσκολεύει πολύ την οικογένειά μου», είπε.

 «Είναι τρομερό να ξέρω ότι, ξέρετε, οι γονείς μου έθαψαν τον γιο τους, και η ζωή τους άλλαξε για πάντα, και αυτός ζει ελεύθερος. Και κανείς δεν τον έχει εντοπίσει. Θα έπρεπε να παραδοθεί», είπε η ίδια.

 Οι αυστραλιανές αρχές πιστεύουν ότι ο Δαλαμάνγκας εξακολουθεί να ζει στην Ελλάδα, όπου η περίοδος παραγραφής (25 έτη) - η οποία θέτει νομική προθεσμία για την άσκηση ποινικής δίωξης - πρόκειται να συμπληρωθεί σύντομα.

 Οι ελληνικές αρχές είχαν συμφωνήσει να ασκήσουν δίωξη κατά του Δαλαμάγκα για τον φερόμενο ρόλο του στη δολοφονία, αφού η Αυστραλία απέτυχε στην προσπάθειά της να τον εκδώσει το 2003. Ωστόσο, η διαδικασία αυτή ανεστάλη το 2007, όταν εξαφανίστηκε, προφανώς χωρίς ίχνη, σύμφωνα με την αυστραλιανή αστυνομία.

 Η αστυνομία έχει ορκιστεί να συνεχίσει να καταδιώκει τον Δαλαμάνγκα, αν δεν βρεθεί πριν από την εκπνοή της προθεσμίας παραγραφής τον Απρίλιο.

 Όμως, καθώς ο χρόνος τελειώνει, η αστυνομία της Νέας Νότιας Ουαλίας και η ομοσπονδιακή αστυνομία της Αυστραλίας απηύθυναν νέα έκκληση σε όποιον έχει πληροφορίες να προσέλθει για να τους βοηθήσει να τον βρουν.

 «Πιστεύουμε ότι κάποιος στην Ελλάδα θα γνωρίζει πού ζει ή εργάζεται ο Δαλαμάνγκας. Επιθυμούμε οι άνθρωποι που μπορεί να γνωρίζουν αυτές τις πληροφορίες να εμφανιστούν και να ενημερώσουν τις αρχές. Μπορούν να το κάνουν αυτό ανώνυμα, αν το επιθυμούν».

Αστυνομικός του σώματος της Νέας Νότιας Ουαλίας, δήλωσε ότι η αστυνομία ελπίζει ότι η αμοιβή 200.000 δολαρίων για όποιον στην Αυστραλία ή στο εξωτερικό έχει πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη του Δαλαμάνγκας θα είναι ο «καταλύτης» για την εύρεσή του.

 Στο πλαίσιο της έκκλησης, η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα μια ηλικιακή φωτογραφία του Δαλαμάγκα, ο οποίος τώρα θα είναι 53 ετών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις