Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

FOOD

/

Πώς να φτιάξετε ζεστό, αρωματικό ρόφημα με φλούδες φρούτων

Πώς να φτιάξετε ζεστό, αρωματικό ρόφημα ...

Πρόκειται για συνταγή που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στον Guardian

Ωραία δεν είναι να μην πετάμε τίποτα; Και οι πρώτες ύλες της κουζίνας μας να αξιοποιούνται στο έπακρο;

Αν συμφωνείτε, ίσως  σας ενδιαφέρει τούτο το «τσάι» που μπορείτε να φτιάξετε όπως ταιριάζει στα δικά σας γούστα χρησιμοποιώντας φλούδες από καθαρισμένα φρούτα. Πρόκειται για συνταγή που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στον Guardian. Οι φλούδες, σύμφωνα με τον αρθρογράφο του βρετανικού μέσου, μπορούν να είναι ολόφρεσκες ή αποξηραμένες. Μπορείτε, δηλαδή, να χρησιμοποιήσετε τόσο το περίβλημα του πορτοκαλιού, του λεμονιού ή του μανταρινιού που μόλις ξεφλουδίσατε, όσο και κάποιες φλούδες που έχετε αφήσει σε θερμό σημείο να αποξηραθούν.

Αρωματικό, χαλαρωτικό ρόφημα
 Οι φλούδες των φρούτων είναι πλούσιες σε αιθέρια έλαια και αρωματικά, πράγμα που τις κάνει ιδανικές για σπιτικό τσάι και ροφήματα, η ποιότητα και η γευστική ένταση των οποίων είναι άκρως ελκυστική. Μπορείτε να κάνετε τους συνδυασμούς που σας αρέσουν περισσότερο, αλλά και τους συνδυασμούς που προκύπτουν από τα υπάρχοντα υλικά. Για να φτιάξετε, λόγου χάρη, ένα αρωματικό χαλαρωτικό ρόφημα, αρκεί να ανακατέψετε σπόρους μάραθου με χαμομήλι, φλούδες πορτοκαλιού και λεμονιού και σπόρους κάρδαμου.

Γενική συνταγή αρωματικού ροφήματος με φλούδες φρούτων

Υλικά για 1 φλιτζάνι

3-6 φλούδες κατά προτίμηση βιολογικών φρούτων (μήλου, πορτοκαλιού, μανταρινού, λεμονιού, ροδιού), αποξηραμένες ή φρέσκες
1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένα βότανα ή 1 κλωναράκι φρέσκων (δεντρολίβανο, φασκόμηλο, θυμάρι, προαιρετικά)
κάποιο μπαχαρικό της αρεσκείας σας (κανέλα, γαρίφαλο, βανίλια), προαιρετικά

Εκτέλεση

 Ανάλογα με το πόσο ισχυρό θέλετε το τσάι και πόσες μερίδες χρειάζεστε, βάζετε τις φλούδες φρούτων σε κατσαρόλα και προσθέτετε ένα φλιτζάνι βραστό νερό ανά άτομο. Ρίχνετε τα αποξηραμένα ή φρέσκα βότανα και τα μπαχαρικά (αν βάλετε). Βράζετε το μείγμα για 3', στη συνέχεια σβήνετε τη φωτιά, και το αφήνετε στο μάτι για άλλα 5'. Το τσάι φρούτων είναι έτοιμο να το απολαύσετε σουρώνοντάς το προαιρετικά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life