Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Έκρηξη ηφαιστείου στην Ισλανδία: Εικόνες αποκάλυψης

Έκρηξη ηφαιστείου στην Ισλανδία: Εικόνες...

Ανησυχία στο Ρέκιαβικ για τα τοξικά αέρια

Οδοφράγματα στήνουν οι αρχές της Ισλανδίας σε μια προσπάθεια να περιορίσουν τη λάβα, μετά τη χθεσινή έκρηξη ηφαιστείου, που ρέει σε μία μεγάλη έκταση που ξεπερνά τα 4 χλμ στη χερσόνησο Ρέικανες. 

Παρά το γεγονός ότι την Τρίτη (19.12.2023) σημειώθηκαν 300 σεισμικές δονήσεις, οι ειδικοί εκτιμούν ότι οι σεισμού έχουν κοπάσει, γεγονός που εκλαμβάνουν ως την πρώτη ένδειξη ότι η έκρηξη του ηφαιστείου στην Ισλανδία έχει αρχίσει να σταθεροποιείται. 

Οι εικόνες που έρχονται από το σημείο είναι συγκλονιστικές, ενώ σημειώνεται πως περίπου 4.000 κάτοικοι έχουν εκκενώσει την ευρύτερη περιοχή.

Η λάβα που εκτοξεύεται από το ηφαίστειο στην Ισλανδία φαίνεται πως ρέει σε μακρινή απόσταση από την πόλη με τις Αρχές να εκφράζουν την ελπίδα ότι η πόλη δεν θα απειληθεί. 

Η έκρηξη ήταν εντυπωσιακή καθώς η λάβα και ο καπνός έφτασε σε ύψος 100 μέτρων. 

Στα πλάνα που μεταδίδονται ζωντανά από την έκρηξη διακρίνεται να ρέει κίτρινη, πορτοκαλί και κόκκινη λάβα που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τον ουρανό.

Η μυρωδιά του καπνού και της τέφρας φτάνει σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από το σημείο της έκρηξης.

Το Ρέκιαβικ μπορεί να μην κινδυνεύει από το μάγμα του ηφαιστείου, κινδυνεύουν όμως οι κάτοικοί της από τις τεράστιες ποσότητες τοξικών αερίων που εκλύει.

Οι επιστήμονες λένε ότι στην πραγματικότητα δεν γνωρίζουν πόσο καιρό θα διαρκέσει η εκτόξευση λάβας, καθώς το ηφαίστειο μπορεί να συνεχίσει να «βρυχάται» για μέρες, ή ακόμα και για μήνες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις