Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Ζεράρ Ντεπαρντιέ: Νέα καταγγελία από ηθοποιό για σεξουαλική επίθεση

Ζεράρ Ντεπαρντιέ: Νέα καταγγελία από ηθο...

Υποστηρίζοντας ότι ο Γάλλος σταρ την κακοποίησε σεξουαλικά κατά τη διάρκεια γυρισμάτων ταινίας πριν 16 χρόνια

Η Γαλλίδα ηθοποιός Ελέν Νταράς κατέθεσε επίσημη καταγγελία σε βάρος του Ζεράρ Ντεπαρντιέ, υποστηρίζοντας ότι ο Γάλλος σταρ την κακοποίησε σεξουαλικά στα γυρίσματα της ταινίας “Disco” το 2007.

Η Νταράς είναι η δεύτερη γυναίκα που δημοσίως καταγγέλλει τον Ντεπαρντιέ, μετά την ηθοποιό Charlotte Arnould που κατέθεσε μήνυση το 2018, στον απόηχο του κινήματος #MeToo, κατηγορώντας τον 74χρονο ηθοποιό για βιασμό.

Η Arnould κατηγόρησε τον ηθοποιό, ο οποίος ήταν στενός φίλος του πατέρα της, ότι τη βίασε και της επιτέθηκε σεξουαλικά δύο φορές στην έπαυλή του στο Παρίσι το καλοκαίρι του 2018, αφού πήγε σε αυτόν για συμβουλές υποκριτικής. Αν και ο ηθοποιός προσπάθησε η υπόθεση να μην φτάσει στις δικαστικές αίθουσες, τελικά δεν τα κατάφερε.

 Το Complément d’Enquête, μια ερευνητική ειδησεογραφική εκπομπή του καναλιού France 2, αποκάλυψε την είδηση με την καταγγελία της Νταράς, προβάλλοντας αποσπάσματα της συνέντευξης της ηθοποιού, η οποία θα προβληθεί στη γαλλική τηλεόραση το βράδυ της Πέμπτης (07/12).

Τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η Νταράς υπέβαλε την καταγγελία της στην Εισαγγελία του Παρισιού στις 10 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το Hollywood Reporter.

Στη συνέντευξή της η Νταράς διηγείται πώς ο Ντεπαρντιέ την παρενόχλησε στα γυρίσματα της ταινίας “Disco”, όταν εκείνη ήταν 26 ετών ενώ ο Γάλλος ηθοποιός είχε έναν δευτερεύοντα ρόλο.

“Με κοίταξε σαν να ήμουν ένα κομμάτι κρέας“, δηλώνει χαρακτηριστικά η Νταράς για τον ηθοποιό σε ένα από τα αποσπάσματα της συνέντευξής της. Σημείωσε ότι το κοστούμι της στην ταινία ήταν ένα πολύ στενό φόρεμα και εκείνος “με πλησίασε και μετά πέρασε το χέρι του πάνω από τους γοφούς και τους γλουτούς μου“.

Εκείνη την εποχή, η Νταράς δήλωσε ότι δεν κατήγγειλε τον Γάλλο ηθοποιό από φόβο για την καριέρα της στο μέλλον. “Ήμουν κομπάρσος. Δεν είχα καν τελειώσει τη σχολή θεάτρου. Ήθελα πραγματικά να γίνω ηθοποιός και δεν ήθελα να μπω στη μαύρη λίστα στα 26 μου“, δήλωσε στο Complément d’Enquête.

Σημειώνεται πως ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ έχει αντιμετωπίσει πολλαπλές καταγγελίες για σεξουαλική επίθεση, ορισμένες από τις οποίες χρονολογούνται εδώ και δεκαετίες.

Νωρίτερα φέτος, ο γαλλικός ερευνητικός ειδησεογραφικός ιστότοπος “Médiapart”, στο πλαίσιο πολύμηνης έρευνας για τον Γάλλο αστέρα του κινηματογράφου, δημοσίευσε έκθεση η οποία περιγράφει λεπτομερώς τους ισχυρισμούς 13 γυναικών για πολυάριθμες περιπτώσεις άσεμνων σχολίων και ανάρμοστων πράξεων από τον Ντεπαρντιέ σε κινηματογραφικά και τηλεοπτικά πλατό μεταξύ 2004 και 2022, όπως στα γυρίσματα των ταινιών “Big House”, “Dumas” και της αστυνομικής σειράς του Netflix, “Marseille”.

Ο Ντεπαρντιέ έχει αρνηθεί όλες τις κατηγορίες εναντίον του.

Τον Οκτώβριο, ο ίδιος δημοσίευσε μια ανοιχτή επιστολή στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro με την οποία υπερασπίζεται τον εαυτό του και δηλώνει χαρακτηριστικά: “Ποτέ, μα ποτέ δεν κακοποίησα γυναίκα. Στο δικαστήριο των μέσων ενημέρωσης, στο λιντσάρισμα που μου επιφυλάχθηκε, έχω μόνο τον λόγο μου για να υπερασπιστώ τον εαυτό μου“.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight