Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή ο οινοποιός Θανάσης Παρπαρούσης- Σεμνός, λιγομίλητος, Αχαιός αριστοκράτης

Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή ο  οινοποιός Θαν...

Πρωτοπόρος σε σημαντικές καινοτομίες της εποχής

Θλίψη για τον Αχαιό οινοποιό Θανάση Παρπαρούση που έφυγε, τη Δευτέρα, από τη ζωή.

Ο Θανάσης Παρπαρούσης, ήταν ένας από τους πρωτεργάτες της ελληνικής οινικής αναγέννησης, αφού σπούδασε στη Ντιζόν οινολογία επέστρεψε στην αγαπημένη του Αχαΐα και από τη δεκαετία του 1970 αφιερώθηκε στην παραγωγή ξεχωριστών κρασιών στο οικογενειακό κτήμα στα Μποζαϊτικα.

Γάλλο-σπουδασμένος οινολόγος από τους πρώτους, υπήρξε σηματωρός της νέας εποχής του ελληνικού κρασιού. Στηρίχτηκε και στήριξε μια άγνωστη ποικιλία, τον Σιδερίτη, τον μεταμόρφωσε σε εκπληκτικό φρέσκο λευκό κρασί, σε παιχνιδιάρικο ροζέ, σε απόσταγμα πρωτοκλασάτο. Έβαλε τη Μαυροδάφνη στην ξηρή τροχιά της και το Αγιωργίτικο σε κλασικές και επιλεγμένες εκδοχές.

Πρωτοπόρος σε σημαντικές καινοτομίες της εποχής όπως η χρήση ψυχόμενων δεξαμενών ξεχώρισε όχι μόνο για την παραγωγή ξεχωριστών κρασιών που εξέφραζαν το terroir της Αχαϊας αλλά και για το ήθος, την ταπεινότητα και την έμφυτη ευγένεια του.

Αφήνει πίσω του δύο εξαιρετικές κόρες για να συνεχίσουν επάξια το όραμα του, την Εριφύλη και την Δήμητρα. 

Ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου, αποχεραιτά τον Θανάση Παρπαρούση:

Φτωχότερος από χθές ο αμπελοοινικός κλάδος της χώρας μας!
Έφυγε από τη ζωή εχθές ένας υπέροχος άνθρωπος και οινοπραγωγός, ο Θανάσης Παρπαρούσης, ένας από τους πρωτεργάτες της ελληνικής οινικής αναγέννησης που αφού σπούδασε στη Ντιζόν οινολογία επέστρεψε στην αγαπημένη του Αχαΐα και από τη δεκαετία του 1970 αφιερώθηκε στην παραγωγή ξεχωριστών κρασιών στο οικογενειακό κτήμα στα Μποζαϊτικα.
Πρωτοπόρος σε σημαντικές καινοτομίες της εποχής όπως η χρήση ψυχόμενων δεξαμενών ξεχώρισε όχι μόνο για την παραγωγή ξεχωριστών κρασιών που εξέφραζαν το terroir της Αχαϊας αλλά και για το ήθος, την ταπεινότητα και την έμφυτη ευγένεια του. Ένας πραγματικός gentleman.
Αφήνει όμως πίσω δύο εξαιρετικές κόρες για να συνεχίσουν επάξια το όραμα του.
Το Διοικητικό Συμβούλιο και το προσωπικό του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου εκφράζουν τα πιο θερμά τους συλλυπητήρια στη οικογένεια και τους οικείους του.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις