Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το TEDxPatras 2023 Bridging Within ολοκληρώθηκε με επιτυχία

Το TEDxPatras 2023 Bridging Within ολοκλ...

Όλα όσα είδαμε στο 3ο session του TEDx Patras - Bridging Within

Το τρίτο session του TEDxPatras 2023 άνοιξαν οι Στέλιος Τσουκιάς, Ιάσονας Οικονόμου και Θάνος Σταυρίδης, παρασύροντας τους TEDxsters στους ηλεκτρισμένους ρυθμούς μιας performance με επιρροές από ποικίλα είδη και μουσικές παραδόσεις.

 "Με τον δικό του, μοναδικό τρόπο και με αφορμή  τη μουσική γέφυρα, «το περίεργο εκείνο μονοπάτι που ξεφεύγει ξαφνικά από την επανάληψη και παρεκβαίνει από τον κύριο δρόμο» καταπιάστηκε ο Φοίβος Δεληβοριάς με τη φετινή θεματική του TEDxPatras 2023, «Bridging Within». Ο αγαπημένος τραγουδοποιός και ερμηνευτής μοιράστηκε με το κοινό μια αναδρομή σε όσα στάθηκαν «γέφυρες» για τη δική του προσωπική του πορεία. Μίλησε ακόμα για την ιδιότητα της τέχνης να γίνεται ταξίδι, διαδρομή που ενώνει την αφετηρία με τον προορισμό, τον πομπό με τον δέκτη.  «Σε όποια πλευρά κι αν βρεθείτε θέλει μελέτη και ακραία μοναξιά, θέλει όμως και συντροφικότητα και έντονη κοινωνικότητα. Γενικώς, είτε είμαστε εκείνοι που μιλούν, είτε εκείνοι που ακούν, δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ τη γέφυρα, που περνάει στα απέναντι. Και όλα τα απέναντι του κόσμου, βρίσκονται εδώ». 

 Στις ιδιαίτερες γέφυρες- γνωστικές λειτουργίες που ενώνουν το αντιληπτό, τον κόσμο των ερεθισμάτων και την διαδικασία πρόσληψης και ερμηνείας, τον κόσμο του εγκεφάλου, εστίασε η επόμενη ομιλήτρια του TEDxPatras 2023, Ελισσάβετ Κάλμπαρη. Η νευροψυχολόγος και σύμβουλος νευροηγεσίας προσέγγισε το Bridging Within στη βάση της τη συνοχής που έχουν το συναίσθημα και η λογική μας. «Είναι μαγικό πώς τα μηνύματα εκ των έσω μας γεφυρώνουν με τον έξω κόσμο και την πραγματικότητα μας. Συνδέοντας τις καρδιές και τα συναισθήματα μας, μπορούμε να σπάμε τα φράγματα, να δημιουργούμε γέφυρες μεταξύ μας. Με κάθε συνειδητή απόφαση, με κάθε πράξη αυθεντικότητας, επιλέγουμε να είμαστε συνδεδεμένοι, να είμαστε εμπνευσμένοι, και να δημιουργούμε έναν κόσμο γεμάτο ευκαιρίες».

 Για το πώς κατόρθωσε να χτίσει τη δική της γέφυρα μέσω του stand-up comedy μίλησε η τελευταία ομιλήτρια που πήρε τη σκυτάλη στο φετινό TEDxPatras. «Μέσα από την κωμωδία και το γέλιο μαθαίνουμε ο ένας τις εμπειρίες του άλλου και καταλαβαίνουμε ότι έχουμε πολύ περισσότερα κοινά απ' ό,τι νομίζουμε. Το χιούμορ μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μειώσει την ένταση και να δημιουργήσει ένα ασφαλές μέρος για διάλογο μεταξύ διαφορετικών πολιτισμών για την αντιμετώπιση κοινωνικών ανισοτήτων».

 Η Ola Labib , με την αυθεντικότητα και την αμεσότητα που τη χαρακτηρίζουν, κατόρθωσε να στήσει μπροστά στα μάτια του κοινού τη δική της «ανατομία» του Bridging Within. Δεν ξέχασε τίποτα: η γέφυρα της είχε θεμέλια, υποδομή- και ένα αρχιτεκτονικό σχέδιο ικανό να εξασφαλίσει ισορροπία και ανθεκτικότητα στην κατασκευή.

«Το δικό μου θεμέλιο είναι ο εαυτός μου. Είστε το δικό σας θεμέλιο για τα βαριά φορτία που σας φέρνει η ζωή. Υποδομή σας, οι άνθρωποι που θα σας κρατήσουν στη θέση σας, ώστε να μην ταλαντεύεστε όταν το φορτίο της ζωής γίνεται βαρύ. Το τμήμα που δέχεται τη μεγαλύτερη πίεση, είναι το μέρος που μας συνδέει με άλλες κοινότητες εκτός της δικής μας». 

Το TEDxPatras 2023: Bridging Within έφτασε λοιπόν στο τέλος του. Ευχή και ελπίδα όλων μας, η σημερινή μέρα να αποτελέσει γέφυρα για όλους: κοινό και ομιλητές, οργανωτική ομάδα και εθελοντές και εταίρους. Η επόμενη μέρα ας μας βρει λίγο σοφότερους, ικανότερους να αντικρίζουμε την κάθε απέναντι όχθη με την πεποίθηση ότι αξίζει να χτίσουμε μια γέφυρα για να την προσεγγίσουμε- και αισιόδοξους ότι τα υλικά και η τεχνογνωσία για να το πετύχουμε βρίσκονται εντός μας και γύρω μας" αναφέρει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις