Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Μάρτιν Σκορσέζε με θέμα τον Ιησού θα αρχίσουν φέτος

Τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Μάρτιν...

Στο μεταξύ η 37χρονη Ινδιάνικης καταγωγής ηθοποιός Lily Gladstone που παίζει στο φιλμ του Σκορσέζε "Killers of the Flower Moon" κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα καλύτερης α' γυναικείας ερμηνείας σε δράμα

Ο 81χρονος Αμερικανός σκηνοθέτης Μάρτιν Σκορσέζε ανακοίνωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του ότι αυτή τη χρονιά θα αρχίσουν τα γυρίσματα της επερχόμενης ταινίας του για τον Ιησού.

Ο τιμημένος με Όσκαρ σκηνοθέτης που η πιο τελευταία του ταινία «Killers of the Flower Moon» είχε ιδιαίτερα θετική υποδοχή από τους κριτικούς και το κοινό, αποκάλυψε στην εφημερίδα Los Angeles Times ότι το έργο θα βασίζεται στο «A Life of Jesus» του Shūsaku Endō (Σουσάκου Έντο) και ότι το σενάριο ολοκληρώθηκε επίσημα με τη βοήθεια του συναδέλφου του, σκηνοθέτη Κεντ Τζόουνς.

«Προσπαθώ να βρω έναν νέο τρόπο για να το κάνω πιο προσιτό και να αφαιρέσω το αρνητικό βάρος που έχει συνδεθεί με την οργανωμένη θρησκεία» εξήγησε ο Σκορσέζε, προσθέτοντας ότι η ταινία του πιθανότατα θα διαδραματίζεται στις μέρες μας για να δημιουργήσει πιο διαχρονική αίσθηση. Σημείωσε επίσης ότι σχεδιάζει η ταινία να έχει διάρκεια περίπου 80 λεπτών, με κεντρική εστίαση στις «βασικές διδασκαλίες του Ιησού με τρόπο που διερευνά τις αρχές, αλλά δεν προσηλυτίζει».

Να θυμίσουμε πως το 1988 o Μάρτιν Σκορσέζε είχε γυρίσει την ταινία «The Last Temptation of Christ» με τον Γουίλεμ Νταφόε και τον Χάρβει Καιτέλ.

Στο μεταξύ η Λίλι Γκλάντστοουν που πρωταγωνιστεί στην ταινία «Killers of the Flower Moon» έγινε η πρώτη ιθαγενής Αμερικανίδα που βραβεύεται με Χρυσή Σφαίρα – Golden Globe.

Σε μια ιστορική στιγμή, η Αμερικανίδα ηθοποιός Λίλι Γκλάντστοουν που ήδη θεωρείται & φαβορί πως θα προταθεί και ενδεχομένως να νικήσει, στα Όσκαρ, έγινε η πρώτη γηγενής Αμερικανίδα καλλιτέχνις που κέρδισε το βραβείο της Καλύτερης Ηθοποιού στην τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών.

Η πρωταγωνίστρια της ταινίας «Killers of the Flower Moon» ανέβηκε στη σκηνή στην 81η τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών την περασμένη Κυριακή 7/1/2024 και κατά την παραλαβή του βραβείου μίλησε αρχικά στη γλώσσα της φυλής της, Blackfeet και συνέχισε στα αγγλικά.

«Είναι μια όμορφη κοινότητα και έθνος που με μεγάλωσε, που με ενθάρρυνε να συνεχίσω, να συνεχίσω να κάνω αυτό» είπε χαρακτηριστικά η ταλαντούχα Γκλάντστοουν.

Η Λίλι Γκλάντστοουν κέρδισε στην κατηγορία δράμα ενώ την Χρυσή Σφαίρα καλύτερης α’ γυναικείας ερμηνείας σε κωμωδία – μιούζικαλ πήρε το άλλο μεγάλο φαβορί, η Έμμα Στόουν για το «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου.

Με στοιχεία & από το ΑΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture