Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ιράν: Εκρήξεις κοντά στον τάφο του Κασέμ Σουλεϊμανί - Αναφορές για 103 νεκρούς

Ιράν: Εκρήξεις κοντά στον τάφο του Κασέμ...

Τουλάχιστον 170 οι τραυματίες

Εκρήξεις σημειώθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης κοντά στο νεκροταφείο όπου είναι θαμμένος ο Κασέμ Σουλεϊμανί στην πόλη Κερμάν στο νοτιοανατολικό Ιράν, όπως ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της χώρας, κάνοντας λόγο και για τουλάχιστον 103 νεκρούς.

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν με διαφορά 10 λεπτών, ενώ πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί στην περιοχή για την τέταρτη επέτειο της δολοφονίας του διοικητή της Δύναμης Κουντς των Φρουρών της Επανάστασης σε αμερικανική επιχείρηση στη Βαγδάτη. Σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο Mehr οι εκρήξεις προκλήθηκαν από μηχανισμούς, οι οποίοι ενεργοποιήθηκαν με τηλεχειρισμό.

Η ιρανική τηλεόραση έκανε λόγο και για τουλάχιστον 170 τραυματίες.

 Η κρατική τηλεόραση έδειξε διασώστες της Ερυθράς Ημισελήνου να φροντίζουν τραυματίες στην τελετή, όπου εκατοντάδες Ιρανοί είχαν συγκεντρωθεί για την επέτειο.

"Οι ομάδες μας ταχείας απόκρισης απομακρύνουν τους τραυματίες... Όμως υπάρχουν πλήθη που μπλοκάρουν δρόμους", δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ο Ρεζά Φαλάχ, επικεφαλής της Ερυθράς Ημισελήνου στην επαρχία Κερμάν.

Ο Κασέμ Σουλεϊμανί σκοτώθηκε τον Ιανουάριο του 2020, σε ηλικία 62 ετών, στη διάρκεια επίθεσης με αμερικανικό drone στο Ιράκ. Πρόσωπο-κλειδί του ιρανικού καθεστώτος, ήταν επίσης από τα πιο δημοφιλή δημόσια πρόσωπα στη χώρα.

Αφού υπηρέτησε στον πόλεμο Ιράν-Ιράκ (1980-1988), ο Σουλεϊμανί ανήλθε γρήγορα στην κλίμακα της ιεραρχίας και έγινε επικεφαλής της Δύναμης Κουντς των Φρουρών της Επανάστασης, που έχει επιφορτιστεί με τις εξωτερικές επιχειρήσεις της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις