Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Οι απώλειες της χρονιάς που φεύγει- Αυτοί που μας είπαν «αντίο»

Οι απώλειες της χρονιάς που φεύγει- Αυτο...

Το 2023 και η απώλεια

Ενώ η οδύσσεια του χρόνου συνεχίζεται και το νέο έτος προβάλλει σαν ένας θαυμαστός άγνωστος τόπος, το 2023 διεκδικεί το δικό του μερίδιο στην απώλεια.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

2/01: Θλίψη προκάλεσε στην Πάτρα η είδηση του θανάτου του Παντελή Κοκκόση, λογιστή και παλαίμαχου μπασκετμπολίστα της Απολλωνιάδας.

3/01: Δύσκολες ώρες για τον φωτογράφο Κώστα Σίνη καθώς έφυγε από τη ζωή ο πατέρας του.

4/01: Βαριά απώλεια για τον γνωστό Πατρινό λογιστή Χρήστο Γρηγοράτο, ο οποίος έχασε τον πατέρα του Ιωάννη. Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 94 ετών, βυθίζοντας στην θλίψη την οικογένειά του και όσους τον γνώριζαν. Ο Ιωάννης Γρηγοράτος ήταν ένας από τους καλύτερους ξυλουργούς και επιπλοποιούς.

4/01: Έφυγε από την ζωή ο  καθηγητής της Κυτταρικής και Μοριακής Βιολογίας του τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Βασίλειος Μαρμάρας.

6/01: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 46 ετών ο προπονητής μπάσκετ Ανδρέας Μελιγδής. Βαρύ το πένθος για την φυσική του οικογένεια αλλά και για την ομάδα του Προμηθέα στον οποίον κατείχε επί σειρά ετών τη θέση του διευθυντή των ακαδημιών.

8/01: Σοκ προκάλεσε η είδηση του ξαφνικού θανάτου του 47χρονου Παναγιώτη Τζένου ο οποίος πιθανότατα  υπέστη ανακοπή, σε ξενοδοχείο της Πάτρας.  Παρά την προσπάθεια διασωστών και γιατρού της Μονάδας του ΕΚΑΒ, να  επαναφέρουν τον διευθυντή του δημοσιογραφικού Ομίλου "Παραπολιτικά", αυτό δεν κατέστη δυνατό.

9/01: Έφυγε από τη ζωή  σε ηλικία 94 ετών, η μητέρα του ιδιοκτήτη καταστήματος οπτικών, Φίλιππου Καμίση, αλλά και πρώην προέδρου του Ερασιτέχνη και της ΚΑΕ Απόλλων Πάτρας.

10/01: Έφυγε από τη ζωή η Διονυσία (Σία) Κεπενού, μέλος και εθελόντρια του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού "Άλμα Ζωής".

10/01: Δεν τα κατάφερε ο 22χρονος Δημήτρης Σκόνδρας. Ο ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής κατέρρευσε ενώ εργαζόταν στην επιχείρηση του πατέρα του. Η οικογένειά του δώρισε τα όργανά του.

11/01: Θλίψη και συγκίνηση στην τοπική κοινωνία προξένησε η δυσάρεστη είδηση της απώλειας του αρχιτέκτονα  μηχανικού Σωτηρίου Γούτου σε ηλικία 69 ετών. Ο εκλιπών ήταν από τους πιο γνωστούς και καταξιωμένους αρχιτέκτονες μηχανικούς της πόλης της Πάτρας

12/01: Έφυγε από τη ζωή ο δικηγόρος Ευάγγελος Ματσούκης, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος στην Παναχαϊκή, σε μια από τις καλύτερες περιόδους της, όταν έπαιξε Ευρώπη! Ήταν από τους πιο αγαπητούς φίλους του αείμνηστου πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλου.

16/01: Έφυγε από τη ζωή η μητέρα της Ντίνας και του Νίκου Παπάκου, πρώην προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών. Η Ελένη Παπάκου, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών.

18/01: Έφυγε από τη ζωή η έμπορος Μαρία Κόρδα. Επρόκειτο για µια γνωστή έµπορο της Πάτρας, η οποία είχε ανοίξει ένα από τα πρώτα καταστήματα µε νυφικά στην αχαϊκή πρωτεύουσα, το «Ροζ Μαρί» (στη συμβολή των οδών Κορίνθου και Αγίου Νικολάου). Μετέπειτα µε τον σύζυγό της Αθανάσιο Κόρδα άνοιξαν το γνωστό κέντρο διασκέδασης «Λούκουλος» στην Πάτρα

18/01: «Έφυγε» στα 83 του χρόνια ένας πολύ αγαπητός και δημιουργικός συμπολίτης, ο Στέφανος Πετσάλης, γνωστός πατρινός έμπορος και πρωτεργάτης του Καρναβαλικού Κομιτάτου. Ο εκλιπών είχε καταστήματα με αυτοκινητιστικά είδη και ενδύματα, ήταν πολυταξιδεμένος και με μεγάλο κοινωνικό κύκλο, ενώ αγαπούσε πολύ το Πατρινό Καρναβάλι συμβάλλοντας στην εξέλιξή του. Διατέλεσε πρόεδρος του Καρναβαλικού Κομιτάτου και ήταν η «ψυχή» του μεγάλου χορού της τελευταίας Κυριακής.

20/01: Έφυγε από τη ζωή ο Φώτης Φωτεινόπουλος, ένθερμος υποστηρικτής της κοκκινόμαυρης ομάδας της Πάτρας, της Παναχαϊκής. Ο θάνατός του προκάλεσε απέραντη θλίψη σε φίλους γνωστούς και οπαδούς της ομάδας.

22/01: Θλίψη στον Απόλλωνα Πάτρας. Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών ο πρόεδρος της πατρινής ομάδας την περίοδο 1995-1997 Σπύρος Γαλάνης. Τότε ήταν που ο πατρινός σύλλογος είχε λάβει μέρος στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Το όνομα του εκπλιπόντα ήταν συνδεδεμένο με τον μελανόλευκο σύλλογο. Ήταν ήταν από τους πρωτεργάτες στην κατασκευή του Αθλητικού κέντρου της Περιβόλας.

23/01: Η Ράνια Κανελλοπούλου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών. Άφησε το δικό της αποτύπωµα στην εμπορική κοινότητα της Πάτρας μέσα από την υποστηρικτική της παρουσία, επί σειρά ετών στο πλευρό του αείµνηστου συζύγου της και γνωστού υαλοπώλη Παναγιώτη Κανελλόπουλου.

24/01: Θλίψη σκόρπισε στην Πάτρα η είδηση της απώλειας του Ανδρέα Αθανασόπουλου, εκ των ιδρυτικών μελών της Κίνησης Υπεράσπισης Προσφύγων και Μεταναστών/τριών Πάτρας που άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του όχι μόνο στο κίνημα της κοινωνικής αλληλεγγύης, αλλά και της Αριστεράς.

25/01: Έφυγε  από τη ζωή ο συνταξιούχος πανεπιστημιακός καθηγητής ΩΡΛ Παναγιώτης Γκούμας. Ο εκλιπών είχε διατελέσει και Διοικητής της 6ης ΥΠΕ.

26/01: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών  ο Ανδρέας Κουνάδης, ένας από τους μεγαλύτερους εμπόρους αυτοκινήτων και μοτοσικλετών της Πάτρας.

30/01: Έφυγε από τη ζωή η Νταίζυ Λέκκα. Η Πατρινή ηρωίδα, που κανείς δεν ξέρει την ιστορία της. Ζούσε στο μακρινό Μπόλνεϊ της Μεγάλης Βρετανίας, γεννημένη το 1925, ήταν 98 ετών.

30/01: Θρήνος σε Τρίπολη και Καλάβρυτα μετά την πτώση του F – 4 Φάντομ της Πολεμικής μας Αεροπορίας και τον θανάσιμο τραυματισμό του συγκυβερνήτη, Υποσμηναγού (Ι) Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα 29 ετών.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

1/02: Έφυγε από τη ζωή ο Καλαβρυτινός ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιάννης Σταματίου σε ηλικία 63 χρόνων. Υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές τού ποιοτικού θεάτρου και των υποστηρικτικών του τεχνών και είχε δραστηριότητα τόσο στην Ελλάδα, τη Γαλλία και ακόμα σε πολλές άλλες χώρες της Ευρώπης και της Αφρικής, παρουσιάζοντας αρχαίες τραγωδίες άλλα κι άλλα σημαντικά έργα του Διεθνούς ρεπερτορίου.

7/02: Δεν τα κατάφερε και υπέκυψε στα σοβαρά τραύματα που του προκάλεσε το τροχαίο με το μηχανάκι του. Ο ναυτιλιακός πράκτορας Σπύρος Τελώνης, κατέληξε μετά από δυόμιση μήνες νοσηλείας στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομειου Πατρών.

7/02:  Έφυγε από τη ζωή ο συνταξιούχος καθηγητής φυσικής Κωνσταντίνος Καραπάνος. Ως εκπαιδευτικός εργάστηκε στους Φιλιάτες του νομού Θεσπρωτίας, στη συνέχεια στο Βαρθολομιό και μετέπειτα στην Πάτρα όπου δίδακε κυρίως στο 8ο Λύκειο. Είχε υπάρξει μέλος της μπάντας του Δήμου Πατρέων.

8/02: Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία μόλις 36 ετών, ο πατρινής καταγωγής, ανθυπασπιστής της Πολεμικής Αεροπορίας Παναγιώτης Γ. Δημητρακόπουλος. Είχε υπηρετήσει επί σειρά ετών στην 117 Πτέρυγα Μάχης στην Ανδραβίδα, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τελευταία στην 359 Μοίρα Αεροπορικής Εξυπηρέτησης Δημοσίων Υπηρεσιών (ΜΑΕΔΥ).

09/02: Έφυγε από τη ζωή ο Ανδρέας Χαρακόπος, πατέρας του Περιφερειακού Συμβούλου Αντώνη Χαροκόπου.

10/02: Έφυγε από τη ζωή ο αρχιτέκτονας και εικαστικός Στάθης Χρυσικόπουλος σε ηλικία 78 ετών. Ο εκλιπών είχε συνδέσει το όνομα του και με το Πατρινό Καρναβάλι καθώς υπήρξε καλλιτεχνικός διευθυντής του θεσμού το 2001.

12/02: Βαθιά οδύνη στην οικογένεια Κεραμιδά, θλίψη σε όλους όσοι τον γνώρισαν, προκάλεσε η είδηση του θανάτου του Νίκου Κεραμιδά, που πέντε χρόνια πάλευε με τον καρκίνο. Ήταν αδελφός του δημοσιογράφου Στάθη Κεραμιδά.

14/02: Έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Αραβαντινός σε ηλικία 72 ετών. Ο εκλιπών ήταν γνωστός επιχειρηματίας και  ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στη Πατραϊκή κοινωνία.

17/02: Βαρύ πένθος για την οικογένεια του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών  Άγιος Ανδρέας, Ηλία Θεοδωρόπουλου, καθώς έφυγε από τη ζωή η αδελφή του Ευγενία σε ηλικία μόλις 52 ετών.

18/02: Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 92 χρονών ο Θανάσης Κοζιώρης, πατέρας του επιχειρηματία Βασίλη Κοζιώρη. Ο εκλιπών ήταν αγρότης και ζούσε στα Βραχνέϊκα.

21/02: Θλίψη σκόρπισε ο θάνατος του 49 μόλις ετών Κώστα Τσιαμτσίκα. Εργαζόταν σε πάρκινγκ στο κέντρο της Πάτρας.

21/02: Θλίψη και συγκίνηση προξένησε η είδηση ότι έφυγε από τη ζωή ο  δικηγόρος Κωνσταντίνος Βασ. Παλαιολόγου σε ηλικία 78 ετών.

24/02: Ένα νέο παιδί μόλις 20 χρονών, ο Πατρινός Χρήστος Αλεξ. Αλεξανδρόπουλος έφυγε από τη ζωή σκορπίζοντας τη θλίψη στην οικογένεια του.

28/02: Θλίψη και συγκίνηση προξένησε η είδηση του θανάτου του  ιατρού Χρήστου Χαρ. Καπορδέλη στα 80 του χρόνια, ο οποίος είχε διατελέσει και διευθυντής της καρδιολογικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Άγιος Ανδρέας».

28/02: Θλίψη στην Πάτρα για τον θάνατο της 53χρονης Φανής Κουτρούμπα Τα τελευταία χρόνια ζούσε στην Αθήνα όπου και εργάζονταν ως υψηλό στέλεχος στη Nova, ενώ μετά από την αποφοίτησή της από το Αρσάκειο Πατρών σπούδασε στο Αμερικανικό Κολλέγιο Deree.

ΜΑΡΤΙΟΣ

3/03: Θρήνος για την 19χρονη Αναστασία Παπαγγελή από την Λυκούρια Καλαβρύτων, η οποία βρισκόταν στο τρένο ταξιδεύοντας στη Θεσσαλονίκη, όταν αυτό συγκρούστηκε με εμπορική αμαξοστοιχία στα Τέμπη. Η 19χρονη φοιτήτρια πήγαινε στην Θεσσαλονίκη όπου σπούδαζε Γεωπονική στο ΑΠΘ, με το μοιραίο τρένο και είχε επιβιβαστεί στο τρίτο βαγόνι.

3/03: Έφυγε πλήρης ημερών για το μεγάλο ταξίδι στα ουράνια δάση, ο Δασολόγος και μέλος της ΟΙΚΙΠΑ Ηλίας Ντρες.

4/03: Έφυγε από την ζωή ο Βασίλης Μητρόπουλος, σε ηλικία 58 ετών. Ο θάνατος του καθηγητή Μουσικής και μαθητή του Προτύπου Λυκείου Πατρών προήλθε από παθολογικά αίτια.

4/03: Θλίψη προκάλεσε στην ευρύτερη περιοχή και στην εστίαση της Πάτρας η είδηση του χαμού του Δημήτρη Μουζάκη που «έφυγε» σε ηλικία 61 ετών. Ο εκλιπών συνέδεσε το όνομά του με τον Δαναό, αγαπημένο στέκι χιλιάδων πατρινών για πολλά χρόνια.

7/03: Στα 73 του  έφυγε από τη ζωή ο συνταξιούχος μηχανικός, Άκης Ταγκαλάκης. Ο εκλιπών  αγωνίστηκε κατά της Χούντας. Πρωταγωνίστησε στην εξέγερση των φοιτητών στην Πάτρα το 1973, κι ενώ ήταν σπουδαστής του Πολυτεχνείου, υπήρξε από τους πρώτους που προχώρησαν σε κατάληψη του παραρτήματος του Πανεπιστημίου, στην οδό Κορίνθου.

8/03: Ένας ακόμη θάνατος που προκάλεσε θλίψη στην Πάτρα. Ο Γιώργος Κοζίας ήταν μέλος του Συνδέσμου Κριτών, έχοντας τεράστια εμπειρία από πανελλήνιες και διεθνείς διοργανώσεις. Εργαζόταν παλιότερα στον ΕΦΕΤ.

8/03: «Έφυγε» σε ηλικία 66 ετών ο Άγγελος Ρηγόπουλος, ένας από τους διανοούμενους της πνευματικής Πάτρας των δεκαετιών ’70 και ’80, με ιδιαίτερο λογοτεχνικό έργο και παρουσία.

10/03: Βαθύτατη θλίψη προκάλεσε στην Πάτρα η απώλεια της ασφαλίστριας Θάλειας Ανδριοπούλου που έφυγε σε ηλικία 60 ετών από τη ζωή. Η εκλιπούσα ήταν αδελφή του Δημήτρη Ανδριόπουλου της εταιρείας Dimand.

13/03: Θρήνος στην Πάτρα, για τον χαμό του 26χρονου Γιώργου Μασούρα, ο οποίος έπεσε  θύμα τροχαίου δυστυχήματος στην οδό Κορίνθου, όταν η μηχανή του καρφώθηκε σε κολώνα.

13/03: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών ο γνωστός Πατρινός επιχειρηματίας Τάσος Μαυρομμάτης. Στη δεκαετία του 90 διατηρούσε γνωστά καταστήματα. Το  κατάστημα εστίασης “Porto Bello” και το κέντρο διασκέδασης “Bios” στο Ρίο.

14/03: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 63 ετών η Μάγδα Συμιακάκη. Εργαζόταν στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και στο παρελθόν στη Νομαρχία Αχαΐας.

14/03: Έφυγε από τη ζωή ο Πατρινός συνθέτης Γιώργος Κουβαράς. Είχε γράψει τη μουσική του μουσικοχορευτικού δρώμενου της Τελετής Έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2023

16/03: Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 78 ετών ο Δονάτος Γκίτσης. Ο εκλιπών ήταν γνωστός  από την ενασχόλησή του με την εστίαση. Διατηρούσε την ταβέρνα Μουριές στα Ζαρουχλέικα.

16/03: Πέθανε σε ηλικία 91 ετών ο Κωνσταντίνος Κωστήρης, ιδρυτής του  γνωστού εστιατορίου “Ταραντέλα” στον Αλισσό. Ίδρυσε το κατάστημα το 1955.

17/03: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών ο Διαμαντής Καμπούρης, ο οποίος είχε διατελέσει Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Τσουκαλεΐκων.

19/03: Έφυγε από τη ζωή ο αχαιός ζωγράφος Ιωσήφ Ντεμίρης. Έργα του εκλιπόντος λαμπρύνουν διάσημα Μουσεία και ιδιωτικές συλλογές, τόσο στην χώρα μας όσο και στο εξωτερικό. Ο Ιωσήφ Ντεμίρης γεννήθηκε στον Αλισσό και από πολύ μικρός κατόρθωσε να θεωρείται από τους μεγαλύτερους Έλληνες θαλασσογράφους.

23/03: Θλίψη σκόρπισε η είδηση του  θανάτου του εκπαιδευτικού Στέργιου Ρέππα σε ηλικία μόλις 36 ετών.

23/03: Θλίψη και συγκίνηση προξένησε η δυσάρεστη είδηση του θανάτου του Αποστόλη Ιωαν. Μαυρέλη σε ηλικία μόλις 37 ετών. Ο εκλιπών διατηρούσε συνεργείο αυτοκινήτων στο Ζαβλάνι.

24/03: Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 80 ετών ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αχαΐας Δημήτρης Γεωργόπουλος. Ο  πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αχαϊας και γνωστός δικηγόρος νοσηλευόταν.

29/03: Θλίψη στην Πάτρα για τον ξαφνικό θάνατο του ηχολήπτη Χαράλαμπου Σεβαστιάδη σε ηλικία 63 ετών.

31/03: Θλίψη προκάλεσε στην πανεπιστημιακή κοινότητα της Πάτρας η απώλεια του Ομότιμου Καθηγητή του Τμήματος Χημείας Γεωργίου Σταυρόπουλου.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ

4/04: Θλίψη και οδύνη προκάλεσε στην Πάτρα, η είδηση του θανάτου της 41χρονης Ηλιάνας Ζαφειροπούλου, σε ηλικία 41 ετών.

6/04: Δύο οικογένειες βυθίστηκαν στο πένθος, μόλις πληροφορήθηκαν τον ξαφνικό θάνατο της κόρης και νύφης τους, αντίστοιχα, στην Κύπρο. Η 41χρονη Ιωάννα Καραλή, από τον Αγιο Βασίλειο Ρίου, έφυγε από τη ζωή ενώ βρισκόταν στο σπίτι της με τον σύζυγό της, Παναγιώτη Δημακόπουλο και το μόλις 22 μηνών παιδί τους.

8/04: Τη θλίψη σκόρπισε στο Προάστιο της Πάτρας η είδηση για τον θάνατο του Γιάννη Γεωργόπουλου, σε ηλικία 48 ετών.

11/04: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών Νίκη – Μαρία Βαδαλούκα, η οποία υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και είχε διατελέσει επί σειρά ετών πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου.

13/04: Σε ηλικία 84 ετών έφυγε από τη ζωή η γνωστή Πατρινή Ιωάννα Παπαδιονυσίου. Η εκλιπούσα ήταν μητέρα της Αναστασίας Παπαδιονυσίου, νηπιαγωγού στο Καστρίτσι και του Παναγιώτη, γνωστού καρδιολόγου.

14/04: Βαρύ το πένθος για την οικογένεια του Γενικού Αρχηγού της ΝΕΠ Θεόδωρου Κανελλόπουλου. Η σύζυγός του Ελένη Κανελλοπούλου - Παπαχρήστου, έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 68 ετών, σκορπίζοντας θλίψη στην οικογένεια και τους οικείους της.

14/04: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών ο γνωστός Πατρινός επιχειρηματίας  Θεόδωρος Προσκυνητόπουλος. Διατηρούσε επί σειρά ετών κατάστημα με είδη κλιματισμού, ψύξης και θέρμανσης στο κέντρο της Πάτρας, επί της οδού Ρήγα Φεραίου.

14/04: Θλίψη στην Πάτρα, με την είδηση θανάτου του Σάκη Χριστόπουλου. Είχε γράψει τη δική του ιστορία στη νυχτερινή ζωή της Πάτρας, στις επιχειρήσεις Oggi και Fagotto.

16/04: Πέθανε σε ηλικία 93 ετών ο Βαγγέλης Κολλυρος από το Σαραβάλι.

19/04: Θλίψη σκόρπισε ο θάνατος της Θεοδώρας (Λούλας) χήρας Νικολάου Κατσαρού το γένος Χρήστου και Σοφίας Μαρτάτου.

22/04: Ιδιαίτερη θλίψη και βαθιά συγκίνηση προξένησε το δυσάρεστο νέο ότι πέθανε στα 68 της χρόνια η Ελένη Θεοδωροπούλου-Γκότση. Υπήρξε εθελόντρια για χρόνια σε πολιτιστικές εκδηλώσεις όπως το Διεθνές Φεστιβάλ του Δήμου και το Φεστιβάλ Πάτρας – Θεσμός Αρχαίου Δράματος του Οργανισμού Καλλιτεχνικών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων.

23/04: Απεβίωσε ο γνωστός οδοντίατρος, πρώην δημοτικός σύμβουλος Πατρέων και πρώην υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αχαΐας Παναγιώτης Παπαγιαβής, γιος του αείμνηστου Αχαιού Υφυπουργού στην κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή και βουλευτή Γιώργου Παπαγιαβή.

26/04: Ο Παναγιώτης Νικολακόπουλος πέφτει θύμα του τροχαίου στη μεγάλη Περιμετρική. Ο άνδρας ηλικίας 41 ετών έχασε τη ζωή του μετά την εκτροπή του δίκυκλού του.

26/04: Ιδιαίτερη θλίψη και συγκίνηση προξένησε η δυσάρεστη είδηση της απώλειας της συμπολίτισσας Μελπομένης Ιωαν. Κατσαρού σε ηλικία 77 ετών.

28/04: Έφυγε από τη ζωή, ο γνωστός σε όλους τους Πατρινούς, Ηλίας Νιάρος, σε ηλικία 84 ετών. Ο εκλιπών υπήρξε μια από τις πιο γνωστές φυσιογνωμίες της πόλης, καθώς ήταν απο αυτούς που κάθε μέρα τον συναντούσαμε στην πλατεία Γεωργίου με το κασελάκι του, για 60 και πλέον χρόνια. Πάντα στο ίδιο σημείο ακόμη και σε εποχές που το επάγγελμα του λούστρου δεν είχε πια… πέραση.

29/04: Θλίψη για το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Κανελλόπουλο. Ο εκλιπών υπήρξε και στέλεχος της Ένωσης Κέντρου του Γεωργίου Παπανδρέου. Το 1978 ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ωστόσο έχασε την έδρα για 400 σταυρούς από τον αείμνηστο Ασημάκη Φωτήλα.

ΜΑΪΟΣ

1/05: Έφυγε από τη ζωή ο Σωτήρης Τασσόπουλος, συνταξιούχος του ΟΤΕ. Ήταν μέλος της Πολιτιστικής Λέσχης του ΟΤΕ , ενεργό μέλος στο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου και στο μουσικό σχήμα της λέσχης του ΟΤΕ

2/05: Νεκρός μέσα στο σπίτι του, στη Μπούκα Αιγιάλειας, βρέθηκε ο επιχειρηματίας Γιώργος Μοίραλης, της γνωστής οικογένειας των αθλητικών παραγόντων.

17/05: Έφυγε από τη ζωή ο  Φώτης Βουτσινάς, γνωστός με το παρατσούκλι “Φωτάκιας”. Ο εκλιπών ήταν τραγουδιστής είχε τραγουδήσει σε γνωστά κέντρα διασκέδασης, όπως το Lido, Φάρο, Villy’s Park, Παριζιάνα κλπ, ενώ για πολλά χρόνια ήταν στην Αμερική, όπου τραγουδούσε με Πάριο και Καζαντζίδη.

19/05: Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός οδοντίατρος Βασίλης Δρόσος σε ηλικία 60 ετών. Ο εκλιπών ήταν γνωστός για την αγάπη του για την φωτογραφία.

20/05: Θλίψη στην Πάτρα για την απώλεια του Ανδρέα Ν. Κολλιόπουλου, που έφυγε από τη ζωή στα 56 του χρόνια. Ήταν στέλεχος του υπουργείου Υγείας, ενώ παλιότερα εργαζόταν στην διοίκηση του Ευαγγελισμού

24/05: Θρήνος για τον χαμό του 20χρονου Αντώνη Διγγελόπουλου που σκοτώθηκε στην Ελευθερίου Βενιζέλου σε τροχαίο με τη μηχανή του. Ο άτυχος νεαρός έχασε τον έλεγχο της μηχανής που οδηγούσε και “καρφώθηκε” πάνω σε σταθμευμένο αυτοκίνητο.

26/05: Θλίψη στο Αίγιο για τον αδόκητο θάνατο του 73χρονου Γιάννη Πανανουδάκη, ιδιοκτήτη της γνωστής ομώνυμης ταβέρνας στη Ροδοδάφνη Αιγίου.

27/05: Πέθανε ο Γιώργος Πετρόπουλος, εκ των ιδιοκτητών της γνωστής καφετέριας "La Cite" που είχε γράψει ιστορία στην περιοχή του Πελεκάνου.

ΙΟΥΝΙΟΣ

3/06: Θλίψη προκάλεσε στην Πάτρα η απώλεια του Βασίλη Πετράκου, πολιτικού μηχανικού.  Υπήρξε συνεργάτης του αείμνηστου δημάρχου της Πάτρας Θεόδωρου Άννινου.

8/06: Έζησε έναν ολόκληρο αιώνα και τρία χρόνια, βίωσε όλα τα μεγάλα γεγονότα του 20ού και του 21ου αιώνα και εγκατέλειψε τα εγκόσμια στα βαθιά της γεράματα. Ο λόγος για την Αλεξάνδρα Χριστοπούλου, γιαγιά του προέδρου της Τοπικής Κοινότητα Ελεκίστρας Ανδρέα Χριστόπουλου.

9/06: Έφυγε από τη ζωή η Μαρία Μπουκαζή - Θλίψη για την οικογένεια της υποψήφιας βουλεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ Αγγελικής Τσονάκα.

13/06: Συγκίνηση για την απώλεια του Ντένη Δεσποτόπουλου. Ο άνδρας, γνωστός από τον χώρο της τηλεόρασης έπεσε από μπαλκόνι πολυκατοικίας.

15/06: Θλίψη προκάλεσε στην Πάτρα ο θάνατος της Ελένης Σουτέρα- Ασπιώτη.

21/06: Έφυγε από τη ζωή ο πρώην διευθυντής της Μαιευτικής-Γυναικολογικής Κλινικής του ΠΓΝΠ Βασίλης Τζιγγούνης.

21/06: Θλίψη στον ακαδημαϊκό κόσμο του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου προκάλεσε το άκουσμα του πρόωρου θανάτου του μέλους ΔΕΠ, αναπληρώτριας καθηγήτριας Φωτεινής Καριώτου.

22/06: Σε ηλικία 49 ετών έφυγε από τη ζωή ο Γεράσιμος Μητρέλης, ιδιοκτήτης του βιβλιοπωλείου "Μείλιχος" στην Αγυιά.

22/06: Πέθανε η Ευτέρπη Κωνσταντέλου, καλλονή της παλιάς Πάτρας, σε ηλικία 90 ετών. Η εκλιπούσα ήταν σύζυγος του αείμνηστου Αριστοτέλη Κωνσταντέλου, της κλινικής Ευαγγελισμός που στεγαζόταν επί δεκαετίες στην Μαιζώνος.

24/06: Θρήνος στον ιατρικό κόσμο της Πάτρας. Σε ηλικία 59 ετών έφυγε από τη ζωή η γιατρός – μικροβιολόγος Χρυσάνθη Μιχαλοπούλου.

24/06: Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 91ετών, ο Γιώργος Ευφραιμίδης, ο γνωστός παλιός έμπορος της Πάτρας. Είχε συνδέσει το όνομά του με το γνωστό εμπορικό κατάστημα που διατηρούσε για χρόνια στην οδό Αγίου Νικολάου.

27/06: Έφυγε από τη ζωή ο π. Παναγιώτης Ρούβαλης, Πρωτοπρεσβύτερος της Μητρόπολης Πατρών.

ΙΟΥΛΙΟΣ

5/07: Έφυγε από τη ζωή ο δάσκαλος Γιώργος Κουτρουμάνης.

8/07: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 χρονών ο γνωστός πατρινός επιχειρηματίας Γιάννης Βασιλόπουλος των ομώνυμων χημικών προϊόντων της Αγίου Ανδρέου.

9/07: Θρήνος στην τοπική ΕΛ.ΑΣ μετά την είδηση  του τραγικού θανάτου 45χρονου αστυνομικού στην Πάτρα.  Ο ανθυπαστυνόμος που υπηρετούσε στην Ασφάλεια Πάτρας, Γιώργος Πριόνας ενώ βρισκόταν στο σπίτι του και έκανε κάποιες εργασίες στην αυλή, κάποια στιγμή ενώ είχε στα χέρια του ένα σίδερο και προσπαθούσε να ξεβουλώσει ένα σιφώνι αυτό ακούμπησε σε ρεύμα, με αποτέλεσμα να κεραυνοβοληθεί και να χάσει ακαριαία τη ζωή του.

11/07: Θλίψη για τον Αχαιό οινοποιό Θανάση Παρπαρούση που έφυγε από τη ζωή. Ο Θανάσης Παρπαρούσης, ήταν ένας από τους πρωτεργάτες της ελληνικής οινικής αναγέννησης, αφού σπούδασε στη Ντιζόν οινολογία επέστρεψε στην αγαπημένη του Αχαΐα και από τη δεκαετία του 1970 αφιερώθηκε στην παραγωγή ξεχωριστών κρασιών στο οικογενειακό κτήμα στα Μποζαϊτικα.

12/07: Έφυγε από τη ζωή η Αλέκα Βακάλογλου, μετά από ασθένεια. Ήταν από τα σημαντικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στην Αχαΐα, ενώ είχε διατελέσει Νομάρχης Αργολίδας την περίοδο διακυβέρνησης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, με τον οποίο η οικογένειά της είχε στενές σχέσεις. Ήταν σύζυγος του επι σειρά ετών δημοτικού συμβούλου Πατρέων Μίμη Βακάλογλου.

13/07: Θλίψη για την απώλεια του ταξίαρχου ε.α. της ΕΛ.ΑΣ. Χρήστου Μπουρλέση, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 71 ετών. Ο εκλιπών έχασε τη μάχη που έδινε στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν, με καρδιολογικά προβλήματα.

16/07: Θλίψη προκάλεσε στην Πάτρα το άκουσμα του θανάτου της αρχιτέκτονα Τατιάνας Καλατζή σε ηλικία μόλις 50 ετών. Η εκλιπούσα ζούσε κι εργαζόταν στην Βιέννη, ήταν παντρεμένη και μητέρα δυο παιδιών.

17/07: Συγκίνηση στην Πάτρα και στην εκπαιδευτική κοινότητα, σκόρπισε η είδηση του θανάτου της Αδελαΐδας Ματθιοπούλου. Η εκπαιδευτικός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 58 ετών, μετά από μάχη που έδωσε με σοβαρή ασθένεια.

17/07: Έφυγε από τη ζωή στα 65 του χρόνια ο Ανδρέας Αντωνόπουλος,  στενός συνεργάτης του δημάρχου Κώστα Πελετίδη, υπεύθυνος επικοινωνίας του Δήμου Πατρέων και παλιός Πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων.

22/07: Έφυγε από τη ζωή η  Ρένια Ρηγοπούλου. Η εκλιπούσα ήταν συνταξιούχος υπάλληλος του ΟΤΕ και σύζυγος του αείμνηστου γεωπόνου Λεωνίδα Ρηγοπούλου. Με τον σύζυγό της απέκτησαν πέντε αγόρια. Τον Άγγελο που έφυγε πριν πέντε μήνες από τη ζωή, τον Δημήτρη (τεχνολόγο μηχανικό συνταξιούχος του ΟΤΕ), τον Ανδρέα (γυμναστή – έμπορο), τον Κώστα (δημοσιογράφο και αντιπρόεδρο της ΔΕΕΠ ΝΔ Αχαΐας) και τον Παναγιώτη (δημοσιογράφο).

23/07: Έφυγε από τη ζωή σκορπίζοντας θλίψη στη Πάτρα και στη χώρα, ο «πατριάρχης» της γνωστής εταιρείας ειδών ανδρικής ένδυσης DUR, Νίκος Δούρος, μια πολυσχιδής και ιδιαίτερα δυναμική προσωπικότητα. Υπήρξε επί πολλά χρόνια Πρόεδρος στο Επιμελητήριο Αχαΐας καθώς και Πρόεδρος στον Οργανισμό Λιμένα Πάτρας. Επίσης υπήρξε αντιπρόεδρος στον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Ελλάδας και Πρόδρος των Ρόταρι. Ήταν Πρόεδρος των Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών και Πρόξενος της Ουγγαρίας.

24/07: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών, ο Παναγιώτης Τραγότσαλος που είχε συνδέσει το όνομά του με το Μαρκάτο της Πάτρας.

25/07: Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Γιαννουλάκης. Ήταν δημόσιος υπάλληλος αλλά ασχολείτο και με την αθλητική δημοσιογραφία. Ήταν 72 ετών. Είχε συνεργαστεί με το Πάτρα Σπορ , τον Ημερήσιο και Εθνκό Κήρυκα ενώ έγινε επίτιμο μέλος των δημοσιογραφικών ενώσεων ΕΣΗΕΠΗΝ και ΠΣΑΤ.

26/07: Βαρύ το πένθος για την οικογένεια του  Γεράσιμου Φεσσιάν, καθώς έφυγε από τη ζωή η αδελφή του Δώρα σε ηλικία 64 ετών.

29/07: Η 14χρονη Χριστίνα δεν είναι πια μαζί μας. Το κορίτσι που όλη η Πάτρα προσεύχονταν, έφυγε από τη ζωή και οι γονείς πήραν την γενναία απόφαση να προχωρήσουν σε δωρεά οργάνων.

Η 14χρονη είχε σοκαριστικό τροχαίο τα ξημερώματα της Κυριακής της 9ης Ιουλίου στην περιοχή του Ρίου και από την πρώτη στιγμή ήταν σε σοβαρή κατάσταση, με βαριά χτυπήματα στο κεφάλι.

30/07: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 61 ετών η Ελένη Νικολ. Μουράτη, σύζυγος του πρώην αντιδημάρχου Πολιτισμού Ορέστη Σκαλτσά.

30/07: Ο 49χρονος Φάνης Πλέγας έχασε την ζωή του στην παραλία του Καστελοκάμπου. Ο άνδρας, βρισκόταν με την οικογένειά του σε παραλιακό κατάστημα, αισθάνθηκε αδιαθεσία και έχασε τις αισθήσεις του.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

1/08: Θλίψη στην Πάτρα σκόρπισε η είδηση του θανάτου της Βάσως Μεντζελοπούλου, ψυχής του ξενοδοχείου Αστήρ στο κέντρο της Πάτρας.

2/08: Μεγάλη λύπη και δάκρυα σκόρπισε η είδηση του θανάτου της Καλλιόπης (Πίτσας) Παν. Παναγοπούλου που έφυγε από τη ζωή στα 53 της μόλις χρόνια.

2/08: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 61 ετών ο Σάκης Χριστόπουλος, μετά από μάχη που έδωσε με ασθένεια. Ο εκλιπών στο παρελθόν διατηρούσε εμπορικό κατάστημα, ενώ ήταν γνωστός και από την εμπλοκή του με την Λέσχη 4Χ4.

7/08: Έφυγε από τη ζωή ο επιχειρηματίας Σωτήρης Βαρνακώτης. Ήταν ο ιδρυτής επιχείρησης με υαλοπίνακες στην Παραλία Πατρών.

8/08: Θλίψη και συγκίνηση στην κοινωνία της Πάτρας προξένησε η δυσάρεστη είδηση του θανάτου του Μάρκου Αθαν. Ουζούνη σε ηλικία 82 ετών. Ο εκλιπών ήταν πατέρας του γνωστού ιατρού καρδιολόγου Αθανασίου Ουζούνη, που υπηρετεί στην Καρδιολογική Κλινική του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας».

09/08: Θλίψη για τον γνωστό Πατρινό τραγουδιστή Γιάννη Πανίτσα, καθώς έφυγε από τη ζωή η μητέρα του Ελένη, σε ηλικία 78 ετών.

13/08: Συγκίνηση προκάλεσε στην ακαδημαϊκή κοινότητα, αλλά και στον πνευματικό κόσμο, η αναγγελία του θανάτου του ομότιμου καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών, Ηρακλή Εμμ. Καλλέργη.

14/08: Βαρύ το πένθος για την οικογένεια του Προέδρου του Συνδέσμου Τουριστικών γραφείων της Δυτικής Ελλάδας, Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης Δυτικής Ελλάδας Γιώργου Τελώνη, καθώς έφυγε από τη ζωή η μητέρα της συζύγου του Σαββίνας. Η Πιπίνα Καλιακούδα, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών, 40 μέρες μετά το θάνατο του συζύγου της Θάνου Καλιακούδα.

16/08: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 54 ετών ο Θανάσης Τζελετόπουλος, μετά από σοβαρά προβλήματα υγείας. Ο αδελφός του γνωστού επιχειρηματία εστίασης Δημήτρη Τζελετόπουλου, ήταν πατέρας δύο παιδιών.

17/08: Συγκίνηση για το θάνατο του Παναγιώτη Βαφείδη.  Έφυγε από τη ζωή μετά από μακροχρόνια μάχη με την ασθένεια του, σε ηλικία 46 ετών.

17/08: Θλίψη στην τοπική κοινωνία της Πάτρας προκάλεσε η είδηση του θανάτου του ομότιμου καθηγητή παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Απόστολου Βαγενάκη.

19/08: Έφυγε από τη ζωή ο μαθηματικός Μάκης Γέντσος. Υπηρέτησε σε σχολεία των νομών Ηλείας και Αχαΐας και συνταξιοδοτήθηκε το 2015.

23/08: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 63 ετών ο γνωστός Πατρινός έγκριτος δικηγόρος Κωνσταντίνος Κωσταράς. Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε θλίψη στον δικηγορικό κόσμο της Πάτρας και στην τοπική κοινωνία.

25/08: Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο γιατρός Γιώργος Κληρονόμος, ο οποίος είχε υπηρετήσει σε νοσοκομεία της Πάτρας.

25/08: Έφυγε από τη ζωή στα 85 του χρόνια ο παλαίμαχος της Παναχαϊκής και του Εθνικού, γνωστός και ως "Μαέστρος", Ανδρέας Αντωνάτος.

27/08: Θλίψη για το θάνατο της Λίτσας Ασπρομάλλη, σε ηλικία 50 ετών- Εργαζόταν στο ΤΕΠ του Αγίου Ανδρέα.

29/08: Ο Νίκος Τζελετόπουλος έφυγε από τη  ζωή προκαλώντας θλίψη. Ήταν μια σημαντική προσωπικότητα της ΕΑ Πατρών.  Ήταν πολυδύναμο μέλος της για δεκαετίες, ενώ είχε διατελέσει αντιπρόεδρος της ομάδας.

29/08: Έφυγε από τη ζωή η Γιώτα Καραλή. Ήταν σύζυγος του αείμνηστου δημοσιογράφου Γιάννη Καραλή και μητέρα της επίσης δημοσιογράφου Γωγώς , καθώς και της Πάκυς Καραλή, η οποία είναι μέλος του συλλόγου Άλμα Ζωής.

30/08: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών ο βετεράνος τερματοφύλακας της Παναχαϊκής, του Πανηλειακού, του Παναιγιάλειου, του Αστέρα Αμαλιάδας και αρκετών άλλων ηλειακών ομάδων, Γρηγόρης Πλιάτσικας.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

3/09: Έφυγε από την ζωή ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών Άρης Σισσούρας.

5/09: Βαρύ το πένθος για την οικογένεια του πατρινού δικηγόρου Δημήτρη Κομνηνού, καθώς έφυγε από τη ζωή ο πατέρας του Σπύρος.

5/09: Έφυγε από τη ζωή μετά από μάχη που έδωσε για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της υγείας του ο Πρόεδρος της Κοινότητας Χαραυγής στη Δυτική Αχαΐα, Νίκος Χρυσανθακόπουλος.

8/09: Μια νεαρή γυναίκα, μητέρα ενός παιδιού, έμελλε να φύγει νωρίς από τη ζωή. Πρόκειται για την Σοφία Αγγελοπούλου, σύζυγο του Άγγελου Κοκκότη, ιδιοκτήτης γνωστού καφέ στην Αγυιά και μητέρα ενός μικρού παιδιού.

11/09: Ιδιαίτερη θλίψη και συγκίνηση προξένησε το δυσάρεστο νέο του θανάτου του Γεωργίου Ιωαν. Μπαλή στα 78 του χρόνια. Ήταν παντρεμένος με την Ιωάννα Μπαλή, ιδιοκτήτρια του γνωστού και ιστορικού κομμωτηρίου της πόλης.

12/09: Έφυγε στα 92 ο Ντίνος Τσιμπούκης. Υπήρξε ο ιδρυτής της εταιρείας Dinos Ελαιοσυλλεκτική κατασκευάζοντας αρχικά ελαιοσυλλέκτες και αργότερα μηχανήματα για παραγωγούς.

14/09: Θλίψη στον ιατρικό κόσμο της Πάτρας και όχι μόνο προκάλεσε η είδηση του θανάτου της 46χρονης μικροβιολόγου του Καραμανδανείου Νοσοκομείου, Μαρίας Καραμήτσου.

16/09: Σοκ στην Πάτρα, από την απώλεια του δικηγόρου Στάθη Φίλη. Ο γνωστός δικηγόρος έφυγε από την ζωή, σε ηλικία 57 ετών.

21/09: Πένθος για την οικογένεια του Γιώργου Ρώρου, καθώς έφυγε από τη ζωή, η μητέρα του Βασιλική, σε ηλικία 99 ετών.

22/09: Το Αίγιο θρηνεί την απώλεια ενός νέου ανθρώπου, του 25χρονου Αντώνη Τσιγκρή, ο οποίος «έφυγε» το πρωί ως θύμα τροχαίου δυστυχήματος στην οδό Κορίνθου στο Αίγιο.

24/09: Έφυγε από την ζωή μετά από μάχη που έδωσε με την ασθένειά ο γνωστός επιχειρηματίας στον χώρο της ενοικίασης αυτοκινήτων (οδός Κανελλοπούλου),  Νίκος Κουκουτάς.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

1/10: Πέθανε ο δημοσιογράφος Κώστας Παπασπυρόπουλος. Υπήρξε τακτικό μέλος της ΕΣΗΕΠΗΝ και του ΤΕΑΣ, ανήκε δε στην παλιά φρουρά της έντυπης δημοσιογραφίας την οποία, υπηρέτησε με συνέπεια και επαγγελματική ευσυνειδησία, μέσα από τις στήλες της εφημερίδας «Πελοπόννησος».

4/10: Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 79 ετών, ο Ιωάννης Ηλιόπουλος, πατέρας του πατρινού δημοσιογράφου Γιώργου Ηλιόπουλου. Ο εκλιπών ήταν συνταξιούχος δικαστικός υπάλληλος και είχε διατελέσει για πολλά χρόνια Πρόεδρος των Δικαστικών Υπαλλήλων της Πάτρας.

9/10: Θλίψη για τον θάνατο του γιατρού Χαράλαμπου Στρούμπου- Είχε υπηρετήσει στο Νοσοκομείο του Ρίου

10/11: Πέθανε στην αγκαλιά της μητέρας του ο 22χρονος φοιτητής Νίκος Ζησιμόπουλος. Ο καρκίνος αποδείχθηκε γι’ αυτόν ένας αντίπαλος ανίκητος…

15/10: «Έφυγε» ο  δάσκαλος του 24ου Δημοτικού Σχολείου Ζαρουχλεΐκων, Τάκης Γκοτσόπουλος, που τα τελευταία χρόνια πάλευε με δύσκολη ασθένεια.

19/10: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 43 ετών η Ανθή Θούα, εξαιτίας παθολογικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε.

20/10: Έφυγε από τη ζωή ο Ηλίας Κρηνίδης, σε ηλικία 66 ετών. Ο εκλιπών ήταν συνταξιούχος και πρώην προϊστάμενος της οικονομικής υπηρεσίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, αδερφός του γνωστού δικηγόρου Γιάννη Κρηνίδη.

23/10: «Έφυγε»  η  πατρινή ζωγράφος Αικατερίνη Αντωνακοπούλου-Μαντά, επίλεκτο μέλος της πατραϊκής κοινωνίας, καθώς και ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Καλών Τεχνών Πάτρας «Κωστής Παλαμάς».

26/10: "Έφυγε" ο Νίκος Σακελλαρόπουλος, συνταξιούχο τεχνικό του Ταμείου της ΕΤΗΠΤΑ, εργαζόμενο ως λινοτύπη.

26/10: Έφυγε από τη ζωή ο συνταξιούχος του Υπουργείου Οικονομικών, Επαμεινώνδας Καλογερόπουλους, Ο εκλιπών είχε διατελέσει διευθυντής της ΔΟΥ Πατρών.

26/10: Έφυγε από τη ζωή στα 86 του χρόνια ο Πατρινός επιχειρηματίας Διονύσιος Κων. Λοτσάρης. Ο εκλιπών ασχολήθηκε με εμπορικές επιχειρήσεις και ανέπτυξε αξιόλογη εμπορο συνδικαλιστική δράση.

27/10: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 50 ετών ο Γιώργος Κόκλας, σκορπίζοντας θλίψη στην περιοχή του Σαραβαλίου.

27/10: Θλίψη και συγκίνηση προξένησε η δυσάρεστη είδηση του θανάτου του συμπολίτη Απόστολου Ηλ. Καρασπήλιου στα 88 του χρόνια. Ο εκλιπών είχε εργαστεί για χρόνια στον ΟΤΕ.

30/10: Θλίψη στον επιχειρηματικό κόσμο της Πάτρας, αλλά και στην τοπική κοινωνία σκόρπισε η είδηση του ξαφνικού θανάτου του γνωστού επιχειρηματία, Θάνου Κουρνούτου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

1/11: Έφυγε από τη ζωή η Τζόγια Καπάτου, ηγετική φυσιογνωμία του αντιδικτατορικού κινήματος.

1/11: Έφυγε αιφνίδια από τη ζωή η 56χρονη Βούλα Στεφανάτου - Εργαζόταν στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

3/11: Πέθανε ο πρώην διοικητής του ΚΕΤΧ, Στυλιανός Καλαϊτζίδης, μόλις λίγους μήνες μετά την αποστρατεία του.

3/11: "Έφυγε" ο θρυλικός σπίκερ Βασίλης Γεωργίου. Θλίψη προκάλεσε ο θάνατος του σπουδαίου Πατρινού δημοσιογράφου, στα 86 του χρόνια.

5/11: Πένθος για τον βουλευτή Νίκο Καραθανοσόπουλο - «Έφυγε» η μητέρα του, Διονυσία.

8/11: Πένθος στην οικογένεια της δημοσιογράφου Γωγώς Λαϊνιώτη καθώς “έφυγε” από την ζωή  η μητέρα της Ελένη Λυμπεροπούλου Λαΐνιώτη.

10/11: Πέθανε ο Πατρινός ηθοποιός Σπύρος Φωκάς, σε ηλικία 86 ετών.

13/11: Θρήνος για τον 26χρονο Παντελή Καρέλη. Έφυγε νωρίς από τη ζωή μετά από τροχαίο στην Ηρώων Πολυτεχνείου.

13/11: Φτωχότερο το αχαϊκό ποδόσφαιρο κι όχι μόνο, καθώς έφυγε από τη ζωή ο παλαίμαχος τερματοφύλακας της Παναχαϊκής, του Ολυμπιακού Πατρών κι άλλων ομάδων Παναγιώτης Γκαδόλος σε ηλικία 55 ετών.

14/11: Θλίψη για τον θάνατο του συνταξιούχου δασκάλου Μιλτιάδη Γεωργαλή.

15/11: Θλίψη και οδύνη για το θάνατο του 50χρονου Δημητρίου Παναγ. Καλύβα. Ο εκλιπών υπηρετούσε στο Λιμενικό Σώμα. Το τελευταίο χρονικό διάστημα έδινε γενναία μάχη με την ασθένεια του χωρίς στο τέλος να καταφέρει να βγει νικητής.

15/11: Έφυγε από τη ζωή ο ομ. καθηγητής Νευροχειρουργικής του Πανεπιστημίου Πατρών Θόδωρος  Μαραζιώτης, σε ηλικία 81 ετών.  Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε θλίψη στην πανεπιστημιακή κοινότητα της χώρας.

16/11: Μία μεγάλη απώλεια σημειώθηκε στην οδοντιατρική κοινότητα της Αχαΐας. Η οδοντίατρος Ευσταθία Βασ. Αποστόλου απεβίωσε σε ηλικία 63 ετών μετά από μία περιπέτεια υγείας που αντιμετώπισε με θάρρος και αξιοπρέπεια.

18/11: Θλίψη από τον θάνατο του καθηγητή Νίκου Κοτσόκολου. Διακεκριμένος εκπαιδευτικός, έφυγε πρόωρα από τη ζωή, προκαλώντας θλίψη σε όσους τον γνώρισαν.

22/11: Συγκίνηση για την απώλεια της Μαρίας Κων. Κούλη. Η εκλιπούσα ήταν γνωστή και αγαπητή στην Πατραϊκή κοινωνία καθώς και από το έργο της ως διδασκάλισσα & ομαδάρχισσα στην Χριστιανική Στέγη Πατρών & στις Κατασκηνώσεις Τιβεριάς της Χρ. Στέγης στη Ρίζα Ναυπακτίας.

25/11: Βαρύ πένθος στην οικογένεια Δημήτρη και Μιχάλη Κουρέτα, καθώς έφυγε από τη ζωή η μητέρα τους Αναστασία.

25/11: Έφυγε από τη ζωή ο Αριστείδης Γαλαριώτης. Επί σειρά ετών εργαζόταν ως οδηγός του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

1/12: "Έφυγε" ο Γιώργος Γεωργόπουλος, εργαζόμενος στο νοσοκομείο "Άγιος Ανδρέας"

2/12: Θρήνος στην Πάτρα για τον 31χρονο Λεωνίδα Παναγιωτόπουλο. Ο άνδρας για άγνωστο λόγο βρέθηκε νεκρός στην περιοχή των Συνόρων, σε πεζοδρόμιο της οδού 12ου Συντάγματος.

4/12: Πέθανε ο γνωστός επιχειρηματίας Κώστας Κούκος. Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός επιχειρηματίας Κώστας Κούκος, που σύμφωνα με πληροφορίες υπέστη ανακοπή καρδιάς.

5/12: Νεκρός ο πρώην διοικητής της Τροχαίας Πατρών, Μιχαήλ Ματσάκος. Ο 61χρονος απόστρατος της ΕΛ.ΑΣ. από το Αίγιο εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του μετά από ώρες αναζητήσεων σε αμπελώνες κοντά στην Άρλα Δυτικής Αχαΐας, από την 6η ΕΜΑΚ Πάτρας.

8/12: Έφυγε από τη ζωή ο μουσικός Νίκος Λέκκας. Κύμα συγκίνησης στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή, όταν έγινε γνωστή η θλιβερή είδηση. Ο εκλιπών ήταν αδελφός του επίσης μουσικού και καθηγητή,  πρώην Διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Σταμάτη Λέκκα και γιος του αείμνηστου μουσικού Γιώργου Λέκκα.

15/12: Θλίψη για τον θάνατο του Μίμη Χρονόπουλου. Η είδηση θανάτου του Μίμη Χρονόπουλου σκόρπισε θλίψη στην πατρινή κοινωνία  , καθώς ήταν ένας ιδιαίτερα αγαπητός και ενεργός πολίτης.

18/12: Από τα Δεμένικα ο 29χρονο αστυνομικός, Χρήστος Κουρουνιώτης, που σκοτώθηκε στον Ασπρόπυργο. Θρήνος για τον 29χρονο νεκρό αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ που σκοτώθηκε στη διάρκεια καταδίωξης στον Ασπρόπυργο.

18/12: Πλήρης ημερών έφυγε από τη ζωή ο Πίνδαρος Ντζανής. Οι μεγαλύτεροι θα τον θυμούνται για την αγάπη του προς τις ομάδες της Πάτρας, τα παιχνίδια των οποίων παρακολουθούσε ανελλιπώς.

18/12: Έφυγε από τη ζωή η Ανατολή Μπέτσου. Ήταν αγαπητή για την προσφορά της στον συνάνθρωπο και το κοινωνικό της έργο. Αφιέρωσε τη ζωή της στην υπηρεσία του συνανθρώπου και στην ανάπτυξη του κοινωνικού έργου.

20/12: Έφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος των Κρεοπωλών Παναγιώτης Ζυγούρας Έφυγε, ξαφνικά, από τη ζωή ο γνωστός επιχειρηματίας. Ο άτυχος 50χρονος, πατέρας 4 παιδιών άφησε τη ζωή από ανακοπή καρδιάς μέσα στο σπίτι του.

21/12: Έφυγε από τη ζωή ο μαιευτήρας Ιωάννης Κων. Στρατούλιας, σε ηλικία 98 ετών. Ο εκλιπών υπήρξε από τους γνωστότερους και καλύτερους επιστήμονες ιατρούς της περιοχής των Πατρών και ευρύτερα της Δυτικής Ελλάδας και ξακουστή ήταν η κλινική μαιευτική – γυναικολογική που λειτουργούσε από τα χρόνια του ’60 στην οδό Κανακάρη και Κολοκοτρώνη.

22/12: "Έφυγε" ο Δημήτρης Κούρκουλος, επιχειρηματίας πώλησης μουσικών οργάνων. Θλίψη από  την είδηση του θανάτου του Δημήτρη Κούρκουλου, ενός από τους πιο παλιούς επιχειρηματίες πώλησης μουσικών οργάνων στην πόλη.

24/12:  Πέθανε στα 33 του από ανακοπή, παραμονή Χριστουγέννων ο Μένιος Νιφόρας. Σοκ προκάλεσε η είδηση θανάτου του Μένιου Νιφόρα σε ηλικία 33 ετών, παραμονή Χριστουγέννων. Διατηρούσε εδώ και δύο χρόνια συνεργείο αυτοκινήτων στην συμβολή των οδών Μαιζώνος και Ιεροθέου.

25/12: Πέθανε από ανακοπή ο Παντελής Πολυδερόπουλος, αδελφός του γνωστού ηθοποιού. Κεραυνός εν αιθρία από την είδηση του θανάτου του Παντελή Πολυδερόπουλου στα 28 του χρόνια. Ο νεαρός άνδρας δούλευε ως μπάρμαν στο γνωστό κατάστημα εστίασης της Ρήγα Φεραίου, Bara

27/12: Θλίψη και συγκίνηση προξένησε στην πανεπιστημιακή κοινότητα και στην κοινωνία η δυσάρεστη είδηση του θανάτου του Καθηγητή του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών, Γεωργίου Αιμ. Λευθεριώτη σε ηλικία 58 ετών.

31/12:  Έφυγε από την ζωή, ένα μήνα μετά τον θάνατο της μητέρας της από καρκίνο και η πρωταθλήτρια Άρσης Βαρών Αρτεμις Θεριάκη, σε ηλικία μόλις 37 ετών από λευχαιμία.

Η Αρτεμις νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο του Ρίου, ενώ ακόμη και ο Πύρρος Δήμας είχε κάνει έκκληση για αιμοπετάλια. Πέθανε τα ξημερώματα παραμονής Πρωτοχρονιάς.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις