Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Στα Gotham κόπηκε μέρος του λόγου του Ρόμπερτ Ντε Νίρο και εκείνος ενοχλήθηκε

Στα Gotham κόπηκε μέρος του λόγου του Ρό...

Η τελετή πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 27/11/2023 και ο Ντε Νίρο είχε ανέβει στη σκηνή για να παρουσιάσει τιμητικό βραβείο για το φιλμ του Μ. Σκορσέζε "Killers of the Flower Moon"

Ο 80χρονος Αμερικανός ηθοποιός Ρόμπερτ Ντε Νίρο έγινε πάλι πρώτη είδηση αυτή τη φορά διότι ο λόγος του στα φετινά βραβεία Γκόθαμ κόπηκε και κάποια σχόλια του για τον πρώην Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ «λογοκρίθηκαν»!

Όπως διαβάσαμε στο flix.gr και στην εφημερίδα Η Καθημερινή που είχε εκτενές άρθρο, ο Αμερικανός σούπερ σταρ, κάτοχος 2 βραβείων Όσκαρ, κατηγόρησε την εταιρεία Apple ότι έκοψε το λόγο του στην φετινή τελετή απονομή των Gotham Awards, προφανώς λόγω των αναφορών του στον «τσαρλατάνο» Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο που πρόσφατα ήταν & πάλι στο επίκεντρο της δημοσιότητας για…λάθος λόγους όπως ήταν η διαμάχη του με πρώην στενή συνεργάτιδα του που έβγαλε πολλά «άπλυτα» στη φόρα, ανέβηκε στη σκηνή των Gotham Awards τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023, για να παρουσιάσει το τιμητικό βραβείο της διοργάνωσης στην ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε «Οι Δολοφόνοι του Ανθισμένου Φεγγαριού» όπου πρωταγωνιστεί και ο ίδιος και είναι εξαιρετικός.

Ο αειθαλής Ντε Νίρο, διάβασε το λόγο του από το teleprompter, στη συνέχεια στη ροή έπαιξε το βίντεο που ήταν αφιερωμένο στην ταινία, αλλά στην επιστροφή ο ηθοποιός δήλωσε ότι ο λόγος που θα διάβαζε είχε κοπεί και έτσι ανοίγοντας το τηλέφωνό του ξεκίνησε να διαβάζει το κομμάτι που είχε αφαιρεθεί, προφανώς από την ίδια την Apple (παραγωγό της ταινίας) ή από τα βραβεία Gotham. «Θέλω μόνο να πω ένα πράγμα», είπε μόλις το βίντεο ολοκληρώθηκε. «Η αρχή της ομιλίας μου μονταρίστηκε, κόπηκε και δεν το ήξερα. Και θέλω να τη διαβάσω. Η Ιστορία δεν είναι πια ιστορία. Η αλήθεια δεν είναι αλήθεια. Ακόμη και τα γεγονότα αντικαθίστανται από εναλλακτικά γεγονότα και κινούνται από θεωρίες συνωμοσίας και ασχήμια».

«Στη Φλόριντα, οι νέοι μαθητές διδάσκονται ότι οι σκλάβοι ανέπτυξαν δεξιότητες που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν για το προσωπικό τους όφελος. Η βιομηχανία του θεάματος δεν έχει ανοσία σε αυτή την πάθηση. Ο Δούκας, Τζον Γουέιν, είπε τη διάσημη φράση για τους ιθαγενείς Αμερικανούς: “Δεν αισθάνομαι ότι κάναμε λάθος που τους αφαιρέσαμε αυτή τη σπουδαία χώρα. Υπήρχε μεγάλος αριθμός ανθρώπων που χρειάζονταν νέα γη και οι Ινδιάνοι προσπαθούσαν εγωιστικά να την κρατήσουν για τον εαυτό τους”.

«Το ψέμα έχει γίνει απλώς ένα άλλο εργαλείο στο οπλοστάσιο των τσαρλατάνων. Ο πρώην Πρόεδρος μας είπε ψέματα περισσότερες από 30.000 φορές κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ετών της θητείας του. Και συνεχίζει με τον ίδιο ρυθμό στην τρέχουσα εκστρατεία του. Αλλά με όλα του τα ψέματα, δεν μπορεί να κρύψει την ψυχή του. Επιτίθεται στους αδύναμους, καταστρέφει τα δώρα της φύσης και δείχνει ασέβεια, για παράδειγμα, χρησιμοποιώντας τους "Ποκαχόντας" ως προσβολή. Οι κινηματογραφιστές, από την άλλη, προσπαθούν - εδώ μπήκα και είδα ότι είχαν κοπεί όλα αυτά», είπε ο Ντε Νίρο φανερά ενοχλημένος και εκνευρισμένος.

Ο Ντε Νίρο καθώς ολοκληρώνοντας την ομιλία του δεν έκρυψε και το σαρκασμό του: «Γκόθαμ, μπλα μπλα μπλα, αλλά δεν έχω διάθεση να τους ευχαριστήσω καθόλου για αυτό που έκαναν. Πώς τολμούν να το κάνουν, αλήθεια;».

Όσο για τα φετινά βραβεία Gotham, η Σελίν Σονγκ και οι «Περασμένες Ζωές» της (η ταινία προβλήθηκε και στην Πάτρα) θριάμβευσαν.

Δύο βραβεία κέρδισε και η «Ανατομία μιας Πτώσης» της Ζιστίν Τριέ, ενώ η Λίλι Γκλάντστοουν που βραβεύθηκε, δεν πήρε εδώ βραβείο για τους «Δολοφόνους του Ανθισμένου Φεγγαριού» του Μάρτιν Σκορσέζε, αλλά για το «The Unknown Country» της Μορίσα Μαλτζ. Επίσης ο γοητευτικός Τσαρλς Μέλτον του «May December» μόλις μπήκε με φόρα στην Οσκαρική κούρσα.

Καλύτερη Ταινία: Περασμένες Ζωές της Σελίν Σονγκ

Καλύτερο Ντοκιμαντέρ: Τέσσερις Κόρες της Καουτέρ Μπεν Χανιά

Καλύτερη Διεθνής Ταινία: Η Ανατομία μιας Πτώσης της Ζιστίν Τριέ

Καλύτερο Σενάριο: Ζιστίν Τριέ και Αρθουρ Χαραρί για την «Ανατομία μιας Πτώσης»

Καλύτερη Ερμηνεία σε Α’ Ρόλο: Λίλι Γκλάντστοουν για το «The Unknown Country»

Καλύτερη Ερμηνεία σε Β’ Ρόλο: Τσαρλς Μέλτον για το «May December»

Πρωτοεμφανιζόμενος Σκηνοθέτης: Α.Β. Ρόκγουελ για το «A Thousand and One»

Καλύτερη Νέα Σειρά (για πάνω από 40 λεπτά): A Small Light

Καλύτερη Νέα Σειρά (μικρότερη από 40 λεπτά): Beef

Καλύτερη Ερμηνεία σε Νέα Σειρά: Αλι Γουόνγκ στο «Beef».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight