Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Συνεχίζονται οι έρευνες της ΕΛΑΣ για την συμμορία που εμπλέκεται στην θανάσιμη καταδίωξη με θύμα τον 29χρονο Πατρινό αστυνομικό

Συνεχίζονται οι έρευνες της ΕΛΑΣ για την...

Σε δύο αιματηρές καταδιώξεις συμμετείχε ο 17χρονος Ρομά που συνελήφθη

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για την πλήρη αποδόμηση της οργάνωσης, τα μέλη της οποίας συμμετείχαν στην καταδίωξη που έγινε το πρωί της περασμένης Δευτέρας (18/12) και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του 29χρονου πατρινού αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ.

Ήδη για την υπόθεση έχουν συλληφθεί δύο Ρομά, ένας 20χρονος και ένας -κατά δήλωσή του- 17χρονος, με τους αστυνομικούς να αναζητούν ακόμη δύο άτομα, ένα εκ των οποίων έχει ήδη ταυτοποιηθεί.

Πρόκειται για συμμορία που «ειδικεύεται» στις κλοπές οχημάτων, συνήθως παλαιών, και εμφανίζει «πλούσια» παραβατική δράση με κάποια από τα μέλη της να είναι γνωστά στις Αρχές, να έχουν συλληφθεί στο παρελθόν και τώρα να κυκλοφορούν ελεύθερα συνεχίζοντας το «έργο» τους.

Η εμπλοκή του 17χρονου στην καταδίωξη στο Πέραμα

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του 17χρονου συλληφθέντα για τον οποίο αποκαλύφθηκε ότι είχε εμπλακεί και στην καταδίωξη που είχε γίνει στο Πέραμα το 2021 κατά την οποία είχε χάσει τη ζωή του ένας 20χρονος Ρομά από πυρά αστυνομικού.

Συγκεκριμένα ο 17χρονος ήταν συνοδηγός στο όχημα που οδηγούσε ο 20χρονος και, αρχικά, είχε καταφέρει να διαφύγει. Αργότερα εντοπίστηκε και συνελήφθη, ωστόσο στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους τους οποίους φέρεται να μην τήρησε για τουλάχιστον ενάμιση χρόνο με αποτέλεσμα να ενημερωθεί σχετικά και ο αρμόδιος εισαγγελέας.

Η καταδίωξη και οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.

Όσον αφορά στα άλλα δύο μέλη της οργάνωσης, πληροφορίες αναφέρουν ότι, τουλάχιστον για τον έναν από αυτούς, υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για το μέρος στο οποίο κρύβεται με τους αστυνομικός να βρίσκονται όλο και πιο «κοντά» του.

Υπενθυμίζεται ότι η καταδίωξη που κατέληξε σε τραγωδία σημειώθηκε από το βράδυ της περασμένης Κυριακής έως και τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, όταν οι δράστες, κατά την προσπάθεια διαφυγής τους μετά από κλοπή δύο αυτοκινήτων, έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης.

Ανέπτυξαν υπερβολική ταχύτητα και άρχισαν να πραγματοποιούν επικίνδυνους ελιγμούς. Ακολούθως, επί της Λεωφόρου Αθηνών με κατεύθυνση τον Ασπρόπυργο, στο 14ο περίπου χλμ της Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου, ο 20χρονος έχασε τον έλεγχο του κλεμμένου οχήματος και συγκρούστηκε με άλλο κλεμμένο όχημα, που οδηγούσε συνεργός του, με συνέπεια να ακινητοποιηθεί και να συλληφθεί, αφού προσέκρουσε στο διαχωριστικό στηθαίο, ενώ το άλλο όχημα με τον οδηγό διέφυγε.

Στη συνέχεια, μοτοσικλέτα της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., που ακολουθούσε το όχημα, προσέκρουσε πάνω σε περιπολικό, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του 29χρονου οδηγού της μοτοσικλέτας και τον βαρύ τραυματισμό του συνοδηγού. Παράλληλα, τραυματίστηκε ελαφρά το πλήρωμα του περιπολικού και προκλήθηκαν φθορές στο υπηρεσιακό όχημα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις