Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα: Στα κεραμίδια για τις ανεμογεννήτριες κάτοικοι στο Λεόντιο

Αχαΐα: Στα κεραμίδια για τις ανεμογεννήτ...

Τι αναφέρει η η Επιτροπή Αγώνα Λεοντίου & Αγωνιστική Κίνηση Πάτρας,

Στα κεραμίδια βρίσκονται κάτοικοι στο Λεόντιο Αχαΐας για τις ανεμογεννήτριες.  και την προοπτική να τοποθετηθούν στην περιοχή κάνοντας λόγο " για επαναφορά του ακυρωμένου αιολικού  για «νέες» γνωματεύσεις προς ανατροπή της ισχύουσας απόφασης ακύρωσης", στο Ορνιθοκάθισμα.

Σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα Λεοντίου & Αγωνιστική Κίνηση Πάτρας, μεταξύ άλλων τονίζει:

"Πληροφορούμε τους πάντες ότι αυτό το προετοιμαζόμενο έγκλημα δεν θα περάσει, ήδη έχει πραγματοποιηθεί νομική καταγγελία και το ζήτημα βρίσκεται πλέον και στην ελληνική δικαιοσύνη. Ο δίκαιος
αγώνας των κατοίκων και των φορέων της περιοχής θα συνεχιστεί με κάθε τρόπο, ακόμη και αν χρειαστεί να γίνει προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.


Στις Άλπεις, στα Απέννινα, στα Καρπάθια και στα Πυρηναία δεν υπάρχουν ανεμογεννήτριες. Εκεί οι χώρες σέβονται και προστατεύουν σαν κόρη οφθαλμού τον φυσικό πλούτο τους και τα ορεινά χωριά τους. Οι διαφημίσεις που μας δείχνουν δεν είναι από εκεί… είναι από τον ξεκοιλιασμένο τόπο μας, για να γίνουμε η μπαταρία της Ευρώπης, όπως είχε διαμηνύσει ο Πρωθυπουργός και όπως προστάζουν τα συμφέροντα των επενδυτών.

Όπου κυριαρχεί η απλή λογική και το ευρωπαϊκό δίκαιο, οι προστατευόμενες περιοχές διαφυλάσσονται σαν κόρη οφθαλμού, ενώ εδώ, τα οικονομικά συμφέροντα των κατά καιρούς κυβερνώντων και των ολιγαρχών της ενέργειας ξεκοιλιάζουν την προστατευόμενη ορεινή ραχοκοκαλιά της χώρας μας, τον πρωτογενή τομέα της παραγωγής μας (κτηνοτροφία- μελισσοκομία), την ήπια τουριστική ανάπτυξη και συντείνουν στην ερημοποίηση των χωριών μας, με μοναδικό στόχο τα υπερκέρδη τους, ενώ ο λαός θα ματώνει για την επιβίωση.


Ο αγώνας για την γη μας και την ελευθερία μας, για να έχουμε λόγο για τον τόπο μας και την ζωή μας συνεχίζεται αδιάκοπτα".



Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις