Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μαύρη Θάλασσα: Δύο σενάρια για την έκρηξη στο ελληνόκτητο πλοίο

Πηγή: Сили оборони півдня України

Πηγή: Сили оборони півдня України

Μεταξύ των τριών ελαφρά τραυματιών, περιλαμβάνονται δύο Ελληνες

Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως σχετικά με το περιστατικό κατά το οποίο ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο υπέστη ζημιές στη Μαύρη Θάλασσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πλοίο ξηρού φορτίου Vyssos με σημαία Παναμά, συμφερόντων της Nava Shipping Ltd, απέπλευσε από τη Σικελία με κατεύθυνση προς το λιμάνι Ισμαήλ της Ουκρανίας στον Δούναβη, προκειμένου να φορτώσει σιτηρά.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 8 το πρωί της 27ης Δεκεμβρίου, όταν το πλοίο, εισερχόμενο στο κανάλι, δέχθηκε επίθεση από drone ή προσέκρουσε σε νάρκη, με αποτέλεσμα να σημειωθεί έκρηξη.

Η έκρηξη είχε ως αποτέλεσμα την πρόκληση υλικών ζημιών στο πλοίο, ενώ τρία μέλη του πληρώματος τραυματίστηκαν ελαφρά από το ωστικό κύμα.

Σύμφωνα με τις Ναυτικές Αμυντικές Δυνάμεις της Νότιας Ουκρανίας, διασωστικά σκάφη που έσπευσαν να συνδράμουν το πλήρωμα, μετέφεραν γιατρούς στο πλοίο.

Μεταξύ των τριών ελαφρά τραυματιών, περιλαμβάνονται δύο Ελληνες, ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος, οι οποίοι δεν χρειάστηκε να διακομισθούν σε νοσοκομείο.

Ο τρίτος τραυματίας, με καταγωγή από την Αίγυπτο, διακομίσθηκε σε νοσοκομείο προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ρυμούλκηση του φορτηγού πλοίου στο λιμάνι του Ισμαήλ, ενώ η έκταση των ζημιών θα εκτιμηθεί μετά τον κατάπλου και τον έλεγχο που θα πραγματοποιηθεί από επιθεωρητή.

πηγη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις