Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Τα Χριστούγεννα στον «Άρτο Αγάπης» με τους 80 εθελοντές που διδάσκουν ανθρωπιά

Πάτρα: Τα Χριστούγεννα στον «Άρτο Αγάπης...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

400 περίπου άτομα καταφεύγουν καθημερινά στο συσσίτιο της Ιεράς Μητρόπολης

Αυξημένες είναι οι ανάγκες, στο κεντρικό συσσίτιο της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών «Άρτος Αγάπης».

Τα 400 περίπου άτομα που καταφεύγουν εκεί καθημερινά, θα έχουν την ανάλογη σίτιση και τις ημέρες των Χριστουγέννων.

«Δυστυχώς όπως κάθε χρόνο, οι ανάγκες αυξάνονται. Τόσο στο κεντρικό μας συσσίτιο, όσο και στις ενορίες που καταφεύγουν οικογένειες και παραλαμβάνουν πακέτα με τρόφιμα μακράς διαρκείας, τα οποία θα μαγειρέψουν στις γιορτές. Στον «Άρτο Αγάπης, καθημερινά σιτίζονται 400 άτομα και όπως κάθε χρόνο για τα Χριστούγεννα, για αυτούς, ετοιμάζεται ένα πιο γιορτινό γεύμα, μαζί με τα παραδοσιακά γλυκίσματα» αναφέρει στο thebest.gr o πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών π. Αρτέμιος Αργυρόπουλος.

Ο «Άρτος Αγάπης» απευθύνεται σε όσους συμπολίτες, ανήμπορους και ευάλωτους, που ασθενούν ή για διάφορους λόγους δεν μπορούν να βγουν απ’ το σπίτι τους. Η εκκλησία μεριμνά ώστε να φτάνει εκεί, τα μεσημέρια, το συσσίτιο τους, με την συνδρομή εθελοντών αλλά και ιερέων.  Το φαγητό είναι μαγειρεμένο και φτιάχνεται στο μαγειρείο – εστιατόριο της δομής στην οδό Φιλοποίμενος από μάγειρες της Ιεράς Μητροπόλεως.

«Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, έχει πει, ότι δεν θέλει κανένας Πατρινός να πεινάει και η φιλοσοφία του συσσιτίου είναι, ό,τι τρώμε στα σπίτια μας, να μπορούν να το γευθούν και αυτοί οι άνθρωποι που μας χρειάζονται. Να μην στερούνται ούτε ποιότητας, ούτε ποσότητας για να αισθάνονται και αυτοί ότι είναι συμπολίτες που έχουν την αγάπη όλων μας, σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που περνάμε».

Κύριος μοχλός ενίσχυσης οι εθελοντές

«Η πόλη μας έχει εθελοντισμό. Στον «Άρτο Αγάπης» έρχονται περίπου 80 άτομα, τα οποία πηγαίνουν εναλλασσόμενα σε καθημερινή βάση και βοηθούν τους μάγειρες στην παρασκευή των φαγητών. Οι εθελοντές, γενικότερα, βοηθάνε τόσο στην Ιερά Μητρόπολη όσο και στις ενορίες, είναι ο κύριος μοχλός ενίσχυσης» επισημαίνει ο π. Αρτέμιος.

Πήγαμε βόλτα στο χριστουγεννιάτικο πάρκο του Αγίου Ανδρέα και πήραμε γεύση αγάπης και ζεστασιάς -ΦΩΤΟ

Το Πάρκο Αγάπης

«Αυτές τις ημέρες, γίνεται στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέου το Χριστουγεννιάτικο Πάρκο Αγάπης, που σκοπό έχει να ενισχυθεί όσο μπορεί το συσσίτιό μας αλλά και άλλες φιλανθρωπικές δράσεις της Ιεράς Μητρόπολης. Οι ανάγκες είναι μεγάλες, για να σιτιστούν αυτά τα 400 άτομα, το κόστος είναι πολύ μεγάλο».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις