Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Προϋπολογισμός 2024 - Κυριάκος Βελόπουλος: Αντιλαϊκός, αντιαναπτυξιακός κομμένος και ραμμένος στα μέτρα των ολιγαρχών

Προϋπολογισμός 2024 - Κυριάκος Βελόπουλο...

Τι είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

«Αντιλαϊκό και αντιαναπτυξιακό» χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό που κατέθεσε η κυβέρνηση για το 2024, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

«Είναι κομμένος και ραμμένος στα μέτρα των ολιγαρχών και των καπιταλιστών», ανέφερε ο Κυριάκος Βελόπουλος και προσέθεσε ότι «για να πετύχει ο προϋπολογισμός, πρέπει να αναπτυχθεί με ρυθμό 2,9% το ΑΕΠ, ώστε να προσεγγίσει τα 234 δισ. ευρώ. Αυτό είναι αδύνατο να γίνει, διότι ό,τι ξεπουλήσατε, ξεπουλήσατε… Δεν έχει μείνει να πουλήσετε κάτι, μόνο αν πουλήσετε το κτίριο της Βουλής. Ό,τι λένε οι ολιγάρχες, η πλουτοκρατία και οι καπιταλιστές κάνετε».

 Η Ελληνική Λύση λέει «”όχι” στον προϋπολογισμό για ουσιαστικούς, εθνικούς, πολιτικούς, κοινωνικούς, λαϊκούς λόγους. Λέμε “ναι” στα θέματα των εξοπλισμών αλλά και εκεί έχουμε ενστάσεις», τόνισε ο Κυριάκος Βελόπουλος, σημειώνοντας ότι ο προϋπολογισμός «βοηθάει τους ολιχάρχες και τους τραπεζίτες, δεν βοηθάει τους πολίτες». Όπως είπε, η αποτυχία του προϋπολογισμού αποδεικνύεται από το γεγονός ότι προβλέπει «40% έσοδα από ΦΠΑ».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης εξαπέλυσε επίθεση τον υπουργό Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη, κατηγορώντας τον πως λέει ψέματα στο κοινοβούλιο ότι αυξήθηκε ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα. «Το συγκρίσιμο μέγεθος είναι ο μέσος μισθός και εκεί η Ελλάδα είναι 3η από το τέλος» στη σχετική λίστα των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξήγησε. «Καλό είναι να λέτε ψέματα αλλά πρέπει να είστε προσεκτικοί.

 Ο κόσμος κ. Χατζηδάκη δεν ξέρει οικονομικά και δεν είναι υποχρεωμένος. Όσο είμαστε εμείς εδώ, δεν θα λέτε ψέματα στον ελληνικό λαό. Θα σας ξεμπροστιάζουμε, θα σας αποκαλύπτουμε και θα σας λέμε τις αλήθειες», τόνισε ο Κυριάκος Βελόπουλος και αποκάλεσε τον υπουργό Οικονομικών «ή μη γνωρίζοντα ή ψεύτη». Ανέφερε ότι «το κόμμα που ανέχεται τον υπουργό να μη γνωρίζει ή να λέει ψέματα, είναι: ή κυβέρνηση επικινδύνων ή κυβέρνηση ψευτών. Διαλέξτε και πάρτε».

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Βελόπουλος, είπε ότι η κυβέρνηση δεν κάνει κάτι για το λαθρεμπόριο καυσίμων, ποτών και τσιγάρων, «από το οποίο το κράτος χάνει 3 – 5 δισ. ευρώ το χρόνο» και ότι για τη φοροδιαφυγή «φτιάξατε μια εφαρμογή» ώστε να καταγγέλλει ο ένας Έλληνας τον άλλον».

Επανέλαβε την πρόταση του κόμματός του για «οριζόντια επιβολή φόρου 15%, έσοδα-έξοδα και φορολογείται ό,τι μένει». Σημείωσε επίσης, ότι η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα «για την φούσκα των ακινήτων. Η ΤτΕ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου με πρόσφατη έκθεσή της, σύμφωνα με την οποία το κόστος στέγασης το 2022 διαμορφώθηκε στο 34,2% του μισθούς».

Όσον αφορά την ακρίβεια, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι την ενδιαφέρουν τα καρτέλ και οι πολυεθνικές. «Αφήνετε τον αγρότη και τον κτηνοτρόφο να εκβιάζονται από τα καρτέλ», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «αφήσατε σε αργό θάνατο» την ελληνική κτηνοτροφία. Ο Κυριάκος Βελόπουλος επισήμανε ότι η «ακρίβεια οφείλεται από τα κρατικά πακέτα στήριξης μόνο σε ολιγάρχες και όχι σε μικρομεσαίους και όχι σε μικρούς παραγωγούς.

Ο όγκος εμπορευμάτων που παράγεται πλέον δεν είναι ίσος με τη ζήτηση, είναι πολύ μικρότερος. Όταν παράγουμε λιγότερα από ό,τι καταναλώνουμε, η τιμή εκτοξεύεται», σημείωσε. «Δεν έχετε ούτε τη διάθεση, ούτε το θάρρος, ούτε την τόλμη να τα βάλετε με τα καρτέλ, τους ολιγάρχες και τον αισχρό καπιταλισμό», τόνισε, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση.

Επίσης, ο Κυριάκος Βελόπουλος, κατέθεσε στα πρακτικά της βουλής τη μελέτη της Ελληνικής Λύσης για την ανάπτυξη της αμυντικής βιομηχανίας και το πρόγραμμα των εξοπλισμών. «Η Ελλάδα χρειάζεται εξοπλισμούς για «πόλεμο ψηφιδωτού»», ανέφερε.

Σχετικά με την εγκληματικότητα, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, είπε ότι «με τη ΝΔ ο νόμος και τάξη έγινε ανομία και αταξία». «Μόνο με την Ελληνική Λύση θα δοθεί η ειρήνη, ο νόμος και η τάξη στην ελληνική κοινωνία», σημείωσε.

Τέλος, για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας, ο Κυριάκος Βελόπουλος, τόνισε ότι όλα είναι θέμα παιδείας. Δήλωσε ότι «πρέπει να επενδύσουμε στην πρόληψη. Πρέπει να προσληφθούν σεκιούριτι από τις ΠΑΕ, δεν είναι έργο της αστυνομίας να φυλάσσει ανώνυμες εταιρείες», κατέληξε.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις