Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ισραήλ: Εκεχειρία τέλος – Εκρήξεις στην βόρεια Λωρίδα της Γάζας

Ισραήλ: Εκεχειρία τέλος – Εκρήξεις στην ...

Σειρήνες για ρουκέτα της Χαμάς

Εκεχειρία τέλος όπως όλα δείχνουν στην Λωρίδα της Γάζας, αφού εκρήξεις σημειώθηκαν στο Βόρειο Τμήμα της, ενώ ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε πως αναχαίτισε μια ρουκέτα.

Συγκεκριμένα, το Ισραήλ ανέφερε πως το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας Iron Dome αναχαίτισε ρουκέτα που εκτοξεύθηκε από τη Λωρίδα της Γάζας, προκαλώντας την ενεργοποίηση σειρήνων της αεράμυνας σε περιοχές γύρω από τον παλαιστινιακό θύλακο.

Η επιτυχής αναχαίτιση της ρουκέτας έγινε μια ώρα προτού εκπνεύσει η ισχύς της συμφωνίας βάσει της οποίας τέθηκε εφαρμογή η ανακωχή την 24η Νοεμβρίου.

Δεν έχει υπάρξει καμιά αντίδραση από πλευράς Χαμάς μέχρι στιγμής, ούτε ανάληψη ευθύνης.

Σύμφωνα με το ισραηλινό κανάλι Καν, είναι η πρώτη φορά που ενεργοποιήθηκαν σειρήνες της αεράμυνας αφότου τέθηκε σε εφαρμογή η ανακωχή. Ο ισραηλινός στρατός, ανέφερε από την πλευρά του πως ήταν η δεύτερη, υπενθυμίζοντας πως άλλη μια ρουκέτα είχε εκτοξευθεί λίγη ώρα αφού άρχισε η παύση των εχθροπραξιών.

Όπως ανακοίνωσε, έχει ξεκινήσει ξανά τις επιχειρήσεις στις Λωρίδα της Γάζας.

Αναφορές για επίθεση με drones στην Βόρεια Γάζα
Παράλληλα, αυτόπτες μάρτυρες είπαν στο Γαλλικό Πρακτορείο πως άκουσαν να πετούν μαχητικά και drones στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, ενώ το Shebab News Agency το οποίο θεωρείται προσκείμενο στη Χαμάς, έκανε λόγο μέσω Telegram για πυρά και εκρήξεις στον τομέα αυτό.

Ούτε τα μέρη, ούτε το Κατάρ, που μεσολαβεί ανάμεσά τους, ανακοίνωσαν παράταση της συμφωνίας. Τυπικά η ανακωχή τερματίστηκε στις 7.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις