Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Θλίψη για το θάνατο του Καθηγητή του Πανεπιστημίου Γεωργίου Λευθεριώτη στα 58 του χρόνια

Πάτρα: Θλίψη για το θάνατο του Καθηγητή ...

Ο εκλιπών με σπουδές στο Πανεπιστήμιο Πατρών και στο Πανεπιστήμιο Warwick της Αγγλίας, ήταν Καθηγητής στο τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου της Πάτρας από το 2009

Θλίψη και συγκίνηση προξένησε στην πανεπιστημιακή κοινότητα και στην κοινωνία η δυσάρεστη είδηση του θανάτου του Καθηγητή του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών, Γεωργίου Αιμ. Λευθεριώτη σε ηλικία 58 ετών.

Η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή 29-12-2023 στη 1 το μεσημέρι στο Α’ Κοιμητήριο Πατρών και θα ακολουθήσει η ταφή του στο Β’ Κοιμητήριο Λεύκας Πατρών.

Ο Γεώργιος Λευθεριώτης ήταν παντρεμένος με την Φωτεινή Λευθεριώτη και ήταν πατέρας δύο παιδιών, του Αιμίλιου και του Αναστάσιου.

Είχε γεννηθεί στις 4 Ιουνίου 1965 και είχε σπουδάσει φυσική στο Πανεπιστήμιο Πατρών, την περίοδο Σεπτέμβριο 1983 με Σεπτέμβριο 1987.

Ο τίτλος της Διπλωματικής του εργασίας ήταν: “Σχεδίαση ρότορα αιολικής μηχανής σε σχήμα ρόδας ποδηλάτου”.

Όπως είδαμε στο πλούσιο βιογραφικό του, ο Γεώργιος Λευθεριώτης έκανε στη συνέχεια μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγγλία όπου και πήρε MSc (by research, with distinction) στον τομέα του Engineering, στο Πανεπιστήμιο του Warwick, (αποφοίτησε τον Μάιο 1989) με ερευνητικό πεδίο την Αιολική Ενέργεια.

Στο ίδιο πανεπιστήμιο του Warwick, στην Αγγλία, την περίοδο Ιανουάριος 1990- Αύγουστος 1992 πάντα στο ερευνητικό πεδίο: Αιολική Ενέργεια, ο Γεώργιος Λευθεριώτης έκανε και το Διδακτορικό του, PhD.

Τίτλος Διατριβής: «Development of wind turbines to operate in modified axial flows which contain swirl velocities and non-uniform distributions».

Η λαμπρή επαγγελματική του σταδιοδρομία ξεκίνησε από το ΑΤΕΙ Πάτρας το 1995 όπου διετέλεσε έως το 2001 Επιστημονικός συνεργάτης ενώ από 1-2-1996 έως 5-6-2001 ήταν: Ερευνητής, στο Εργαστήριο Ηλιακής Ενέργειας, στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών.

Από τον Σεπτέμβριο του 2009 ήταν πλέον Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο, ξεκινώντας ως Επίκουρος Καθηγητής στο τμήμα Φυσικής, από το Μάρτιο του 2016 Αναπληρωτής Καθηγητής και από τις 24-2-2023: Καθηγητής, στο Πανεπιστήμιο Πατρών, πάντα στο Τμήμα Φυσικής, στον Τομέα Εφαρμοσμένης Φυσικής.

Ο εκλιπών υπήρξε ένας εκλεκτός επιστήμονας με υψηλή κατάρτιση στο γνωστικό του αντικείμενο, και ένας καλός οικογενειάρχης. Η απώλεια του πραγματικά λύπησε την πανεπιστημιακή κοινότητα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις