Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τι μισθούς θα πάρουν από 1η Ιανουαρίου εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί και βουλευτές

Τι μισθούς θα πάρουν από 1η Ιανουαρίου ε...

Σημαντικές οι αυξήσεις - Αναλυτικά τα ποσά

Σημαντικό μποναμά θα πάρουν από το νέο έτος οι εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί, μετά τη ρύθμιση που ψηφίστηκε από τη Βουλή λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα.

Οι αυξήσεις έρχονται με αφορμή το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι με την σειρά τους θα δουν περισσότερα χρήματα στους λογαριασμούς τους.

Σημαντικές οι αυξήσεις - Αναλυτικά τα ποσά 

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, το ζήτημα ήταν πως οι 19 εξωκοινοβουλευτικοί αρχηγοί, εφόσον δεν ερχόταν η συγκεκριμένη ρύθμιση θα λάμβαναν λιγότερα χρήματα απ’ ότι ένα ανώτερο στέλεχος του Δημοσίου.

 Παρ’ όλα αυτά, οι αυξήσεις είναι ιδιαίτερα σημαντικές. Ειδικότερα, η μηνιαία αποζημίωση του εξωκοινοβουλευτικού υπουργού και αναπληρωτή υπουργού ορίζεται ίση με το 90% του Προέδρου Αρείου Πάγου (που ανέρχεται σε 8.426) και άρα πλέον θα διαμορφωθεί σε 7.583 μικτά ή 4.416 καθαρά.

 Παράλληλα, η μηνιαία αποζημίωση του εξωκοινοβουλευτικού υφυπουργού ορίζεται ίση με το 80% του Προέδρου του Αρείου Πάγου και από 1.1.2024 θα διαμορφωθεί σε 6.740 μικτά ή 3.944 καθαρά. Οι αυξήσεις ουσιαστικά φτάνουν μέχρι και το 46% ενώ το επιπλέον κόστος έχει υπολογιστεί από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτος στα 408.000 ευρώ ανά έτος. Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, η προτεινόμενη ρύθμιση κρίνεται απαραίτητη προκειμένου οι αποδοχές των υπουργών, αναπληρωτών υπουργών και υφυπουργών που δεν φέρουν βουλευτική ιδιότητα να βρίσκεται σε αναλογία με τις από 1ης.1.2024 αυξημένες αποδοχές των ανώτατων στελεχών της δημόσιας διοίκησης.

 Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να θυμίσουμε ότι με το νέο μισθολόγιο η μηνιαία αποζημίωση του Γενικού Γραμματέα Υπουργείου και του Υπηρεσιακού Γραμματέα αυξάνεται από 4.631 μικτά (περίπου 2.913 καθαρά) σε 5.121 μικτά (περίπου 3.145 καθαρά) ενώ υπουργοί και βουλευτές θα παίρνουν σε 5.135 μικτά. Σημειώνεται ότι οι Υπουργοί λαμβάνουν επιπλέον 1.865 ευρώ καθαρά, για ταχυδρομική ατέλεια-έξοδα γραφείου-κίνησης. Οι νέοι μισθοί ισχύουν από τον Ιανουάριο του 2024.

ΠΗΓΗ ethnos.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις